Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
69%

A lény - egy másik világból (1951)

The Thing from Another World
Filmadatlap
 
30
Szereplők
2
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
Yosihiro   2019. 01. 12.

legújabb vélemény

0
A Lény

Remek film. Azt hiszem megelözte a korát. A film jól indul bár a párbeszédek néha közhelyesek, de még épp odaillöek. A történet jól felépített. Picit a hang zenei aláfestést hiányoltam. Egy katonai repülökapiány és az északi kutatócsopoprt valamint egy "fagyos románc" és egy földönkívüli összekombinálása igen remek anyagot ad a történetnek. Jól ábrázolják a sarkköri viszonyokat ez meglepetés volt nekem. A "lény" kicsit mesében illüen éli tul a földetérést és megfagy a jeges vízben. A fagytömböt egy igen vékony elektromos paplan melegíti fel amiböl kiszabadulva az uj létformát életben tartó Lény az emberi vér tápolálékáért küzd. A kapitány és a tudosok között nincs összhang ennk következménye hogy áldozatok születnek. Ennek következtében a tudosok rájönnek a lény igazi funkciójára. A kapitány is értesül errül és elindítja a Lény megsemmisitését. tervük eleinte sikertelen , de a végére egy "áramütésre" sikerül. A vége happy end és az ujságíró aki épp ott volt szavai zárják a filmet ami az UFO rajongók számára legendává vált! Remek kikapcsolodás csak ajánlani tudom. Üdv Yosi

 
BoBamburg   2018. 09. 18.

0

Nagyon jó film, kora ellenére meglepően komoly és érett. Habár egyetlen bánatom a lény kinézete. Kissé elkeserített, hogy csak egy kezeslábasba bújtatott fickót kaptam a film végére :(. Ha azt még megcsinálták volna kicsit jobbra, tényleg tökéletes lehetne (De így marad a Carpenter féle verzió a favorit).


Galéria (7)

Videók (1)

A film összbevétele 4 251 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)