Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
53%

Az új mutánsok (2020)

The New Mutants
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
31
Képek
10
Videók
 
BoBamburg   2021. 06. 10.

legújabb vélemény

0

Nevetségesen rossz, de tényleg minden szempontból. Persze nem voltak nagy elvárásaim, az utóbbi X-Men filmek (apokalipszis, sötét főnix) is rém gyengék voltak, de ez volt mind közül az X-Men széria alja.

 
indingo   2020. 09. 29.

0

Nem éreztem olyan igazi X-Men filmnek. Sok köze nincs is az alapsztorihoz. Egynek elment, de kicsit vérszegény volt a története.


 
jakedave   2021. 02. 23.

0
Egynek elmegy

Teljesen más, mint a többi X-Men film, sokkal kevésbé hozza a képregényfilmek megszokott akciózsánereit, inkább sötétebb tónusú.

 
VvV   2020. 09. 18.

0

Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Alice Braga, Charlie Heaton - elég jók hangzó nevek. Az előzetesben sajnos sok mindent lelőttek előre, de ettől függetlenül egy izgalmas történet volt.

 
Eastern79   2021. 02. 17.

1
Kihagyott ziccer

Sajnos az X-Men világához ennek a filmnek annyi köze van, mint Tarzannak a férfi divathoz. Inkább egy tinifilm lett belőle fantasy elemekkel, bár annak sem szokványos a két lány közt szövődő szerelmi szál miatt. Tulajdonképpen semmilyen zsánerhez sem köthető, mert céltalanul kalandozik a műfajok közt, így el is veszti minden lendületét. A karakterek unalmasak, egysíkúak, a történet pedig közhelyes és unalmas. Nagy kár érte, mert életet lehelt volna a haldokló franchise-ba, ha szakértő kezekre bízták volna a rendezést és a forgatókönyvet.

 
Lonka   2020. 09. 14.

0

Az X-Men filmekhez képest gyengébb a története. Azért az eredeti szereplők nagyon hiányoztak. Az sem derült ki pl. hogy ki irányította a háttérből a szálakat.

 
stevepisti   2020. 09. 19.

0

Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a filmből. Végre új karaktereket hozhattak volna be az X-Menek világába, erre kaptunk néhány srácot, akik még érdekesek is lettek volna, ha kicsivel többet foglalkozik velük a film. De nem tette, inkább elm... több»

Galéria (31)

Videók (10)

A film összbevétele 46 892 193 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 136 156 922 forintot termelt. A hazai mozik összesen 98 690 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet eredetileg már 2018. április 13-án bemutatták volna, de előbb a Deadpool 2 premierje miatt 2019 februárjára, majd augusztusra halasztották. Miután a Disney felvásárolta a Foxot, gyakorlatilag újraforgatták a filmet, mely végül 2020 áprilisában került a mozikba.

(qwer)
 

2018 májusában Marily Manson bejelentette, hogy a "Cry Little Sister" című dal feldolgozása is a hivatalos soundtrack részét képezi majd.

(qwer)
 

A filmben eredetileg Jon Hamm alakította volna Nathaniel Essexet (más néven: Mister Sinister), de az újravágás és az utóforgatások után a karakterét teljesen kivágták a filmből.

(hp)
 

Josh Boone rendező a bevallása alapján óriási X-Men rajongó, és maga is hatalmas képregény gyűjteménnyel rendelkezik.

(hp)
 

A filmben az eredeti Az új mutánsok csapatának négy tagja is feltűnik, ők: Cannonball, Mirage, Sunspot, Wolfsbane. Ez alól egyedül Magik karaktere képez kivételt.

(hp)
 

Az Az új mutánsok alkotópárosa, Josh Boone és Knate Lee elmondták, hogy új filmek nyújtottak számukra inspirációt, minta Száll a kakukk fészkére, A ragyogás, a Nulladik óra és a Rémálom az Elm utcában 3.

(hp)
 

Az Új mutánsok az első különálló X-Men spin-off, és a franchise első szuperhős horrorfilmje.

(hp)
 

A szintén a 20th Century Fox égisze alatt bemutatott Csillagainkban a hiba után 2014-ben Josh Boone és gyerekkori barátja, Knate Lee egy képregényen kezdett dolgozni, melyhez Chris Claremont és Bill Sienkiewicz Új mutánsok című képregényei nyújtottak inspirációt. A páros kidolgozott egy trilógia tervezetet, melyet megmutattak az X-Men filmek producerének, Simon Kinbergnek, aki nagyon elégedett volt az anyaggal. 2015 májusában a Fox zöld utat adott a projektnek.

(hp)
 

A film egyes jeleneteit ugyanott, a Medfield Megyei Kórházban, Bostonban forgatták, ahol a Leonardo DiCaprio főszereplésével bemutatott Viharsziget című thrillert.

(hp)
 

A film eredeti változatának forgatása 2017. július 10-én kezdődött meg Bostonban 'Növekvő fájdalmak' (Growing Pains) munkacímmel, és szeptember 16-án ért véget.

(hp)
 
Több finomság, és a karakterek hátterének alapos kidolgozása kellett volna ide. Hogy a dolog nem lehetetlen, azt pont a Thelma bizonyította, ami valójában egy X-Men-horrorfilm volt anélkül, hogy a franchise-hoz tartozott volna több»
 
Az új mutánsok legnagyobb teljesítménye nem magában a filmben, hanem a tényben van, hogy egyáltalán moziforgalmazásba került. több»
 
Amikor egy film bemutatója több évvel elhúzódik, általában a háttérben profán okok szoktak állni. A legtöbb esetben pl. az, hogy a producerek a tesztvetítésen szembesülnek vele, hogy a bemutatás előtt álló film egyszerűen pocsék. Ilyenkor összeszorul a popsijuk és már előre sírnak, hogy bizony, ha szerintük ez a film úgy tré, ahogy van, azok is így fogják gondolni, akiknek készül. Legyenek a producerek bármennyire is a szakma kényszerűségből eltűrt mumusai, hogy mi nem lesz sikeres, azt általában megérzik. több»