Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

Brian élete (1979)

Life of Brian
Filmadatlap
 
31
Szereplők
60
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Brian élete
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
sabnock666   2019. 08. 28.

legújabb vélemény

Jók a Monty Python-os fiúk,és annak aki vevő a fanyar,kissé savanyú,és szatírikus angol humorra,annak ez kötelező darab! Nekem az egyik kedvencem,és évente egyszer biztosan megnézem,ha olyan a hangulatom.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 08.

Angol humorban nem ismernek tréfát

„Jóóól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezeték-hálózattól, mit tettek a rómaiak értünk? – Békét hoztak! – Oh, békét…! Demagóg!” A Brian életéről nagyon nehéz elfogulatlanul írni. Ezt már csak azért gondolom így, mert az angol humor is olyan, hogy vagy nagyon szereti az illető, vagy ki nem állhatja. Így nem csoda, hogy, aki az előbbi táborba tartozik, az már-már isteníti a Monty Python társulatot és műveiket, míg, aki az utóbbi csoporttal szimpatizál, az maximum legyint, hogy köszöni szépen, neki ez nem kell/túl sok. Én, aki rajongok az ilyen fajta humorért, elmondhatom, hogy minden egyes percét élveztem a filmnek, de ... több»


 
Deku   2017. 07. 10.

Őszintén szólva nagyon nem tetszett ez a fajta történet. Plusz a felépítése is inkább volt bugyuta nekem mint szórakoztató és vicces. Szemöldök ráncolva néztem végig és vártam a nagy áttörést ami nem jött meg.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Nem szeretem a fekete humort, valószínűleg ez is az oka annak, hogy engem nem nyűgözött le a film. Nem rossz, de csak azok fogják szeretni, akik vevők erre a stílusra.

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

Polgárpukkasztó, de zseniális alkotás. Monty Pythonék még a Gyalog galoppot is überelték ezzel. Annyi jó poén van benne, amennyit nagyon kevés alkotásba sikerült beépíteni. De John Cleeséknek ezt is sikerült megvalósítaniuk. Nagyon sokszor nézős film!

 
Megunhatatlan klasszikus a saját műfajában, viszlát Brian és köszi! 9/10 több»
 
Nehéz lenne szavakat formázni a Monty Python munkásságára, de nyilván nem ússzátok meg. A film zseniális nagyjából minden szempontból. Igazi klasszikus, ha még nem láttad, pontosan most jött el az ideje. több»

A film összbevétele 36 045 115 dollár volt (imdb.com).

 

Pilátusnál levő katonák csak azt az instrukciót kapták, hogy ne nevessenek, különben nem kapnak fizetést, ezért próbálja mindenki visszatartani.

(moviewer)
 

John Cleese egy egyetemen tanulta az orvosi szakmát Graham Chapman-nel, de ő nem töltötte ki a gyakorlati időt, így nem szerezte meg a képesítést.

(mamiéstöti2)
 

Graham Chapman szakmáját tekintve orvosi képesítéssel bírt, bár a film készítése alatti sérülések ellátásán kívül sosem gyakorolta azt.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.