Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Brian élete (1979)

Life of Brian
Filmadatlap
 
31
Szereplők
60
Vélemények
11
Képek
2
Videók
 
tabi49   2020. 05. 31.

legújabb vélemény

0
tök jó

tök jó

1
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 08.

1
Angol humorban nem ismernek tréfát

„Jóóól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezeték-hálózattól, mit tettek a rómaiak értünk? – Békét hoztak! – Oh, békét…! Demagóg!” A Brian életéről nagyon nehéz elfogulatlanul ír... teljes kritika»


 
Deku   2017. 07. 10.

1

Őszintén szólva nagyon nem tetszett ez a fajta történet. Plusz a felépítése is inkább volt bugyuta nekem mint szórakoztató és vicces. Szemöldök ráncolva néztem végig és vártam a nagy áttörést ami nem jött meg.

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

Nem szeretem a fekete humort, valószínűleg ez is az oka annak, hogy engem nem nyűgözött le a film. Nem rossz, de csak azok fogják szeretni, akik vevők erre a stílusra.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 12.

0

Klasszikus, így ebből fakadóan egyszer muszáj megnézni. Valójában nem túl humoros. Az értéke a kritikai nézőpontban van, azt a részét nagyon jól megrragadta a film. Szerintem nézhető és élvezhető .

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

0

Polgárpukkasztó, de zseniális alkotás. Monty Pythonék még a Gyalog galoppot is überelték ezzel. Annyi jó poén van benne, amennyit nagyon kevés alkotásba sikerült beépíteni. De John Cleeséknek ezt is sikerült megvalósítaniuk. Nagyon sokszor nézős film!

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

0

Jók a Monty Python-os fiúk,és annak aki vevő a fanyar,kissé savanyú,és szatírikus angol humorra,annak ez kötelező darab! Nekem az egyik kedvencem,és évente egyszer biztosan megnézem,ha olyan a hangulatom.

Galéria (11)

Videók (2)

A film összbevétele 36 045 115 dollár volt (imdb.com).

 

Pilátusnál levő katonák csak azt az instrukciót kapták, hogy ne nevessenek, különben nem kapnak fizetést, ezért próbálja mindenki visszatartani.

(moviewer)
 

John Cleese egy egyetemen tanulta az orvosi szakmát Graham Chapman-nel, de ő nem töltötte ki a gyakorlati időt, így nem szerezte meg a képesítést.

(mamiéstöti2)
 

Graham Chapman szakmáját tekintve orvosi képesítéssel bírt, bár a film készítése alatti sérülések ellátásán kívül sosem gyakorolta azt.

(mamiéstöti2)
 

Graham Chapman Amerikában élt ebben az időben, ezért csak 24 órát tartózkodhatott adómentesen angolföldön, és az UFO-s jelenetet Londonban vették föl, de sikerült 1 nap alatt.

(mamiéstöti2)
 

Először nem a kereszténység panaszolt a filmmel kapcsolatban hanem a rabbik tanácsa, mert egy jelenetben John Cleese egy szent imasálat visel.

(mamiéstöti2)
 

2001-ben mutathatták csak be a filmet a Csatorna-szigeteki Jersey-ben.

(mamiéstöti2)
 

Olaszországban 1990-ig nem mutatták be a filmet.

(mamiéstöti2)
 

A film 8 évig Írországban tiltólistán volt.

(mamiéstöti2)
 

Azért az USA-ban volt először a film bemutatva, mert hazájukban még létezett törvény az istenkáromlók büntetésére.

(mamiéstöti2)
 

A tunéziai statiszták zöme muszlim volt, és a muszlim nők nem láthattak meztelen férfit a férjükön kívül, így ők ebből a jelenetből végül kimaradtak.

(mamiéstöti2)
 
Megunhatatlan klasszikus a saját műfajában, viszlát Brian és köszi! 9/10 több»
 
Nehéz lenne szavakat formázni a Monty Python munkásságára, de nyilván nem ússzátok meg. A film zseniális nagyjából minden szempontból. Igazi klasszikus, ha még nem láttad, pontosan most jött el az ideje. több»