Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70

Nagy zűr kis Kínában (1986)

Big Trouble in Little China
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 11.

Kövezzetek meg érte, de szerintem ez a film iszonyatosan gagyi, még akkor is, ha nem veszi magát komolyan. Még paródiának sem tudnám nevezni. És itt nemcsak az idejétmúlt speciális effektusokra gondolok. Pedig az alapötlet tetszett: egy távoli kultúrába belepottyan a "tökös amerikai" és ennek a kettőnek az ütköztetéséből valami jót is ki lehetett volna hozni. Még a '80-as évek hangulata is tetszett, de sajnos ez minden. Negatívumként azt rónám fel, hogy a karakterek nemes egyszerűséggel úgy rosszak, ahogy vannak: Kurt Russell-t kedvelem, de ebben a filmben jószerivel csak bénázott, ráadásul menő egysorosokat akartak a szájába adni, sikertelenül. Mellette pedig egyetlen mellékszereplőt sem tudok kiemelni (Kim Cattrall harmatgyenge volt, James Hong bár vicces volt a szerepében, de őt sem tudom kiemelni). Emellett pedig a történet olyan szinten kiszámítható, hogy szinte minden egyes fordulatára már előre számítottam. Bár szeretem Carpenter filmjeit (főleg az 1982-es A dolgot), de ez a filmje nem tetszett, mert minden egyes elemében úgy gagyi, hogy csak na.

 
BoBamburg   2018. 01. 18.

Legnagyobb ereje a filmnek a hangulata, hisz egy percig se kell komolyan venni (amire már az elején is utalnak), hisz ez egy vígjáték. A speciális effektek jók, na meg egy két random mindf*ck jelenet eléggé feldobja a film hangulatát :D Eltudom képzelni, hogy sokaknak nem jön be a stílusa, de aki vevő az ilyen filmekre annak nem okoz csalódást.


 
Mr. Zero   2015. 09. 01.

Szuper volt, jó kis szórakozást nyújtott nekem így semmi esetre se bántam a film megnézését. Aki vevő erre a stílusra annak mindenképpen megéri megnézni, mert semmit se veszíthet vele.

 
FunBoi   2015. 03. 09.

Klasszikus nyolcvanas évek film, ami hálistennek nem veszi magát túlságosan komolyan, és nagyon egyedi, humoros hangulatot tud teremteni. Kurt Russellnek nagyon jól áll ez a szerep.

 
alien007   2014. 12. 03.

Nem rossz film, bár kicsit rá kell hangolódni, ha az ember valami komoly akciófilmet vagy ilyesmit vár, annak biztos nem fog tetszeni. Nyilván a látványvilága olyan, amilyen, elvégre lassan harminc (!) éves lesz a film, a sztori meg szerintem direkt komolytalanra lett véve, szóval ezt sem szabad annyira véresen komolyan venni.

A film összbevétele 11 100 000 dollár volt (imdb.com).

 

A történet szerint Lo Pen feleségeinek zöld szeműeknek kell lenniük. A való életben sem Kim Cattrall-nek, sem nak sem zöld a szeme, hanem barna (a filmben zöld kontaktlencsét hordanak).

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ez volt John Carpenter és Kurt Russell negyedik közös filmje.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Kurt Russell a Hegylakó főszerepét dobta a Nagy zűr kis Kínában főszerepéért.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.