Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Az élet értelme (1983)

The Meaning of Life
Filmadatlap
 
32
Szereplők
5
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
GedyPapa   2017. 03. 14.

Sokat vártam tőle, de nagyon de nagyon keveset kaptam. Bár a Gyalog galopp és a Brian élete olyan magasra tette a lécet, hogy azt emberes teljesítmény lett volna átugrani. Nem is sikerült nekik, így marad nekünk az említett két film. Így is jól jártunk!

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Hát nekem nem jött be, párszor elmosolyogtam magam, egyszer még nevettem is mikor láttam. A gyaloggalopp és a brian élete után számomra ez csalódás volt anno.


 
Hakker   2018. 12. 04.

Szerintem ez a film Monty Python -ék zenitje. Ebben a filmben szinte csak sajátságos poénok vannak, néha az volt az érzésem, hogy önmaguk szórakoztatására készítették a filmet, nem a nagyérdeműnek. Ez a műremek méltó összefoglalása az eddigi munkásságuknak, bár teljesen egyedi humorérzék kell hozzá. Sokan nem fogadják be, mert vannak benne elég morbid részek is, sok apró töredékből van összeállítva a film, bevallom, néhány töredék nekem se tetszett annyira, volt amit már túzásba vittek. Ha valaki először látja, biztos meglepődik, mert eltér a többi filmjüktől, ez inkább a Repülő Cirkusz-ra hasonlított. De mindenképp érdemes megnézni.

 
M4T   2016. 06. 05.

A Monty Python úgy zseniális, ahogy van. Ez a filmjük is szerintem teljesen a csúcson van. Inkább olyan, mint a repülő cirkusz, de megvan a maga sajátossága. Amellett azt is imádom bennük, hogy miközben teljesen őrültek, nagyon okos, társadalomkritikus dolgokat is el tudnak mondani. Ilyet tényleg csak a legnagyobbak tudnak.

 
MiAzAki   2016. 05. 06.

Nekem az első két film jobban tetszett, de ezt is lehet értékelni, bár itt inkább egyes jelenetek vannak, amiket jobban szeretek, és nem annyira a film egésze. Valahogy kevésbé áll össze, nem jó szerintem, mint a korábbiak, pedig azok is szemmel láthatóan sok különálló jelenet egymás után pakolásából álltak, de mégis jobban összefüggtek.

A film összbevétele 14 929 552 dollár volt (imdb.com).

 

Az élet értelme c. film a Monty Python társulat utolsó közös filmes alkotása.

(citizenfour99)
 

A film költségvetésének nagy részét az "Every Sperm is Sacred" jelenet vitte el. Erről a stáb nagy része nem tudott, Terry Jones csak később mondta el nekik.

(kázsé)
 

A gyerekek, akik az "Every Sperm is Sacred" ("minden sperma áldott") című dalban énekelnek, később azt mondták, fogalmuk sincs, miről énekeltek.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.