Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

A kaptár (2002)

Resident Evil
Filmadatlap
 
28
Szereplők
25
Vélemények
15
Képek
1
Videók
A kaptár
 
Artemisia   2017. 10. 22.

Zseniális,kultikus mű. A filmtörténet legjobb zomi-filmje. A lények kellően kidolgozottak, a látvány lenyűgöző.A történet behúzza és mind a 6 részen keresztül fogva tartja a nézőt. Paul W.S.Anderson remekelt a rendezésben, Milla Jovovich játéka elképesztő, erre a szerepre született. Alice a filmtörténet legerősebb női karakterei között dobogós helyet foglal el. A Kaptár-filmek ismerete hozzátartozik a filmes alapműveltséghez.

 
Deku   2017. 09. 24.

Rémesen rossz film. Hiába is volt adott minden, értem ez alatt, hogy színészek és történet meg miegymás. Még így sem sikerült semmi jót kihozni belőle. Szörnyen sajnáltam. Nem ajánlom.


 
respect the movies   2018. 02. 10.

Szerintem jó film volt! Nincs nagyon viszonyítási alapom a játékkal, mert számomra az kimaradt, de mint film, nekem tetszett a Resident Evil! Pörgős történet, egész kellemes akciójelenetek és szerencsére kevés CGI (mondjuk amit CGI-al oldottak meg, az olyan is lett, bár ezért az is igaz, hogy egy 16 évvel ezelőtti filmről beszélünk)! Mindezek a pozitívumok mellett kapunk még egy egész jó hangulatot is és egészen élvezhető színészi alakításokat is! Szerintem a főszereplőnő karakterét nagyon jól sikerült eltalálniuk, bár a többi karakterrel sem volt túl sok problémám! Sok embertől halottam azt is, hogy talán ez a film az egyik legjobb videojátékadaptáció (ezt mivel én nem játszottam a játékkal nem tudhatom) de mivel annyi embertől hallottam már, hogy talán el is fogadom ezt a tényt (bár azért a Silent Hill film első része jobb volt)! Számomra az is kimondottan tetszett a filmben, ahogy a zombikat maszkírozták és nem használtak CGI-technológiát rajtuk! Persze voltak a filmnek hibái is, de ezek nem olyan hibák voltak, amik képesek lettek volna megakasztani a nézőt a film élvezetében, tehát simán át lehetett siklani felettük! Könnyed, szórakoztató kis film lett a Kaptár első része, semmi mély tartalommal, mégis nagyon is élvezhető B-film!

 
Ms. Akárki   2019. 09. 30.

Zombis filmek közül igazi úttörő. Minőségi zombis film az első rész még kiváló szereplőgárdával. Nagyon érdekesen vezették fel az egész "baleset a laborban" alapkonfliktust. A zenék miatt pedig csak még pörgősebbek voltak az akciójelenetek a harcok során.

 
harnas1207   2018. 12. 20.

A játék ismerete nem tudom mennyit dobott volna az élményen, mert így elég gyenge volt. Az eleje még lekötött, míg nem nem tudtuk mi is történt valójában a Kaptárban. Utána már csak egy középkategóriás zombi film.

Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Eric Mabius
Michelle Rodriguez
Michelle Rodriguez
Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Eric Mabius
Colin Salmon
Milla Jovovich
Martin Crewes
Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Anna Bolt
Milla Jovovich
Martin Crewes
James Purefoy
Michelle Rodriguez
Martin Crewes
Michelle Rodriguez
Anna Bolt
 
A magam részéről pedig bevallom, hogy egészen ez idáig, nem is foglalkoztam a sorozattal, sőt maga a tény, hogy még mindig fut kissé meg is lepett. Na, de persze lehet, hogy bennem van a hiba, mert valamit csak tudhat Milla Jovovich és tisztelt férje, ha eddig húzta a sorozat. több»

A film összbevétele 62 321 149 dollár volt (imdb.com).

 

Box Office szempont szerint az első Resident Evil nem volt túl sikeres, mert 33 millió dollárból készült és "csak" 62 millió dollárt hozott össze! Szerencsére ennyi elég volt arra hogy folytassák a filmet 2004-ben!

(respect the movies)
 

Az egész film alatt a zombi szó egyszer sem hangzik el!

(respect the movies)
 

A filmet eredetileg Resident Evil:Ground Zero címen készítették volna, viszont a 2001.09.11-i terrortámadás miatt elhagyták a Ground Zero-t a címből!

(respect the movies)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.