Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
75

Az élet értelme (1983)

The Meaning of Life
Filmadatlap
 
32
Szereplők
6
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
BoBamburg   2020. 06. 07.

legújabb vélemény

Monty python filmjeibe és sorozataiba sose kellet csalódnom és mai napig az egyik kedvenc vígjátékom az élet értelme. Ötletes, kreatív és hihetetlenül vicces. Mondjuk ehhez az is kell, hogy az ember szeresse a minőségi angol humort.

 
dailyfilmsan   2020. 02. 04.

Annyira nem tetszett de jók voltak benne a társadalomkritikai elemek, mégis a nagyrésze bugyuta volt. Monty Pthon filmektől igazából nem is vártam nagy komolyságot a kiforgatott vicces köntösbe öltöztetett kritikus szemléletmód pedig mint minden darabnál adott volt. Ami nem igazán tetszett az a fejezetesség, ami egy darabig működött míg a felnőtt korig nem ért a film. Mindenesetre egy közepest azért érdemel.


 
GedyPapa   2017. 03. 14.

Sokat vártam tőle, de nagyon de nagyon keveset kaptam. Bár a Gyalog galopp és a Brian élete olyan magasra tette a lécet, hogy azt emberes teljesítmény lett volna átugrani. Nem is sikerült nekik, így marad nekünk az említett két film. Így is jól jártunk!

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Hát nekem nem jött be, párszor elmosolyogtam magam, egyszer még nevettem is mikor láttam. A gyaloggalopp és a brian élete után számomra ez csalódás volt anno.

 
M4T   2016. 06. 05.

A Monty Python úgy zseniális, ahogy van. Ez a filmjük is szerintem teljesen a csúcson van. Inkább olyan, mint a repülő cirkusz, de megvan a maga sajátossága. Amellett azt is imádom bennük, hogy miközben teljesen őrültek, nagyon okos, társadalomkritikus dolgokat is el tudnak mondani. Ilyet tényleg csak a legnagyobbak tudnak.

A film összbevétele 14 929 552 dollár volt (imdb.com).

 

Az élet értelme c. film a Monty Python társulat utolsó közös filmes alkotása.

(citizenfour99)
 

A film költségvetésének nagy részét az "Every Sperm is Sacred" jelenet vitte el. Erről a stáb nagy része nem tudott, Terry Jones csak később mondta el nekik.

(kázsé)
 

A gyerekek, akik az "Every Sperm is Sacred" ("minden sperma áldott") című dalban énekelnek, később azt mondták, fogalmuk sincs, miről énekeltek.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.