Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Tőrbe ejtve - Az üveghagyma (2022)

Glass Onion: A Knives Out Mystery
Filmadatlap
 
27
Szereplők
25
Vélemények
28
Képek
9
Videók

Galéria (28)

Daniel Craig
Kate Hudson
Ethan Hawke
Dave Bautista
Ethan Hawke
Dave Bautista
Madelyn Cline
Dave Bautista
Madelyn Cline
Daniel Craig
Daniel Craig
Daniel Craig

Videók (9)

 
Eastern79   2023. 02. 03.

legújabb vélemény

0
Benoit Blanc coming outja

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Benoit Blanc (Daniel Craig) coming out-ja csak hab a képzeletbeli tortán, ugyanis a Tőrbe ejtve második része tulajdonképpen nem is második rész, hanem elődjénél egy jóval könnyedebb kaland, ami azonban nem jelenti azt, hogy kevésbé összetett lenne. Ezúttal napfényes, paradicsomi környezetben zajlanak az események, és ismét egy talicskányi sztár asszisztál Craig bolondozásához. A mostanában igencsak felkapott Dave Bautista és Kate Hudson a fő húzónevek, teljesítik is, ami elvárható tőlük, azonban Edward Norton nem volt túl jó választás az antagonista szerepére, halovány és cseppet sem meggyőző a többiek mellett. Janelle Monáe azonban nem csak gyönyörű, de szinte lemossa a többieket a vászonról. A történet ismét kiváló, a humor kellően fanyar, kedvenc nyomozónkban pedig van egy-két kanyar, de így szeretjük. Az Üveghagyma nem veszi túl komolyan magát, és ettől olyan átkozottul szórakoztató.

 
Artemisia   2023. 01. 03.

a nap véleménye

4
Mona Lisa mosolya

A Tőrbe ejtve igazi csemege volt 2019-ben, hiszen egyszerre volt tradicionális whodunit krimi, és egy minden ízében szórakoztató, önreflexív, néhol a paródia határait feszegető szerzői film is. A méltán halmozott sikereknek pedig egyenesági következm... teljes kritika»

 
szemtelen   2022. 12. 24.

4
Elveszett illúziók

Vártam a második részt, de ez most nagy pofára esés volt. Érdekes alapsztori, unalmas kezdés, javuló középrész, és csalódást okozó befejezés. Pazar díszletvilág, neves színészek, alulmúlt alakítások, gyerekes humor. Ne fűzz nagy elvárásokat a filmhez, mert úgy jársz, mint én!

 
Gábor390920   2022. 12. 27.

2
Rétegről rétegre

Zseniális szereposztás, jó karakterek, és egy csavaros bűntény, amely, mint a címben lévő üveghagyma, rétegenként árul el egy-egy újabb csavart, míg végül egy komplex bűnügyhöz érünk. A történet jól építkezik, jól bemutatja a karaktereket, és tudja, hogy hol kell csavarni még egyet a történeten. Mindenképpen érdemes megnéznie annak, aki az első részt is szerette, a minősége nem romlott, sőt számomra nagyobb élmény volt, mint az elődje.

 
Emmersson   2022. 12. 26.

2
Megríkat...

Természetesen első körben a korábbi filmhez kell hasonlítanom. Rosszabb, sokkal rosszabb. A Tőrbe ejtve egy csavaros krimi volt, egy intelligens Benoit Blanc nyomozott, és valóban a végéig talány volt. Az üveghagyma azonban egy rossz paródiája az elő... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2022. 12. 25.

1

Nem üti meg az első rész színvonalát sem sztoriban, sem színészgárdában, de bőven szórakoztató. Daniel Craig játéka újból kifogástalan, még a ráaggatott meleg beütés is jól áll neki. Johnson stílusa ismét átlengi a filmet, de a csavarok nem ütnek akk... több»

 
Dorkateo   2022. 12. 28.

1

Stílusosan szólva: bűnrossz. Pedig vártam a filmet, nagyon. De most se stílus, se jó történet, de még Benoit Blanc se. Mármint a nyomozó elvileg jelen van, de ez nem az a karakter, akit megismertünk az első részben. Szóval csak a címe kapcsolja a nagyszerű első részhez, semmi más.

1

A film összbevétele 13 280 000 dollár volt (imdb.com).

 

Nagyon gyakori tévhit a filmekben és a tévében, hogy a Mona Lisát vászonra festették. A Mona Lisa valójában fára lett festve. Amikor a festmény ég, úgy tűnik, fára van festve, a festék lepattogzik, mögötte pedig az izzó faszerkezet látszik.

(Thibo84 )
 

Ez a film azt sugallhatja, hogy Benoit Blanc valójában egy meleg férfi, miután a visszaemlékezésben kiderül, hogy az a férfi, aki kinyitja az ajtót a lakásában, miközben Blanc a fürdőkádban van, Phillip (Hugh Grant alakítja). Daniel Craig szerint erre szándékosan utaltak a forgatókönyvírók.

(Thibo84 )
 

A doboz rejtvényeinek megfejtése közben a parti egyik vendég azonosítja a fadobozok dallamát, és elmagyarázza a fúga fogalmát, amelyben egy zenei téma ismétlődően bonyolult új dallamot alkot. Később a filmben a történet nagy része ismét megismétlődik, hogy az események bonyolultabb, teljesebb változatát alkossák meg.

(Thibo84 )
 

Amikor Benoit és Helen az edzőteremben a képernyő előtt beszélget Serena Williamsszel, Thomas Pynchon Súlyszivárvány című regényét olvassa. Ezt a könyvet Blanc korábban a Tőrbe ejtve(2019) című filmben említette, kijelentve, hogy "soha nem olvastam, de tetszik a címe".

(Thibo84 )
 

A Benoit tulajdonában lévő Face magazin 2004-ben megszűnt.

(Thibo84 )