Nagy zűr kis Kínában (1986)

Big Trouble in Little China

BoBamburg   2018. 01. 18.

Legnagyobb ereje a filmnek a hangulata, hisz egy percig se kell komolyan venni (amire már az elején is utalnak), hisz ez egy vígjáték. A speciális effektek jók, na meg egy két random mindf*ck jelenet eléggé feldobja a film hangulatát :D Eltudom képze... több»

ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 11.

Kövezzetek meg érte, de szerintem ez a film iszonyatosan gagyi, még akkor is, ha nem veszi magát komolyan. Még paródiának sem tudnám nevezni. És itt nemcsak az idejétmúlt speciális effektusokra gondolok. Pedig az alapötlet tetszett: egy távoli kultúr... több»

Mr. Zero   2015. 09. 01.

Szuper volt, jó kis szórakozást nyújtott nekem így semmi esetre se bántam a film megnézését. Aki vevő erre a stílusra annak mindenképpen megéri megnézni, mert semmit se veszíthet vele.

FunBoi   2015. 03. 09.

Klasszikus nyolcvanas évek film, ami hálistennek nem veszi magát túlságosan komolyan, és nagyon egyedi, humoros hangulatot tud teremteni. Kurt Russellnek nagyon jól áll ez a szerep.

alien007   2014. 12. 03.

Nem rossz film, bár kicsit rá kell hangolódni, ha az ember valami komoly akciófilmet vagy ilyesmit vár, annak biztos nem fog tetszeni. Nyilván a látványvilága olyan, amilyen, elvégre lassan harminc (!) éves lesz a film, a sztori meg szerintem direkt komolytalanra lett véve, szóval ezt sem szabad annyira véresen komolyan venni.

A történet szerint Lo Pen feleségeinek zöld szeműeknek kell lenniük. A való életben sem Kim Cattrall-nek, sem nak sem zöld a szeme, hanem barna (a filmben zöld kontaktlencsét hordanak).

(ArpiHajdu és Réci)

Ez volt John Carpenter és Kurt Russell negyedik közös filmje.

(ArpiHajdu és Réci)

Kurt Russell a Hegylakó főszerepét dobta a Nagy zűr kis Kínában főszerepéért.

(ArpiHajdu és Réci)

A stúdió Jack Nicholsont és Clint Eastwoodot is javasolta Jack Burton szerepére.

(kázsé)

John Carpenter szerint a film eredetileg western lett volna.

(kázsé)