Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

A lény (1995)

Species
Filmadatlap
 
15
Szereplők
8
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Ben Kingsley
Forest Whitaker
Ben Kingsley
Alfred Molina
Marg Helgenberger
Whip Hubley
Natasha Henstridge
Natasha Henstridge
Alfred Molina
Ben Kingsley
Marg Helgenberger
Forest Whitaker
Ben Kingsley

Videók (1)

 
JRD   2022. 04. 01.

legújabb vélemény

0
Az ötlet jó...

... és ha ma csinálnák meg, a mostani technikai varázslatokkal és némi csiszolással aratni tudna a film. A film elnagyolt lett (anno), bennem folyamatosan hiányérzetet hagyott. Jó lenne, ha az újrázások korában erre is valaki áldását adná, és csinálnának belőle egy látványos, akciódús sci-fi horrort. Szerintem érdemes a figyelemre, hiszen maga a sztori nem rossz, és a kivitelezés sem a korhoz képest. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

3
 
Kóborló   2022. 03. 28.

3
Egy fiatalkori kedvencem

Vannak filmek, amiket időről időre előveszek egy újabb megtekintésre, és be kell hogy valljam, eme alkotás is eme filmek közé tartozik (sőt talán még a három évre rá készült második része is ilyen lenne). Pedig ha lehet egy filmre azt írni, hogy nem ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

1

Natasha Henstridge bomba alakja és egy kis science fiction horrorisztikus elemekkel vegyítve nem rossz kombó. Nem lesz óriási kedvenc, de amiért csinálták, azt hozta keményen. Jó mozi, pörgős és lehengerlő, az utolsó pár perctől eltekintve.

 
Márton   2018. 11. 14.

0
Emlékezetes akció sci-fi horror a 90-es évekből

Az 1995-ben készített Species (A lény) sokaknál talán annyira nem talált be, viszont én kimondottan kedveltem jelen filmünket! Mind a szereplőgárdája, mint a története, mint pedig a történetvezetése miatt merem azt mondani, hogy ez egy kimondottan él... teljes kritika»

 
Balint   2016. 02. 13.

0

Nagyon jó film az Alien féle Giger által kreált lényekkel, izgalmas és eredeti történet, amely mai szemmel nézve is megállja a helyét, és talán nem is kellene remékelni, ha jól tudom amúgy tervbe sincs ;)

 
Péter Fazekas   2022. 01. 18.

0

Elég jó film.

 
trinagl   2016. 12. 14.

0

Nekem bejött ez a téma, ráadásul az atmoszférája is valahogy olyan ismerős. Bár meg kell hagyni, a történet eléggé sablonos, számtalanszor eljátszott forgatókönyv.

A film összbevétele 113 374 103 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatásait 1994. augusztus 21-én kezdték meg és 1994. november 23-án fejezték be.

(Kóborló )
 

Pierce Brosnannek felajánlottak egy szerepet a filmben, de a színész végül ezt visszautasította, mert épp az 1995-ös Aranyszem forgatásával volt elfoglalva.

(Kóborló )
 

A filmbéli Preston Lennox karakterét alakító Michael Madsen elismerte egy interjú során, hogy míg nagy megtiszteltetés volt számára szerepelni ebben a filmben, addig a folytatást már csak a pénzért vállalta el.

(Kóborló )
 

A földönkívüli Sil karakterét Natasha Henstridge alakította, aki ezelőtt a film előtt modell volt, és a filmes pályafutása is itt kezdődőt el.

(Márton)
 

Natasha Henstridge a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)