Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A láthatatlan ember (1933)

The Invisible Man
Filmadatlap
 
29
Szereplők
7
Vélemények
3
Képek
2
Videók

Galéria (3)

Videók (2)

 
BoBamburg   2021. 05. 14.

legújabb vélemény

1

Simán kora egyik legjobb alkotása. Habár nem meglepő, ha azt nézzük, hogy akkoriban a Universal iszonyat jó horrorokat tett le az asztalra. A láthatatlan ember is csodálatos minden szempontból, a technikai megoldások hihetetlen jól sikerültek, és a történet is hű a H.G. Wells azonos című regényéhez.

 
Thibo84   2019. 02. 02.

1

Ez a film úgy jó, ahogy van. Meg merem kockáztatni, hogy jóbb lett mint az eredeti regény.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

0

Könyörgöm,ne mai szemmel nézzünk már egy 80 éves mozit. A kornak megfelelő zseniális trükkök,és félelemkeltés is működik. Nem horror,inkább egy sci-fi thrillernek nevezném.

 
Deku   2017. 08. 31.

0

A története nem a legmegkapóbb cselekményszálat kapta de szerintem egynek bőséggel megtette és kedveltem. Azért persze olyan kiemelkedő szintet nem tudott behozni. Egyszer érdemes.

 
Berto49   2017. 03. 13.

0

H. G. Wells klasszikusnak számító regényének 1933-ban készített filmváltozata. Az ezerszer feldolgozott könyv alapvető kérdése a valóságban elképzelhetetlen láthatatlanság hatása az emberekre. Kár volt szerelmi szállal megspékelni a történetet, de ab... több»

 
Timon   2020. 01. 24.

0

Egyszerűen zseniálisan csinálták meg-főleg a trükkös részeket.A ruhás jelenetek plusz különlegesség volt.A látványtervezés hihetetlenül egyedire sikerült,és hihetően függött össze az adott jelenet trükkjeivel. Az istálló rész a végén már sikeresen mi... több»

 
juhasz-david93   2015. 02. 15.

0

Szerintem ez a legjobb a legendás Universal-horrorok sorából! Ismertsége és hírneve eltörpül ugyan a Dracula és a Frankenstein mellett, de ez nem azt jelenti, hogy rosszabb lenne, sőt, dinamikusabb azoknál, van benne bőven fekete humor, talán a ma embere számára is könnyebben fogyasztható.

 

A film elsöprő sikeréhez nagyban hozzájárultak a fantasztikus trükkök. Ezek egyik fele – amikor a Láthatatlan Ember egyáltalán nem látszik – volt a könnyebb, mert hajszálvékony fonalakkal mozgatták a tárgyakat.

(Thibo84)
 

A forgatás az eredeti tervekhez képest két hónapot vett igénybe, mivel félúton le is állították amikor az egyik díszlet kigyulladt – a szénás pajtajelent a film zárásában.

(Thibo84)
 

R. C. Sherrif, elszerette volna olvasni az eredeti könyvet, de egész Hollywoodban nem volt belőle, ellenben 14 különböző vázlat fogadta, melyek közül a legtöbbnek köze sem volt az eredeti regényhez. Volt amely a cári Oroszországban játszódott, sőt az egyik legvadabb ötlet egyenesen a Marsra helyezte a cselekményt. Végül Sheriff-nek egy antikváriumban sikerült megvásárolnia Wells eredetijét, majd nekiállt megírni a forgatókönyvet.

(Thibo84)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Claude Rains karaktere az egyik legvérszomjasabb a régi Universal horrorfilmszereplőknek, mivel 5 gyilkosságot követett el, s mindemellett egy vonatot is eltérített, amelyen több száz utas lelte halálát.

(citizenfour99)