Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
64

A lény - egy másik világból (1951)

The Thing from Another World
Filmadatlap
 
20
Szereplők
2
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
Yosihiro   2019. 01. 12.

legújabb vélemény

A Lény

Remek film. Azt hiszem megelözte a korát. A film jól indul bár a párbeszédek néha közhelyesek, de még épp odaillöek. A történet jól felépített. Picit a hang zenei aláfestést hiányoltam. Egy katonai repülökapiány és az északi kutatócsopoprt valamint egy "fagyos románc" és egy földönkívüli összekombinálása igen remek anyagot ad a történetnek. Jól ábrázolják a sarkköri viszonyokat ez meglepetés volt nekem. A "lény" kicsit mesében illüen éli tul a földetérést és megfagy a jeges vízben. A fagytömböt egy igen vékony elektromos paplan melegíti fel amiböl kiszabadulva az uj létformát életben tartó Lény az emberi vér tápolálékáért küzd. A kapitány és a tudosok között nincs összhang ennk következménye hogy áldozatok születnek. Ennek következtében a tudosok rájönnek a lény igazi funkciójára. A kapitány is értesül errül és elindítja a Lény megsemmisitését. tervük eleinte sikertelen , de a végére egy "áramütésre" sikerül. A vége happy end és az ujságíró aki épp ott volt szavai zárják a filmet ami az UFO rajongók számára legendává vált! Remek kikapcsolodás csak ajánlani tudom. Üdv Yosi

 
BoBamburg   2018. 09. 18.

Nagyon jó film, kora ellenére meglepően komoly és érett. Habár egyetlen bánatom a lény kinézete. Kissé elkeserített, hogy csak egy kezeslábasba bújtatott fickót kaptam a film végére :(. Ha azt még megcsinálták volna kicsit jobbra, tényleg tökéletes lehetne (De így marad a Carpenter féle verzió a favorit).

A film összbevétele 4 251 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.