Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
84%

A múmia (1999)

The Mummy
Filmadatlap
 
31
Szereplők
34
Vélemények
11
Képek
3
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

legújabb vélemény

0

Brendan Fraser soha nem lesz Indiana Jones.Sőt ez a film,még koppintásnak is nagyon gyatra! Semmi történet,és semmi színészi játék.Csalódás!

 
Deku   2017. 07. 18.

1

Ikonikus film mely számomra akkoriban elég ijesztő tudott lenni. Persze manapság ez már nem ér el akkora hatást de maga a történet még mindig eszementül jó.


 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Nagy durranás volt a maga idejében, lassan ez a film is klasszikussá érik a kalandfilmek között. Nagyon jó a történet, egy percig sem unalmas, végig feszültséggel teli, néhány jelenet pedig kifejezetten félelmetes. A szereplőgárda is telitalálat volt... több»

 
Orosz István   2017. 07. 19.

0

Nekem ez a film az egyik kedvenc misztikus filmem, mely az egyiptomi mitológiát használja fel. Jó a történet vannak benne csavarok, egy szóval aki szereti a misztikus filmeket, és még nem látta, ne habozzon

 
Ms. Akárki   2019. 06. 15.

0

A mai napig az egyik kedvenc filmem. Tinédzserkorom nagy durranása volt. Rachel Weis-t nagyon szeretem azóta is. Tökéletes akciókaland történelmi elemekkel elegyítve szórakoztató humoros köntösbe bújtatva és persze megfelelő romantikus történettel társítva. Tökéletes romantikus kalandfilm.

 
harnas1207   2018. 11. 28.

0

Gyerekként izgalmas volt, felnőtt fejjel nagyon gagyi. Egy Indiana Jones koppintás.

 
Norbert93   2018. 07. 18.

0

A családi kalandfilmek üde színfoltja. Kiváló és nem túl bonyolított film. A mai napig megnézem ha Tv elé kerülök.

Galéria (11)

Videók (3)

A film összbevétele 415 933 406 dollár volt (imdb.com).

 

1999-ben a 6. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A forgatáson egy egyiptológus segédkezett, aki az ókori egyiptomi nyelv kiejtését tanította a színészeknek.

(BSzabina)
 

“Imhotep” valójában az építész neve volt, aki az első piramisokat tervezte az ókori Egyiptomban, köztük Dzsoszer piramisát időszámításunk előtt 2600-ból. A férfi annyira tehetséges volt, hogy az a legenda alakult ki neve körül, hogy az istenek leszármazottja. Neve azt jelenti, hogy: “aki békében érkezik”.

(BSzabina)
 

Brendan Fraser egy alkalommal elájult a forgatás alatt, mivel túl szoros volt a hurok a nyaka körül.

(BSzabina)
 

A film eleji jelenet, amikor Imhotepet mumifikálják, teljesen kiborította Arnold Vosloo színészt. Kötszerekben kellett lennie négy órán keresztül, amíg a bekötözéséről és a sírba helyezéséről szóló jeleneteket forgatták.

(BSzabina)
 

A rendező, Stephen Sommers elmondása szerint a film megjelenését követően a Unviersal azzal hívta fel, hogy mindenképp folytatást szeretnének.

(BSzabina)
 

Az ágyékkötőt és az ékszereket leszámítva Patricia Velásquez öltözete mindössze testfestésből áll, amit 14 órán át készítettek.

(BSzabina)
 
A manapság futószalagon érkező látványfilmek után igazi felüdülés volt újranézni ezt a régi kedvencet, mert van benne szív, ötlet, fantázia, kreativitás, szerethető és emberi, annyi szuperhős után (na jó, előtt) jó volt látni esendő karaktereket, amelyek nagyon jól meg lettek írva, jól el lettek játszva. 8/10 több»