Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
92%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
3
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

0

Könyörgöm,ne mai szemmel nézzünk már egy 80 éves mozit. A kornak megfelelő zseniális trükkök,és félelemkeltés is működik. Nem horror,inkább egy sci-fi thrillernek nevezném.

 
Deku   2017. 08. 31.

0

A története nem a legmegkapóbb cselekményszálat kapta de szerintem egynek bőséggel megtette és kedveltem. Azért persze olyan kiemelkedő szintet nem tudott behozni. Egyszer érdemes.


 
Thibo84   2019. 02. 02.

0

Ez a film úgy jó, ahogy van. Meg merem kockáztatni, hogy jóbb lett mint az eredeti regény.

 
Berto49   2017. 03. 13.

0

H. G. Wells klasszikusnak számító regényének 1933-ban készített filmváltozata. Az ezerszer feldolgozott könyv alapvető kérdése a valóságban elképzelhetetlen láthatatlanság hatása az emberekre. Kár volt szerelmi szállal megspékelni a történetet, de ab... több»

 
Timon   2020. 01. 24.

0

Egyszerűen zseniálisan csinálták meg-főleg a trükkös részeket.A ruhás jelenetek plusz különlegesség volt.A látványtervezés hihetetlenül egyedire sikerült,és hihetően függött össze az adott jelenet trükkjeivel. Az istálló rész a végén már sikeresen mi... több»

 
juhasz-david93   2015. 02. 15.

0

Szerintem ez a legjobb a legendás Universal-horrorok sorából! Ismertsége és hírneve eltörpül ugyan a Dracula és a Frankenstein mellett, de ez nem azt jelenti, hogy rosszabb lenne, sőt, dinamikusabb azoknál, van benne bőven fekete humor, talán a ma embere számára is könnyebben fogyasztható.

Galéria (3)

Videók (2)

 

A film elsöprő sikeréhez nagyban hozzájárultak a fantasztikus trükkök. Ezek egyik fele – amikor a Láthatatlan Ember egyáltalán nem látszik – volt a könnyebb, mert hajszálvékony fonalakkal mozgatták a tárgyakat.

(Thibo84)
 

A forgatás az eredeti tervekhez képest két hónapot vett igénybe, mivel félúton le is állították amikor az egyik díszlet kigyulladt – a szénás pajtajelent a film zárásában.

(Thibo84)
 

R. C. Sherrif, elszerette volna olvasni az eredeti könyvet, de egész Hollywoodban nem volt belőle, ellenben 14 különböző vázlat fogadta, melyek közül a legtöbbnek köze sem volt az eredeti regényhez. Volt amely a cári Oroszországban játszódott, sőt az egyik legvadabb ötlet egyenesen a Marsra helyezte a cselekményt. Végül Sheriff-nek egy antikváriumban sikerült megvásárolnia Wells eredetijét, majd nekiállt megírni a forgatókönyvet.

(Thibo84)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Claude Rains karaktere az egyik legvérszomjasabb a régi Universal horrorfilmszereplőknek, mivel 5 gyilkosságot követett el, s mindemellett egy vonatot is eltérített, amelyen több száz utas lelte halálát.

(citizenfour99)
 

A TCM információi szerint azért Claude Rainst választották a szerepre, mivel neki volt a legtisztább és legérthetőbb a hangja, ez azért volt fontos, mivel ő volt a láthatatlan ember.

(citizenfour99)
 

Annak érdekében, hogy a kötés levételét ábrázoló jelentet minél hitelesebb legyen, Claude Rainst a rendező, James Whale fekete bársonyba öltöztette, és háttérnek is fekete bársonyt használt.

(citizenfour99)
 

A filmhez készült anno egy rövidfilm, melyben a főszereplő lánya mesélt el egy történetet. Amikor Claude Rainsel elmentek megnézi a filmet moziba, apján nagy kalap volt és sál, az arca alig látszott, mivel hideg téli idő volt, viszont a hangjáról a kasszás felismerte, és ingyen akarta beengedni a filmre. Rains azonban ragaszkodott ahhoz, hogy kifizesse a mozijegyet.

(citizenfour99)
 

A film H.G. Wells: A láthatatlan ember c. regényének feldolgozása.

(citizenfour99)