Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
91
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
3
Képek
2
Videók
 
sabnock666   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

Könyörgöm,ne mai szemmel nézzünk már egy 80 éves mozit. A kornak megfelelő zseniális trükkök,és félelemkeltés is működik. Nem horror,inkább egy sci-fi thrillernek nevezném.

 
Deku   2017. 08. 31.

A története nem a legmegkapóbb cselekményszálat kapta de szerintem egynek bőséggel megtette és kedveltem. Azért persze olyan kiemelkedő szintet nem tudott behozni. Egyszer érdemes.


 
Berto49   2017. 03. 13.

H. G. Wells klasszikusnak számító regényének 1933-ban készített filmváltozata. Az ezerszer feldolgozott könyv alapvető kérdése a valóságban elképzelhetetlen láthatatlanság hatása az emberekre. Kár volt szerelmi szállal megspékelni a történetet, de abban a korban ez szinte kötelező volt. Ami manapság nézhetővé teszi a filmet, az az elképesztő filmtrükkök sokasága. Hol volt akkor még a CGI, és mégis elhiszi a néző, hogy a főhős láthatatlan. A fekete-fehér filmkészítésben azt használták ki, hogy a filmszalag nem „érzékeli” a teljesen fekete öltözéket, ezt használták fel a ma is élvezhető jelenetek forgatásakor. Már Georges Méliés is élt ezzel a trükkel. Mellékszereplő ugyan az ipingi Oroszlánfej kocsma tulajdonosnője (a terjedelmes filmográfiával rendelkező Una O’Connor játszotta, a leghíresebb szerepe a „Vád tanújá”-ban a süket házvezetőnő), de ilyen végtelenül ellenszenves boszorkánykülsejű, sipítozó némbert ritkán lehet látni. Tökéletes lett volna a Nyugati Boszorkány szerepére az Ózban, helyette azonban Margaret Hamilton kapta meg a lehetőséget.

 
Thibo84   2019. 02. 02.

Ez a film úgy jó, ahogy van. Meg merem kockáztatni, hogy jóbb lett mint az eredeti regény.

 
Timon   2020. 01. 24.

Egyszerűen zseniálisan csinálták meg-főleg a trükkös részeket.A ruhás jelenetek plusz különlegesség volt.A látványtervezés hihetetlenül egyedire sikerült,és hihetően függött össze az adott jelenet trükkjeivel. Az istálló rész a végén már sikeresen mindent vitt,mintha minden addigi drámai rész összeadódott volna benne,és a zárójelenet kissé elgondolkodtató volt. Horrornak ezt kevésbé nevezném,de egy erős drámai sci-fi ek annál inkább. 10/10

 

A film elsöprő sikeréhez nagyban hozzájárultak a fantasztikus trükkök. Ezek egyik fele – amikor a Láthatatlan Ember egyáltalán nem látszik – volt a könnyebb, mert hajszálvékony fonalakkal mozgatták a tárgyakat.

(Thibo84)
 

A forgatás az eredeti tervekhez képest két hónapot vett igénybe, mivel félúton le is állították amikor az egyik díszlet kigyulladt – a szénás pajtajelent a film zárásában.

(Thibo84)
 

R. C. Sherrif, elszerette volna olvasni az eredeti könyvet, de egész Hollywoodban nem volt belőle, ellenben 14 különböző vázlat fogadta, melyek közül a legtöbbnek köze sem volt az eredeti regényhez. Volt amely a cári Oroszországban játszódott, sőt az egyik legvadabb ötlet egyenesen a Marsra helyezte a cselekményt. Végül Sheriff-nek egy antikváriumban sikerült megvásárolnia Wells eredetijét, majd nekiállt megírni a forgatókönyvet.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.