Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
56%

BrightBurn – A lángoló fiú (2019)

Brightburn
Filmadatlap
 
30
Szereplők
24
Vélemények
31
Képek
6
Videók

Galéria (31)

Elizabeth Banks
Jackson A. Dunn
Jackson A. Dunn
Elizabeth Banks
Jackson A. Dunn
Jackson A. Dunn
Jackson A. Dunn

Videók (6)

 
harnas1207   2021. 02. 21.

legújabb vélemény

1

Ha a BrightBurn egy Marvel főgonosz előzményfilmje lett volna, akkor zabálná a közönség. Így azonban csak lóg a levegőben, és értetlenül áll az ember, hogy mégis mi volt ez. Kapunk egy anti Supermant, de nem erre építik fel ezt a 90 percet. Igazából ... több»

 
Kóborló   2019. 10. 08.

a nap véleménye

3
Vegyes érzelmek

Rengeteget hallottam már a BrightBurn - A lángoló fiú című filmről, de valahogy mégsem tudta sokáig felkelteni az érdeklődésemet, pedig, ha csak egy különlegességet kéne kiemelnem a számtalan dolog közül, amivel a film szolgálni tudna, az maga a tört... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2020. 09. 17.

1

Miközben kínlódva néztem, azt kérdeztem magamtól, vajon az amcsik szennyládája mikor fog már kiürülni? Szerintem sohasem. És ha lezárnánk? Kifolyna valahol, az biztos. Selejt és totális csőd. Ki ez az élő öngyújtó? Ki tudja? De szerintem senkit nem is érdekel.

1
 
csd   2020. 08. 20.

0
Világvége a napköziben

Hm, hát annak ellenére, hogy nem igazán kedvelem a horrort, nagyon érdekelt a film. Igazán ötletesnek bizonyult, és így megnézve kicsit tanácstalanul is állok, hogyan fogalmazzam meg, szerintem miért nem működött a BrighBurn. Az antihős toposzát valójában már megalkotta a Watchmen, hogy ebbe horrorisztikus elemeket is igyekeztek belevinni, az már más lapra tartozik. Szerintem a válasz valahol a srác karakterében keresendő. Érezhető, hogy egy gyerekkorú személy nem adott hozzá a félelmetességéhez az egésznek, inkább infantilissá tette. Ha egy felnőttkorú "Anti-Supermant" láttunk volna, valószínűleg sokkal többekben megáll az ütő.

 
Szilonka   2019. 08. 07.

1

Ki volt a lángoló fiú, honnan és miért jött. Ezekre nem kaptunk válasz és nekem így kicsit üres a story.

 
Lubi   2019. 08. 22.

1
Gonosz Superman

Mi az ott az égen? Egy madár, egy repülő, Superman? Nem! Az Brandon! Ki? Kérdezhetik jogosan nem csak az egyszeri moziba járók, de a tapasztalt képregényfanatikusok is. A történet szerint a Breyer házaspár már régóta szeretne gyereket, amikor egyszer... teljes kritika»

 
indingo   2019. 05. 11.

a nap véleménye

0
Egy újabb Superman történet, ami gyerekcipőben jár

A Superman téma nagyon kedvelt filmes körökben. Jó pár filmet kaptunk, volt sorozat is, számos színésszel a szuperhős főszerepben. Nem kell sokat visszamenni az időben hogy találjunk egy Supermanes filmet. 2013-ban készült el Az acélember, ami a már ... teljes kritika»

A film összbevétele 26 721 148 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 26 508 280 forintot termelt.

 

Amikor még csak ötlet szinten gondolkodtak a filmen, eredetileg James Gunn volt kijelölve a megrendezésére.

(Kóborló )
 

A jelkép, amelyet Brandon Beyer a jegyzetfüzetébe ír, és a bűncselekmény helyszínein hagyja hátra, majdnem megegyezik az áldozat márkájával a Berserk mangában.

(Thibo84 )
 

A középiskolában játszódó jeleneteket ugyanott forgatták (Patrick Henry High School, Stockbridge, Georgia), ahol a Stranger Things első két évadát is.

(hp)
 

A film egy anit-szuperhős eredettörténet, melynek az alapötlete az, hogy mi lett volna, ha a gyerekként a Földre érkező Superman nem a jó ügy érdekében használta volna fel a képességeit.

(hp)
 

A film produceri teendőit A galaxis őrőzi rendezője, James Gunn látta el, míg a forgatókönyvet fivére, Brian és unokatestvére, Mark írta.

(hp)
 
A Brightburn – A lángoló fiú, sajnos nem mert elmenni egyik végletig sem, így viszont sem egy új Óment, sem egy szuperhős-szatírát, sem pedig egy bűnös élvezettel bíró trasht nem kaptunk a pénzünkért. De legalább új értelmet nyert az „anti-hős” film kifejezés, már ez is valami. Mindezek ellenére érdemes lehet megnézni a történet egyedisége meg hangulata miatt, ám nem szabad túl sokat elvárni tőle. Kellemes esti kikapcsolódás az arra fogékonyak számára, semmi több. több»
 
Alapvetően egy teljesen középszerű alkotás lett így a Brightburn, amit számomra a film két aspektusa ment meg az abszolút középszertől… több»
 
A Brightburn ugyan nem váltja meg a világot, de az alapkoncepció és a két főszereplő elviszi a hátán. Aki valaha is elgondolkozott, azon, hogy mi lenne, ha Superman gonosznak születik annak pedig egyenesen kötelező néznivaló. több»