Nagyon úgy tűnik, hogy John Carpenter kultikus filmje, A dolog (A valami) akár folytatást is kaphat.

A rendező egy nemrégiben tartott “kérdezz-felelek” beszélgetés során említette meg, hogy akár a jövőben akár még el is készülhet a kultikus horror második része. “Arra készültem, hogy ez titokban fogom tartani, mivel nem vagyok biztos benne, de elképzelhető, hogy megcsináljuk A dolog 2-t” - jegyezte meg Carpenter.

A John W. Campbell 1938-ban megjelent The Beast from Another World című művét 1951-ben Christian Niby és Howard Hawks adaptálták nagyvászonra A lény - egy másik világból címmel, Carpenter rendezése viszont ma már kultikusnak számít.

A film cselekménye egy 12 főből álló antarktiszi kutatócsoportra fókuszál, akik egy titokzatos holttestre bukkannak. A maradványokat vizsgálva egy félelmetes lény szabadul el a bázison, amely bármelyikük alakját képes felvenni, így egymás után végez a csapattal.

Noha Carpenter filmje teljes anyagi bukás volt annak idején, a VHS forgalmazás ugyanakkor népszerűvé tette azt, 2011-ben pedig előzményt is kapott Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton és Adewale Akinnuoye-Agbaje főszereplésével.

2020-ban Jason Blum jelentette be, hogy remake-t készítenek a filmből, amelyről egyelőre semmilyen további hivatalos információ nem látott napvilágot.

87 A dolog  (1982)

horror | misztikus | sci-fi

Miután az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai összetűzésbe keverednek két norvég kutatóval, befogadnak egy szánhúzó kutyát. Ekkor azonban még nem is sejtik, hogy az... több»