Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
84%

A múmia (1999)

The Mummy
Filmadatlap
 
31
Szereplők
35
Vélemények
11
Képek
4
Videók

Galéria (11)

Brendan Fraser
John Hannah
Rachel Weisz
Brendan Fraser
Brendan Fraser
Rachel Weisz
Brendan Fraser
Rachel Weisz
Rachel Weisz
Rachel Weisz
Brendan Fraser
Brendan Fraser

Videók (4)

 
stevepisti   2021. 04. 08.

legújabb vélemény

1

Nagyon jó élményem fűződik a filmhez , 99' nyarán, amikor a mozikban ment, éppen nyaraltunk a párommal, azon a héten 3-szor néztük meg a moziban. Azóta is akármikor belefutunk valamelyik csatornán, leragadunk előtte. Jonathan karakterének a szinkronh... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

1

Ikonikus film mely számomra akkoriban elég ijesztő tudott lenni. Persze manapság ez már nem ér el akkora hatást de maga a történet még mindig eszementül jó.

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Nagy durranás volt a maga idejében, lassan ez a film is klasszikussá érik a kalandfilmek között. Nagyon jó a történet, egy percig sem unalmas, végig feszültséggel teli, néhány jelenet pedig kifejezetten félelmetes. A szereplőgárda is telitalálat volt... több»

 
Orosz István   2017. 07. 19.

0

Nekem ez a film az egyik kedvenc misztikus filmem, mely az egyiptomi mitológiát használja fel. Jó a történet vannak benne csavarok, egy szóval aki szereti a misztikus filmeket, és még nem látta, ne habozzon

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

0

Brendan Fraser soha nem lesz Indiana Jones. Sőt, ez a film még koppintásnak is nagyon gyatra. Semmi történet, semmi színészi játék. Csalódás.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 15.

0

A mai napig az egyik kedvenc filmem. Tinédzserkorom nagy durranása volt. Rachel Weis-t nagyon szeretem azóta is. Tökéletes akciókaland történelmi elemekkel elegyítve szórakoztató humoros köntösbe bújtatva és persze megfelelő romantikus történettel társítva. Tökéletes romantikus kalandfilm.

 
Norbert93   2018. 07. 18.

0

A családi kalandfilmek üde színfoltja. Kiváló és nem túl bonyolított film. A mai napig megnézem ha Tv elé kerülök.

A film összbevétele 415 933 406 dollár volt (imdb.com).

 

1999-ben a 6. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A forgatáson egy egyiptológus segédkezett, aki az ókori egyiptomi nyelv kiejtését tanította a színészeknek.

(BSzabina)
 

“Imhotep” valójában az építész neve volt, aki az első piramisokat tervezte az ókori Egyiptomban, köztük Dzsoszer piramisát időszámításunk előtt 2600-ból. A férfi annyira tehetséges volt, hogy az a legenda alakult ki neve körül, hogy az istenek leszármazottja. Neve azt jelenti, hogy: “aki békében érkezik”.

(BSzabina)
 

Brendan Fraser egy alkalommal elájult a forgatás alatt, mivel túl szoros volt a hurok a nyaka körül.

(BSzabina)
 

A film eleji jelenet, amikor Imhotepet mumifikálják, teljesen kiborította Arnold Vosloo színészt. Kötszerekben kellett lennie négy órán keresztül, amíg a bekötözéséről és a sírba helyezéséről szóló jeleneteket forgatták.

(BSzabina)