Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
32
Szereplők
36
Vélemények
11
Képek
2
Videók
A múmia
 
Deku   2017. 07. 18.

Ikonikus film mely számomra akkoriban elég ijesztő tudott lenni. Persze manapság ez már nem ér el akkora hatást de maga a történet még mindig eszementül jó.

 
Puncs   2019. 04. 06.

Nagy durranás volt a maga idejében, lassan ez a film is klasszikussá érik a kalandfilmek között. Nagyon jó a történet, egy percig sem unalmas, végig feszültséggel teli, néhány jelenet pedig kifejezetten félelmetes. A szereplőgárda is telitalálat volt, Imhotep szerepére jobb színészt nem is választhattak volna. Brendan Fraser pedig az egyik legalábecsültebb színész, sajnálom, hogy a karrierje megfeneklett. Nekem ez a film gyermekkorom nagy kedvence volt, amit felnőtt fejjel is bármikor szívesen újranézek.


 
Orosz István   2017. 07. 19.

Nekem ez a film az egyik kedvenc misztikus filmem, mely az egyiptomi mitológiát használja fel. Jó a történet vannak benne csavarok, egy szóval aki szereti a misztikus filmeket, és még nem látta, ne habozzon

 
Ms. Akárki   2019. 06. 15.

A mai napig az egyik kedvenc filmem. Tinédzserkorom nagy durranása volt. Rachel Weis-t nagyon szeretem azóta is. Tökéletes akciókaland történelmi elemekkel elegyítve szórakoztató humoros köntösbe bújtatva és persze megfelelő romantikus történettel társítva. Tökéletes romantikus kalandfilm.

 
harnas1207   2018. 11. 28.

Gyerekként izgalmas volt, felnőtt fejjel nagyon gagyi. Egy Indiana Jones koppintás.

 
A manapság futószalagon érkező látványfilmek után igazi felüdülés volt újranézni ezt a régi kedvencet, mert van benne szív, ötlet, fantázia, kreativitás, szerethető és emberi, annyi szuperhős után (na jó, előtt) jó volt látni esendő karaktereket, amelyek nagyon jól meg lettek írva, jól el lettek játszva. 8/10 több»

A film összbevétele 415 933 406 dollár volt (imdb.com).

 

1999-ben a 6. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A forgatáson egy egyiptológus segédkezett, aki az ókori egyiptomi nyelv kiejtését tanította a színészeknek.

(BSzabina)
 

“Imhotep” valójában az építész neve volt, aki az első piramisokat tervezte az ókori Egyiptomban, köztük Dzsoszer piramisát időszámításunk előtt 2600-ból. A férfi annyira tehetséges volt, hogy az a legenda alakult ki neve körül, hogy az istenek leszármazottja. Neve azt jelenti, hogy: “aki békében érkezik”.

(BSzabina)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.