Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
86%

Gyalog galopp (1975)

Monty Python and the Holy Grail
Filmadatlap
 
30
Szereplők
54
Vélemények
31
Képek
2
Videók
Gyalog galopp
 
Aniko Judit Kiss   2020. 02. 01.

legújabb vélemény

0

Hat mar az elejen jol kezdodott ,de az elso alkalom amikor kirobbant belollem a nevetes az elso dialogus volt es ez igy folytatodott egesz film alatt.Eletembe ilyen zsenialisan megformalt filmvigjatekot meg nem lattam.Tobbet nem mondok nem akarom leloni a poenokat.

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

2

Ez nem feltetel. En gyerek fejjel lattam es a haverommal napi 1-2x megneztuk. Azota is idezgetunk belole. Szoval akinek ez nem tetszik az nem fiatal, vagy nem tortenelmileg buta, egyszeruen csak egy suttyo :)))) es az is marad, mert a suttyosag az id... több»


 
Deku   2017. 07. 11.

0

Sokan imádják ezt a filmet nekem mégse mozgatta meg a fantáziámat. Leginkább semmi érzést nem váltott ki belőlem. Közönyt esetleg. Nem tud megindítani egy ilyen témájú elborult dolog.

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

0

Kultuszfilm, ami bemutatja azt, hogy mire is képes a Monty Python. Olyan fekete és beteg humorral apellál, amire senki sincs felkészülve, aki először nézi. De nem lehet csak egyszer megnézni. Vannak jelenetek, amelyek függővé tesznek, hogy megnézd újra és újra!

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 26.

0

Zseniális.A faarcú fiúk talán legjobb alkotása,amit mozivászonra tettek.Örületesen rosssz,és pontosan éppen ezért jó poénok,teljes káosz,és ettől áll össze!Veretes,időtálló idézetek,mondatok! 1000 x nézős....

 
beero88   2015. 12. 12.

0

Azt mondanám erről a filmről, hogy piszok jól eltudták találni azt a szintet, ami elvárható volt tőle. Talán 1-2 kisebb hiba akadt benne, de ez annyira nem tűnik fel a filmben, hogy szinte nincs is. Megy rá az 5-ös!

 
moviewer   2017. 07. 24.

0

Szerintem remek film. Igazi angol humor, emiatt a tény miatt viszont sokak számára nehezen emészthető. Monty Python tipikusan az a rendező, akinek a filmjeiért vagy rajongsz, vagy egyszer belenézel és nem érted, hogy mit szeretnek ezen. Tehát, ha szereted az angol humort, mindenképp tegyél egy próbát.

Galéria (31)

Eric Idle

Videók (2)

A film összbevétele 5 028 948 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatási helyszínt adó Doune-kastély igazi zarándokhely lett a Monty Python-rajongók körében. A helyszín évente 25 ezer látogatót vonz, 2005-ben pedig (a film harmincadik évfordulójára) egy hatalmas rajongótalálkozót szerveztek a kastélynál.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor a Monty Python a filmmel turnézott számos alkalommal kérdezték tőlük, hogy mi lesz a következő filmjük. Eric Idle egyszer viccből azt válaszolta, hogy Jézus és vágy a dicsőségért. Innen jött az ötlet a Brian élete című, ugyancsak örök klasszikussá vált filmjükhöz.

(ps)
 

A filmben a legtöbb szerep Michael Palin-nek jutott, nem kevesebb, mint tizenkét karakter személyesített meg. A legkevesebb szerep Graham Chapman-é, őt csupán négy különböző szerepben láthatjuk.

(ps)
 

A film premierje a Cannes-i Filmfesztiválon történt, ahol a főcím után ki kellett üríteni a termet, ugyanis egy betelefonáló azt állította, hogy bombát rejtett el a teremben. Sokan azt hitték, hogy valamilyen abszurd módon ez is a film része.

(ps)
 

A statiszták javarészt diákok vagy turisták voltak. Tulajdonképpen bárkit felvettek, aki hajlandó volt 2 fontért, valamint a fuvarért és az ételért középkori ruhákban mászkálni.

(ps)
 

Az alacsony költségvetés miatt csak Arthur király kapott igazi láncinget, a többiek ezüstre festett pulóverekben szerepeltek.

(ps)
 

Cleese ötlete volt francia katonákkal történő incedens is, amely egyébként számos ponton történelmi tényekre támaszkodik, szokás volt ugyanis sértegetni az ellenfelet, ugyancsak szokás volt fertőző állatokat bekatapultálni a várba, ahonnan nem ritkán fekáliaval öntötték nyakon a támadókat.

(ps)
 

A fekete lovagos jelenet John Cleese ötlete volt, aki még általános iskolábn találta ki a sztorit.

(ps)
 

A jelenetek közötti átvezetőben látható egy könyv, amelyet Gilliamék nappalijának padlóján lapozgat Gilliam felesége, aki egyébként a film sminkese is volt.

(ps)
 

A film költségvetése 200.000 angol font volt, amelyet tíz különböző forrásból szedtek össze. Hárman ezek közül ismert rock zenekarok voltak: a Pink Floyd, a Led Zeppelin és a Genesis.

(ps)
 
Az Artúr korába nem illő megnyilvánulások és történések meghökkentenek és megnevettetnek egyszerre. több»
 
Ha pihent agyú, alternatív poénkodás, akkor angol humor. Ha angol humor, akkor Monty Python. Ha ismeretszerzés a töketlen fecskék repülési sebességéről, akkor Gyalog galopp. több»
 
A Gyalog galopp kicsit olyan, mint Hunter S. Thompson fejében a ’60-as évek, egyszeri és megismételhetetlen.