Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
87

Gyalog galopp

(Monty Python and the Holy Grail)
Gyalog galopp
 
ZeroHero  2015. 05. 06.

Ez nem feltetel. En gyerek fejjel lattam es a haverommal napi 1-2x megneztuk. Azota is idezgetunk belole. Szoval akinek ez nem tetszik az nem fiatal, vagy nem tortenelmileg buta, egyszeruen csak egy suttyo :)))) es az is marad, mert a suttyosag az idovel rosszabb lesz.
Egy szep napon ez mind a tied lesz fiam
a fuggony
Nem a fuggony,hulye kolyok...hanem amit itt latsz...a hegyek,a volgyek..

Szoval aki erre a jelenetre azt mondja,hogy nem rohogte el magat, az agyhalott.

 
Deku  2017. 07. 11.

Sokan imádják ezt a filmet nekem mégse mozgatta meg a fantáziámat. Leginkább semmi érzést nem váltott ki belőlem. Közönyt esetleg. Nem tud megindítani egy ilyen témájú elborult dolog.

 
GedyPapa  2017. 03. 14.

Kultuszfilm, ami bemutatja azt, hogy mire is képes a Monty Python. Olyan fekete és beteg humorral apellál, amire senki sincs felkészülve, aki először nézi. De nem lehet csak egyszer megnézni. Vannak jelenetek, amelyek függővé tesznek, hogy megnézd újra és újra!

 
beero88  2015. 12. 12.

Azt mondanám erről a filmről, hogy piszok jól eltudták találni azt a szintet, ami elvárható volt tőle. Talán 1-2 kisebb hiba akadt benne, de ez annyira nem tűnik fel a filmben, hogy szinte nincs is. Megy rá az 5-ös!

 
moviewer  2017. 07. 24.

Szerintem remek film. Igazi angol humor, emiatt a tény miatt viszont sokak számára nehezen emészthető. Monty Python tipikusan az a rendező, akinek a filmjeiért vagy rajongsz, vagy egyszer belenézel és nem érted, hogy mit szeretnek ezen. Tehát, ha szereted az angol humort, mindenképp tegyél egy próbát.

Eric Idle
Movieaddicts: Gyalog galopp
Az Artúr korába nem illő megnyilvánulások és történések meghökkentenek és megnevettetnek egyszerre.
Filmtekercs: „Honnan van tökötök?”
Ha pihent agyú, alternatív poénkodás, akkor angol humor. Ha angol humor, akkor Monty Python. Ha ismeretszerzés a töketlen fecskék repülési sebességéről, akkor Gyalog galopp.
Cinestar: Gyalog galopp
A Gyalog galopp kicsit olyan, mint Hunter S. Thompson fejében a ’60-as évek, egyszeri és megismételhetetlen.
 

A forgatási helyszínt adó Doune-kastély igazi zarándokhely lett a Monty Python-rajongók körében. A helyszín évente 25 ezer látogatót vonz, 2005-ben pedig (a film harmincadik évfordulójára) egy hatalmas rajongótalálkozót szerveztek a kastélynál.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor a Monty Python a filmmel turnézott számos alkalommal kérdezték tőlük, hogy mi lesz a következő filmjük. Eric Idle egyszer viccből azt válaszolta, hogy Jézus és vágy a dicsőségért. Innen jött az ötlet a Brian élete című, ugyancsak örök klasszikussá vált filmjükhöz.

(ps)
 

A filmben a legtöbb szerep Michael Palin-nek jutott, nem kevesebb, mint tizenkét karakter személyesített meg. A legkevesebb szerep Graham Chapman-é, őt csupán négy különböző szerepben láthatjuk.

(ps)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.