Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
18
Vélemények
31
Képek
6
Videók
 
Szilonka   2019. 08. 07.

Ki volt a lángoló fiú, honnan és miért jött. Ezekre nem kaptunk válasz és nekem így kicsit üres a story.

 
Kóborló   2019. 10. 08.
Vegyes érzelmek

Rengeteget hallottam már a BrightBurn - A lángoló fiú című filmről, de valahogy mégsem tudta sokáig felkelteni az érdeklődésemet, pedig, ha csak egy különlegességet kéne kiemelnem a számtalan dolog közül, amivel a film szolgálni tudna, az maga a történet adta lehetőség lenne. Miszerint, hogy mi lenne, ha a jól ismert Superman történetet kicsit átdolgozva a horror felé billentenék a filmkészítők, és nem a pozitív irányba terelnék az erejével és a hatalmával épp csak ismerkedő földönkívüli lényt. Azt gondolom, hogy erre rengeteg néző kíváncsi volt (többek közt én is), de, ha őszinte akarok lenni, két dolog volt, ami miatt aránylag sokáig kerültem jelen filmünket. Az egyik a játékideje. 2019-b... több»


 
indingo   2019. 05. 11.
Egy újabb Superman történet, ami gyerekcipőben jár

A Superman téma nagyon kedvelt filmes körökben. Jó pár filmet kaptunk, volt sorozat is, számos színésszel a szuperhős főszerepben. Nem kell sokat visszamenni az időben hogy találjunk egy Supermanes filmet. 2013-ban készült el Az acélember, ami a már ezerszer feldolgozott történetet mutatja be. Máig nem értem miért lett Supermanból Acélember, de ezt hagyjuk is. 2019-et írunk és Brightburn – A lángoló fiú címmel próbálnak meg becsábítani minket a mozikba, hogy egy újabb feldolgozást láthassunk a Superman történetből. A Gunn fiúk (két testvér és egy unokatestvér) filmjében újdonság, hogy egy kisfiú van a középpontban, egy gyerek, aki nem tudja kezelni az erejét. Honnan is tudná, hisz egyik nap... több»

 
HETEDIK   2019. 05. 13.

Egy durvább jelenet volt benne, mikor a nőnek az üvegszilánktól kifolyik a szeme, egyébként ezt is beleértve minden lényegesebb jelenet benne volt az előzetesben. Szóval nettó időpocsékolás.

 
VvV   2019. 10. 27.

Nekem az tetszett, hogy nem az a tipikus film volt. A jó szuperhőssel, aki megmenti világot. Egy második részt is megnéznék belőle.

Elizabeth Banks
Jackson A. Dunn
Jackson A. Dunn
Elizabeth Banks
Jackson A. Dunn
Jackson A. Dunn
Jackson A. Dunn
 
A Brightburn ugyan nem váltja meg a világot, de az alapkoncepció és a két főszereplő elviszi a hátán. Aki valaha is elgondolkozott, azon, hogy mi lenne, ha Superman gonosznak születik annak pedig egyenesen kötelező néznivaló. több»
 
A Brightburn – A lángoló fiú, sajnos nem mert elmenni egyik végletig sem, így viszont sem egy új Óment, sem egy szuperhős-szatírát, sem pedig egy bűnös élvezettel bíró trasht nem kaptunk a pénzünkért. De legalább új értelmet nyert az „anti-hős” film kifejezés, már ez is valami. Mindezek ellenére érdemes lehet megnézni a történet egyedisége meg hangulata miatt, ám nem szabad túl sokat elvárni tőle. Kellemes esti kikapcsolódás az arra fogékonyak számára, semmi több. több»
 
...az év egyik legnagyobb csalódásaként éltem meg ezt a borzasztóan kiaknázatlan ötletek tárházaként szolgáló fércmunkát, mely film ígéretessége sajnos a kedvcsinálók után elhalt, és sajnos ezen még a sokat sejtető stáblistás jelenet se mentett sokat. több»

A film összbevétele 26 721 148 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 26 508 280 forintot termelt.

 

Amikor még csak ötlet szinten gondolkodtak a filmen, eredetileg James Gunn volt kijelölve a megrendezésére.

(Kóborló )
 

A jelkép, amelyet Brandon Beyer a jegyzetfüzetébe ír, és a bűncselekmény helyszínein hagyja hátra, majdnem megegyezik az áldozat márkájával a Berserk mangában.

(Thibo84)
 

A középiskolában játszódó jeleneteket ugyanott forgatták (Patrick Henry High School, Stockbridge, Georgia), ahol a Stranger Things első két évadát is.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.