Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Brian élete (1979)

Life of Brian
Filmadatlap
 
31
Szereplők
61
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Videók (2)

 
drg0602   2022. 07. 11.

legújabb vélemény

0

Zseniális alkotás. Napokban néztem újra, és hát az kell, hogy mondjam még mindig nagyon tetszett. Elképesztő jó humorral rendelkező vígjáték, amelyen nem fog idő. Aki szereti ezt a fajta angol humort, annak mindenképpen ajánlom. Értékelés: 10/10

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 08.

3
Angol humorban nem ismernek tréfát

„Jóóól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezeték-hálózattól, mit tettek a rómaiak értünk? – Békét hoztak! – Oh, békét…! Demagóg!” A Brian életéről nagyon nehéz elfogulatlanul ír... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 10.

1

Őszintén szólva nagyon nem tetszett ez a fajta történet. Plusz a felépítése is inkább volt bugyuta nekem mint szórakoztató és vicces. Szemöldök ráncolva néztem végig és vártam a nagy áttörést ami nem jött meg.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

0

Jók a Monty Python-os fiúk,és annak aki vevő a fanyar,kissé savanyú,és szatírikus angol humorra,annak ez kötelező darab! Nekem az egyik kedvencem,és évente egyszer biztosan megnézem,ha olyan a hangulatom.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 12.

0

Klasszikus, így ebből fakadóan egyszer muszáj megnézni. Valójában nem túl humoros. Az értéke a kritikai nézőpontban van, azt a részét nagyon jól megrragadta a film. Szerintem nézhető és élvezhető .

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

Nem szeretem a fekete humort, valószínűleg ez is az oka annak, hogy engem nem nyűgözött le a film. Nem rossz, de csak azok fogják szeretni, akik vevők erre a stílusra.

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

0

Polgárpukkasztó, de zseniális alkotás. Monty Pythonék még a Gyalog galoppot is überelték ezzel. Annyi jó poén van benne, amennyit nagyon kevés alkotásba sikerült beépíteni. De John Cleeséknek ezt is sikerült megvalósítaniuk. Nagyon sokszor nézős film!

A film összbevétele 36 045 115 dollár volt (imdb.com).

 

Pilátusnál levő katonák csak azt az instrukciót kapták, hogy ne nevessenek, különben nem kapnak fizetést, ezért próbálja mindenki visszatartani.

(moviewer)
 

John Cleese egy egyetemen tanulta az orvosi szakmát Graham Chapman-nel, de ő nem töltötte ki a gyakorlati időt, így nem szerezte meg a képesítést.

(mamiéstöti2)
 

Graham Chapman szakmáját tekintve orvosi képesítéssel bírt, bár a film készítése alatti sérülések ellátásán kívül sosem gyakorolta azt.

(mamiéstöti2)
 

Graham Chapman Amerikában élt ebben az időben, ezért csak 24 órát tartózkodhatott adómentesen angolföldön, és az UFO-s jelenetet Londonban vették föl, de sikerült 1 nap alatt.

(mamiéstöti2)
 

Először nem a kereszténység panaszolt a filmmel kapcsolatban hanem a rabbik tanácsa, mert egy jelenetben John Cleese egy szent imasálat visel.

(mamiéstöti2)