Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
HETEDIK   2020. 03. 02.

legújabb vélemény

Verhoeven egyik legjobbja, Bacon pedig eszményi rosszfiú, már persze ameddig látjuk. A témában készült néhány hitvány utánzat, az egyik pont mostanában került a mozikba(Láthatatlan ember), de meg sem tudja karcolni ezt a remekművet.

 
rbernadett   2015. 09. 11.

Nagyon látványos film és az elgondolás is nagyon érdekes. Szerintem nincs ember a földön, aki ne gondolkozott már el rajta milyen lenne ha láthatatlanná tudna válni. Na ez a film bemutatja egy oldalról ezt, nem feltétlenül a legjobb oldalról. Izgalmasnak is izgalmas, csak valahogy valami mégis hibádzik. Egyszer azért mindenképp jó.


 
ZeroHero   2015. 05. 04.

Ez csak addig volt jó, amíg nem ment át kaszabolósdiba. Sokkal több ötlet lehetett volna a láthatatlanságban, mert igazából a transzformációkon kívül semmi érdekes nincs a filmben. Ja, de van, pár formás tyúk. És még az is meglepő, milyen fiatalos Bacon úr orcája, pedig már rég volt tacskókorú. Amúgy tipikus Verhoeven film, vér, látvány, szex, sablonok és nagy büdös katyvasz. Egyszer meg lehet nézni, nagy nehezen.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 23.

Nagyon jó film. Hasonló azóta se született. Érdekes elgondolás és nagyon izgalmasan vitték végbe. Ijesztgetésből sincs hiány hálisten. Kellemes kikapcsolódás akik szeretik a hasonló fantasys scifiket.

 
Owotonor   2019. 02. 01.

Érdekes film volt számomra, a láthatlanná válás érdekfeszítő témának mondható ennél a filmnél ezt korrekt kellően izgalmas formában megkaptam, nem hiányzott belőle az egyediség, és a gyilkolós jelenetek sem.

 
Adepto   2016. 01. 25.

Véleményem szerint ez a film azoknak jön be, akik nem várnak tőle világmegváltást, látványban és színészi játékban azonban (főleg Kevin Bacontől) megvannak az elvárásaik. A transzformációk valóban nagyon látványosak és érdekes az a jellem(de)formálódás, amin Sebastian Caine átmegy. Valóban talán szinte mindenki eljátszott azzal a gondolattal, hogy milyen lenne láthatatlannak lenni, de ez a film arra is ráébreszt, hogy mennyire megváltoztathaja az embert az, hogy tulajdonképpen bármit megtehet következmények nélkül...

 
AESB   2015. 06. 15.

Nagyon gáz ez a film... Nekem egyáltalán nem tetszett! Ez a mészárlás, ami itt folyik, hát... nem is tudok mit írni, olcsó és gagyi! A színészek se tetszettek, nem mutattak nagy játékot!

A film összbevétele 118 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Ahhoz, hogy a szereplőkből a helyes reakciót tudja filmre venni, Paul Verhoeven a jelenetekben elrejtett több hangszórót és Kevin Bacon hangja azokon keresztül szólt, imitálva azt, hogy egy láthatatlan ember járkál körülöttük.

(magyaristvan)
 

Kevin Bacon a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az utómunkálatok során elkészítették Kevin Bacon teljes, anatómiailag pontos, digitális 3D-s mását. Az anyagot később kutatási célokra eladományozták.

(ps)
 

A stáb azt állította, hogy a legnehezebb feladatuk a forgatáson az volt, hogy ne nevessék el magukat, miközben Kevin Bacon tetőtől talpig zöld, kék vagy esetleg szürke testhez álló szerelésben próbál gonosznak tűnni.

(ps)
 

Linda McKay szerepére Jennifer Lopez neve is szóba került.

(ps)
 

Kevin Bacon néhány jelenet forgatásakor olyan ruhát viselt, amely az egész testét lefedi, a szemén pedig teljes takarást biztosító egyszínű kontaktlencsét viselt, hogy később retusálni tudják a felvételt.

(ps)
 

Matthew Kensington szerepére Robert Downey Jr. is szóba került.

(ps)
 

A film elején látható nyugtatólövedéket lövő fegyverek valójában paintball puskák.

(ps)
 

A filmben 560 digitális filmtrükköt láthatunk, amelyek kétharmadát a Sony ImageWorks, a maradékot pedig a Phil Tippett Studios készítette.

(ps)
 
Az Árnyék nélkül egy zseniális ötlettől vezérelve akarta újragondolni az olyan klasszikusokat, mint A láthatatlan ember, vagy a Frankenstein, csak sajnos nem sikerült neki. Ez az a film, ami jó is lehetett volna, de egyszerűen nem sikerült neki és ez nagyon bosszantó. Egyszer meg lehet nézni, esetleg ha nincsen más éppen műsoron, akkor nem kapcsolja el az ember, de ennyi és nem több. Pedig annyival több lehetett volna... több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.