Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71
Filmadatlap
 
15
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
1
Videók
A lény
 
Márton   2018. 11. 14.

legújabb vélemény

Emlékezetes akció sci-fi horror a 90-es évekből

Az 1995-ben készített Species (A lény) sokaknál talán annyira nem talált be, viszont én kimondottan kedveltem jelen filmünket! Mind a szereplőgárdája, mint a története, mint pedig a történetvezetése miatt merem azt mondani, hogy ez egy kimondottan élvezetes kis akció sci-fi horror volt (nem hiába készült a szériának további három része is, bár azért nyomon követhető volt, talán a második rész után, a minőségi hanyatlása is)! Ami hatalmas előnye volt az első résznek, az a hihetetlen feszes és pörgős történet! Ami igaz az utolsó 15-20 percére azért kicsit lejeb ad a tempójából, de még így sem panaszkodhatunk! Aztán ott volt szintén az előnyei oldalán az igazán neves színészválogatás! Szinte egytől egyig a 90-es évek ismertebb színészei alkották, illetve a modell szakmából frissen színészi babérokra törő Natasha Henstridge Sill szerepében! Sok filmes fórumon olvastam hogy mennyire kilógott az ő alakítása a többiekétől és hogy mennyire gyenge volt az alakítása! Nos ebben én nem feltétlenül értek egyet, hisz ha bármikor vissza kéne mondanom egy szerepét ennek a színésznőnek nem nagyon jutna más az eszembe, csak talán ez az egy illetve a folytatása a filmnek 1998-ból (és itt megpróbáltam az alakítását figyelembe venni elsősorban és nem a testi adottságait)! A film zenei aláfestéseiért is jár a piros pont, ha nem is egy maradandó klasszikus, de a filmhez tökéletesen passzoltak Christo... több»

 
Balint   2016. 02. 13.

Nagyon jó film az Alien féle Giger által kreált lényekkel, izgalmas és eredeti történet, amely mai szemmel nézve is megállja a helyét, és talán nem is kellene remékelni, ha jól tudom amúgy tervbe sincs ;)


 
trinagl   2016. 12. 14.

Nekem bejött ez a téma, ráadásul az atmoszférája is valahogy olyan ismerős. Bár meg kell hagyni, a történet eléggé sablonos, számtalanszor eljátszott forgatókönyv.

 
kuba.pal   2014. 11. 05.

A film tele van kiváló színészekkel, ám karaktereik mégis rettentően kidolgozatlanok. Ez nagy csalódás volt számomra, mivel a történet is egész érdekes volt. Ráadásul a látványvilága is nagyon bejött. Valahogy kár így az egészért.

Ben Kingsley
Forest Whitaker
Ben Kingsley
Alfred Molina
Marg Helgenberger
Whip Hubley
Natasha Henstridge
Natasha Henstridge
Alfred Molina
Ben Kingsley
Marg Helgenberger
Forest Whitaker
Ben Kingsley

A film összbevétele 113 374 103 dollár volt (imdb.com).

 

A földönkívüli Sil karakterét Natasha Henstridge alakította, aki ezelőtt a film előtt modell volt és a filmes pályafutása is itt kezdődőt el!

(Márton)
 

Natasha Henstridge a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Michael Madsen nek és Marg Helgenbergernek megengedték, hogy improvizáljanak a szexjelenetük során.

(rbernadett)
 

A forgatás során az MGM úgy döntött, hogy mégsem teszik bele a rémálom vonatos jelenet azért, hogy spóroljanak egy kicsit. H.R. Giger hallani sem akart erről, ezért saját maga finanszírozta meg a jelenetet, ami 100.000 dollárjába került.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.