A 2021-es Godzilla Kong ellen film sikerét követve a Legendary Television egy élőszereplős spin-off sorozat elkészítését kezdeményezte.

A MonsterVerse által készített Monarch: A szörnyek hagyatéka a sokadik óriásszörnyes film, amely a cég gyártásában készült. Jelenleg a Godzilla franchise-ban 36, míg a King Kong franchise-ban 12 film készült el ezidáig. A Matt Fraction és Chris Black által készített Monarch: A szörnyek hagyatéka című, 10 epizódból álló sorozatot az Apple TV+-on mutatják be, amelynek első két részét Matt Shakman, a WandaVízió rendezője készítette.

Az új sorozatban Kurt Russell és fia, Wyatt Russell szerepel. Russellék tulajdonképpen ugyanazon karakter idősebb és fiatalabb verzióját fogják játszani, az Army tisztjét, Lee Shawt. A történet 50 évnyi időtávot ölel fel.

Kurt Russell leginkább korai munkái miatt ismert, mint A dolog, Nagy zűr kis Kínában és a Tango és Cash

Fia, Wyatt Russell először 2018-ban kapott nagyobb szerepet az Overlordban.

A sorozat a Godzilla és a Titánok közötti csata után játszódik, amelyben a szereplők kénytelenek szembenézni azzal ténnyel, hogy több szörny is létezik a világban és egy család felfedezi, hogy rejtélyes szálak kötik őket a Monarch nevű kormányzati szervezethez. A szervezetről már számos korábbi franchise filmben is szó esett. Ők azok, akik emberi életeket nem kímélve, a hatalmas lények tanulmányozása mellett kötelezték el magukat.

A film hivatalos szinopszisa így hangzik:

A Godzilla és a Titanok megrázó csatáját követően, ami ledöntötte San Franciscót, a Monarch: A szörnyek hagyatéka két testvért követ nyomon, akik apjuk nyomdokaiba lépve felfedezik családjuk kapcsolatát a Monarch nevű titkos szervezettel. A nyomok a szörnyek világába vezetik őket, és Lee Shaw ezredeshez (akit Kurt Russell és Wyatt Russell alakítanak). A drámai saga - három generációt felölelve - eltemetett titkokat fed fel, és megmutatja, hogy az epikus, földrengéseket okozó események hogyan rezonálhatnak életeken keresztül.

A Rotten Tomatoes filmkritikai portálon a nőzők szavazata alapján jelenleg a film 93%-on áll.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Apple TV előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán a Hol nézheted szekció alatti gombra kattintva már kezdheted is!