Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
74%

A dolog (2011)

The Thing
Filmadatlap
 
26
Szereplők
16
Vélemények
50
Képek
1
Videók
 
Eastern79   2021. 03. 28.

legújabb vélemény

2
A nagy előd elődje

Carpenter 82-es kultfilmjének előzményfilmje és folytatása egyben egy ízig-vérig sci-fi horror. Marco Beltrami az eredeti film Ennio Morricone által szerzett zenéjének fő motívumát átemelve festi alá a kezdő képsorokat, és hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az első részt megelőző eseményeknek lehetünk a szemtanúi, ezúttal a Norvég bázison. Hiába tudjuk előre, mi fog történni, mégis képes fenntartani a feszültséget. Ez elsősorban a remek színészeknek köszönhető, illetve a látványnak. A mai technikával megalkotott lények félelmetesebbek már nem is lehetnének, és külön jót tett a filmnek az űrhajóban játszódó jelenet. Ezenkívül pedig tényleg mindenre aprólékosan odafigyeltek, és amit az eredeti filmben találtak a bázis felfedezésekor, azokra a dolgokra most megkaptuk a magyarázatot, hogyan is kerültek oda. Minden tekintetben kiváló folytatás, méltó utódja a nagy elődnek.

 
indingo   2017. 04. 12.

0

nekem nem volt bajom a filmben, élveztem elejétől a végéig bár sokak szerint az eredeti verzió jobb. Izgalmas volt a történet és a végére is maradt szufla.


 
dailyfilmsan   2019. 02. 04.

0

Nincs a filmnek dinamikája. A 82-es film aminek ez az elsőzményfilmje sokkalta izgalmasabb és gazdagabb volt. Nem nagyon mentek rá az illeszkedésre, inkább leforgattak egy 3 perces részt ami kapcsolódik a régi elejéhez de a film játékidejében nem izm... több»

 
ZeroHero   2019. 10. 02.

0

Ilyen szereplőgárdával nem lehet rossz filmet forgatni... Adott ugye a 82-es A dolog c. film, és én a mai napig sem tudom eldönteni, h egyszerűen lemásolták, és itt-ott modernizálták azt, vagy ez egy előzményfilmje annak. A sztori ugyanaz, a fordulat... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Ugyanaz, és mégis más, mint az eredeti. Ez is jól van megszerkesztve és összerakva. Itt is félünk, mert el akarjuk hinni, hogy valahol a föld alatt várják, hogy megtaláljuk őket. Erősen kezd, és tartja a formáját. Jó horror, ajánlott film.

 
respect the movies   2018. 07. 09.

0
Kompakt remake és előzményfilm egyben

Szerintem egy egész jó kis filmet hoztak össze. A 82-es Carpenter film számomra az egyik legjobb a kategóriáján belül, ezért is féltem attól amikor kiderült hogy előzményfilmet fognak készíteni a Valamiből, hogy vajon milyen is lesz. Azt sejtettem ho... teljes kritika»

 
Bazzzsi   2017. 11. 20.

0

A kategóriájában nem annyira elismert film, pedig elég ígéretes. nekem tetszett e a havas környezet, amely még inkább tudta fokozni a borzongást. Izgalmas volt.

Galéria (50)

Videók (1)

A film összbevétele 31 505 287 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezőjének Matthijs van Heijningen Jr. ez volt az első nagyjátékfilmje. Ez előtt csak rövidfilmeket és klipeket készített.

(respect the movies)
 

A filmben látható norvég szereplőknél figyeltek arra, hogy vagy tényleg norvég származásúak legyenek, vagy legalább skandinávok.

(respect the movies)
 

A film nem lett anyagilag sikeres. Közel 38 millió dollárból készült el, viszont "csak" 31 millió dollár bevételt generált.

(respect the movies)
 

A film rendezője mindenképp kevés CGI technológiát szeretett volna használni a filmben, méghozzá azért, hogy a szereplői láthassák a teremtényeket és ezzel is jobb és hitelesebb reakciókat tudjon elérni a szereplőitől!

(respect the movies)
 

A film készítőinek a 82-es filmben látható norvég tábor volt a referenciapontjuk a saját filmjükhöz.

(respect the movies)
 

A piros fejsze, amit Joel Edgerton a falba vág, látható az 1982-es filmben is.

(kázsé)
 

Mikor először találkozunk Lloyddal, egy barlangi medvét (ursus spelaeus) tanulmányoz.

(kázsé)
 

Bár a film az 1982-es "A dolog" előzményfilmje, nem pedig a remake-je, a címe ugyanaz, mivel nem tudtak egy jól hangzó címmel előállni.

(kázsé)
 

A film és az eredeti, 1982-es "A dolog" alapötlete egy 1938-as novellából származik.

(kázsé)
 

Az első tervek szerint az eredeti, 1982-es film rendezője, John Carpenter megjelent volna a filmben.

(kázsé)