Kate Lloyd már a markában érzi az évszázad felfedezését, mikor az antarktiszi kutatóállomáson csapatával felfedez egy idegen űrhajót, a belsejében pedig egy idegen életformát. A kutatók felhozzák a különös lényt a felszínre, amely azonban ekkor életre kel, és halálos csapást mér a védtelen kutatókra.
Carpenter 82-es kultfilmjének előzményfilmje és folytatása egyben egy ízig-vérig sci-fi horror. Marco Beltrami az eredeti film Ennio Morricone által szerzett zenéjének fő motívumát átemelve festi alá a kezdő képsorokat, és hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az első részt megelőző eseményeknek lehetünk a szemtanúi, ezúttal a Norvég bázison. Hiába tudjuk előre, mi fog történni, mégis képes fenntartani a feszültséget. Ez elsősorban a remek színészeknek köszönhető, illetve a látványnak. A mai technikával megalkotott lények félelmetesebbek már nem is lehetnének, és külön jót tett a filmnek az űrhajóban játszódó jelenet. Ezenkívül pedig tényleg mindenre aprólékosan odafigyeltek, és amit az eredeti filmben találtak a bázis felfedezésekor, azokra a dolgokra most megkaptuk a magyarázatot, hogyan is kerültek oda. Minden tekintetben kiváló folytatás, méltó utódja a nagy elődnek.
Nincs a filmnek dinamikája. A 82-es film aminek ez az elsőzményfilmje sokkalta izgalmasabb és gazdagabb volt. Nem nagyon mentek rá az illeszkedésre, inkább leforgattak egy 3 perces részt ami kapcsolódik a régi elejéhez de a film játékidejében nem izm... több»
Ilyen szereplőgárdával nem lehet rossz filmet forgatni... Adott ugye a 82-es A dolog c. film, és én a mai napig sem tudom eldönteni, h egyszerűen lemásolták, és itt-ott modernizálták azt, vagy ez egy előzményfilmje annak. A sztori ugyanaz, a fordulat... több»
Szerintem egy egész jó kis filmet hoztak össze. A 82-es Carpenter film számomra az egyik legjobb a kategóriáján belül, ezért is féltem attól amikor kiderült hogy előzményfilmet fognak készíteni a Valamiből, hogy vajon milyen is lesz. Azt sejtettem ho... teljes kritika»
A film rendezőjének Matthijs van Heijningen Jr. ez volt az első nagyjátékfilmje. Ez előtt csak rövidfilmeket és klipeket készített.
(respect the movies)A filmben látható norvég szereplőknél figyeltek arra, hogy vagy tényleg norvég származásúak legyenek, vagy legalább skandinávok.
(respect the movies)A film nem lett anyagilag sikeres. Közel 38 millió dollárból készült el, viszont "csak" 31 millió dollár bevételt generált.
(respect the movies)A film rendezője mindenképp kevés CGI technológiát szeretett volna használni a filmben, méghozzá azért, hogy a szereplői láthassák a teremtényeket és ezzel is jobb és hitelesebb reakciókat tudjon elérni a szereplőitől!
(respect the movies)A film készítőinek a 82-es filmben látható norvég tábor volt a referenciapontjuk a saját filmjükhöz.
(respect the movies)Bár a film az 1982-es "A dolog" előzményfilmje, nem pedig a remake-je, a címe ugyanaz, mivel nem tudtak egy jól hangzó címmel előállni.
(kázsé)Az első tervek szerint az eredeti, 1982-es film rendezője, John Carpenter megjelent volna a filmben.
(kázsé)