Remake-et kap minden idők egyik legjobb horrorja

A horror egyik koronázatlan királya John Carpenter. Neki pedig van egy műve, amely még a horror műfajon belül is kiemelt helyen áll. Ez pedig nem más, mint A dolog 1982-ből. A film alapjául egy 1951-es sci-fi horror, a A lény - egy másik világból, valamint az annak is alapul szolgáló John W. Campbell Jr. regény, a Who Goes There? szolgált. A dolog mára igazi klasszikussá vált, amely 2011-ben kapott egy visszafogott fogadtatású remake-t, de hétvégén kiderült: újra feldolgozzák.

A bejelentést Alan Donnes producer tette közzé a Facebookon. Donnes bejegyzéséből kiderül, hogy az új film elkészítése során ihletet merítenek a ’82-es és az ’51-es mozikból is, ahogyan a Who Goes There?-ből is. De, ami igazán érdekessé teheti az alkotást, hogy ehhez egy másik, évtizedekig elfeledett Campbell regény, a Frozen Hell néhány részletét is fel fogják használni, vagyis olyan jelenetek is szerepelni fognak benne, amelyek egyetlen korábbi filmadaptációban sem.

A dolog története egy északi sarki kutatóállomáson játszódik, ahol a tudósok kiásnak egy évezredek óta befagyott idegen űrhajót, amelyről kiszabadul egy alakváltó lény. Mivel nem tudják, hogy melyikük az idegen, a kutatók közt kitör a paranoia, ami végzetesnek bizonyul.

Az 1982-es moziban Kurt Russell játszotta a főszerepet, a film egyik érdekessége pedig az volt, hogy egyáltalán nem szerepeltek benne nők. Ehhez képest a 2011-es remake-ben mindjárt a főszerepre is egy színésznőt, Mary Elizabeth Winsteadet kérték fel.

A frissen bejelentett új változat egyelőre sem főszereplővel, sem rendezővel vagy forgatókönyvíróval nem rendelkezik, így természetesen azt sem lehet tudni, hogy mikor kerülhet a mozikba.