Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87
Filmadatlap
 
26
Szereplők
33
Vélemények
13
Képek
2
Videók
A valami
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
bettina50   2019. 09. 13.

legújabb vélemény

Kedvenc,többször nézhető,különösen misztikus és teljesen egyedi hangulatú film,ehhez a zene is telitalálat! Szerintem történelmet írt.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 03. 13.

Valami ami a barátod volt, de bármikor ellened fordulhat.

John Carpenter munkásságát bizonyára már jól ismerhetjük és ezek közé tartozik sokak nagy kedvence, A valami ( A dolog ). Elképesztő, amilyen szögből mutatja be nekünk; s nem győzöm hangsúlyozni, 1982-ben, közel 40 éve, milyen egy igazán jól összerakott sci-fi horror. Maga az elképzelés, amit véghez vitt, ahogyan az ötleteit megvalósította a stábbal együtt, az elképesztő és a főszerepre Kurt Russell ideális választás volt szerintem. Jól mutatja be, ha olyan problémáról van szó, amit ember épp ésszel nem igazán bír feldolgozni, akkor mit sem számít a kötelék, az emberek közti barátság, az egész átalakul egyfajta bizonytalansággá, félelemmé, ami jól jelképezte, hogy miként fordulnak egymás ellen, ahogyan szépen haladunk a film vége felé és lesz egyre rosszabb a helyzetük. A legvégén pedig, amikor már csak ketten maradnak és reményvesztett minden, nem is emlékeztem rá, hogy nincs lezárása a filmnek, csak az hangzik el, hogy "pihenjünk egy kicsit" és vége. Összességében egy remek horrorfilmről van szó és, ha belelátunk, rájöhetünk, hogy mindezek mellett tanulságos is, milyen az, amikor egyről a kettőre beüt a kraft és az emberek csak magukban bízhatnak, mert nem tudják, ki jó és ki az, aki bármikor hátba szúrhatja őket.


 
Deku   2017. 07. 11.

Nagyon tetszik, hogy végig libabőrös voltam a filmtől. Ezt leszámítva nem csak pusztán ijesztgetésre akart menni a film hanem a szociális kapcsolatokat is megpiszkálja méghozzá kiváló módon.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 08.

Engem leginkább az emberek közötti kapcsolatnak az átalakulása fogott meg az egészben. A '80-as évek elején (mivel a hidegháború újra felerősödött) nagyon is jellemző az a fajta bizonytalanság nemcsak Amerikában, hanem az egész világon, hogy a saját társamban sem bízhatok. Ezt az érzést szerintem remekül adta át a film. A lény mai szemmel már nem biztos, hogy ijesztő, sőt olykor kissé gagyinak is tűnik, dehát akkor még a CGI még gyerekcipőben járt, úgyhogy le a kalappal, hogy ennek ellenére egy ilyen szörnyet tudtak létrehozni. Az állandó feszültség, a kamera mozgása, a nagy totálok, Kurt Russell kalapja és Morricone zenéje (itt-ott még westernre jellemző motívumok is felfedezhetők). A sci-fi és a horror érdekes egyvelege ez a film, amely az Alien sorozat mellett a zsáner egyik jól sikerült darabja.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 26.

Van lendülete a filmnek. Kapunk 8 embert a jeges sivatagban. Napi teendőjük mellett unatkozva tengnek-lengnek egyik sarokból a másikba. Rögtön az első 10 percben berobban a film. Vigyázat 82-es szóval nagy CGI-ra ne számíts inkább nosztalgikus elemek és kitűnő vágások teszik a szörnyeket látványossá. Nem fukarkodtak a maszkmesterek az anyaggal. Találékonyak a szereplők is nincsenek értelmetlen tipikus áldozatmegmozdulások. Merész kijelentés de az én véleményem szerint jobb mint a 2011-es remake.

Kurt Russell
T. K. Carter
Kurt Russell
David Clennon
Kurt Russell
 
Látványos, relatíve színvonalas, de több gyermekbetegségtől is szenvedő B-horrorként. több»

A film összbevétele 13 782 838 dollár volt (imdb.com).

 

A film zeneszerzőjének eredetileg Jerry Goldsmith-et akarták felkérni aki visszadobta a lehetőséget, így került végül a választás Ennio Morricone személyére!

(Márton)
 

2002-ben a Black Label játékkiadó kiadta a film lehetséges folytatását, PC-re és Xbox-ra!

(respect the movies)
 

Alan Dean Foster 1982-ben írt egy regényt John Carpenter A Dolog című filmje alapján. Magyarországon ezt a regényt a Valhalla Páholy kiadó meg is jelentette 1993-ban!

(respect the movies)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.