Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

A dolog (2011)

The Thing
Filmadatlap
 
26
Szereplők
16
Vélemények
44
Képek
1
Videók

Galéria (44)

Mary Elizabeth Winstead

Videók (1)

 
Eastern79   2021. 03. 28.

legújabb vélemény

2
A nagy előd elődje

Carpenter 82-es kultfilmjének előzményfilmje és folytatása egyben egy ízig-vérig sci-fi horror. Marco Beltrami az eredeti film Ennio Morricone által szerzett zenéjének fő motívumát átemelve festi alá a kezdő képsorokat, és hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az első részt megelőző eseményeknek lehetünk a szemtanúi, ezúttal a Norvég bázison. Hiába tudjuk előre, mi fog történni, mégis képes fenntartani a feszültséget. Ez elsősorban a remek színészeknek köszönhető, illetve a látványnak. A mai technikával megalkotott lények félelmetesebbek már nem is lehetnének, és külön jót tett a filmnek az űrhajóban játszódó jelenet. Ezenkívül pedig tényleg mindenre aprólékosan odafigyeltek, és amit az eredeti filmben találtak a bázis felfedezésekor, azokra a dolgokra most megkaptuk a magyarázatot, hogyan is kerültek oda. Minden tekintetben kiváló folytatás, méltó utódja a nagy elődnek.

 
indingo   2017. 04. 12.

0

nekem nem volt bajom a filmben, élveztem elejétől a végéig bár sokak szerint az eredeti verzió jobb. Izgalmas volt a történet és a végére is maradt szufla.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Ugyanaz, és mégis más, mint az eredeti. Ez is jól van megszerkesztve és összerakva. Itt is félünk, mert el akarjuk hinni, hogy valahol a föld alatt várják, hogy megtaláljuk őket. Erősen kezd, és tartja a formáját. Jó horror, ajánlott film.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 04.

0

Nincs a filmnek dinamikája. A 82-es film aminek ez az elsőzményfilmje sokkalta izgalmasabb és gazdagabb volt. Nem nagyon mentek rá az illeszkedésre, inkább leforgattak egy 3 perces részt ami kapcsolódik a régi elejéhez de a film játékidejében nem izm... több»

 
stevepisti   2020. 08. 29.

2

Úgy gondolom, hogy ennyi idő elteltével megcsinálni egy ilyen erős film előzmény sztoriját, nagy bátorságra vall. Szerintem nagyjából mindenkiben ,aki látta a 82- es Dolgot kirajzolódott egy elképzelés, hogy mi történhetett a Norvég bázison. Na ezt l... több»

 
ZeroHero   2019. 10. 02.

0

Ilyen szereplőgárdával nem lehet rossz filmet forgatni... Adott ugye a 82-es A dolog c. film, és én a mai napig sem tudom eldönteni, h egyszerűen lemásolták, és itt-ott modernizálták azt, vagy ez egy előzményfilmje annak. A sztori ugyanaz, a fordulat... több»

 
harnas1207   2018. 12. 06.

0

Tetszett nagyon, ez is és a régi film is. Talán az első részbe izgalmasabb volt a cselekmény, de ez a látványosabb. örültem, hogy nem hagyományos reamkeként oldották meg, hanem összefűzték a két történetet.

A film összbevétele 31 505 287 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezőjének Matthijs van Heijningen Jr. ez volt az első nagyjátékfilmje. Ez előtt csak rövidfilmeket és klipeket készített.

(respect the movies)
 

A filmben látható norvég szereplőknél figyeltek arra, hogy vagy tényleg norvég származásúak legyenek, vagy legalább skandinávok.

(respect the movies)
 

A film nem lett anyagilag sikeres. Közel 38 millió dollárból készült el, viszont "csak" 31 millió dollár bevételt generált.

(respect the movies)
 

A film rendezője mindenképp kevés CGI technológiát szeretett volna használni a filmben, méghozzá azért, hogy a szereplői láthassák a teremtényeket és ezzel is jobb és hitelesebb reakciókat tudjon elérni a szereplőitől!

(respect the movies)
 

A film készítőinek a 82-es filmben látható norvég tábor volt a referenciapontjuk a saját filmjükhöz.

(respect the movies)