Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

A kaptár (2002)

Resident Evil
Filmadatlap
 
28
Szereplők
27
Vélemények
15
Képek
3
Videók
 
BoBamburg   2020. 04. 03.

legújabb vélemény

0

Egész pofás adaptáció, habár sokszor kissé gagyi, így is van benne valami, ami miatt szerethető. És ugyan a videójatékok minőségét nem üti meg, de még így is a jobb feldolgozások közt tartom számon, amit jó néha újra nézni.

 
Deku   2017. 09. 24.

0

Rémesen rossz film. Hiába is volt adott minden, értem ez alatt, hogy színészek és történet meg miegymás. Még így sem sikerült semmi jót kihozni belőle. Szörnyen sajnáltam. Nem ajánlom.


 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

0

Nem voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, de nem volt értékes jelenete a filmnek ami kiemelte volna a trash zombis filmek közül hiába volt benne Milla Jojovich. Nem volt egy ép koncepciója, és tudom hogy ez egy több részes sorozatnak az első... több»

 
NGN   2019. 11. 25.

0
A zombiapokalipszis kezdete

Megosztó a film, mert vannak a Resident Evil játék rajongói és azok, akik csak a játék ismerete nélkül nézik a filmet. A rajongók nem voltak maradéktalanul elégedettek a látottakkal, őket is megértem, hiszen szinte teljesen mást kaptak, mint amit elv... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Valahogy nem éreztem rá az ízére. Lehet bennem van a hiba. Jovovich jó, de maga az egész kissé túljátszott és túlértékelt produkció.

 
respect the movies   2018. 02. 10.

0

Szerintem jó film volt! Nincs nagyon viszonyítási alapom a játékkal, mert számomra az kimaradt, de mint film, nekem tetszett a Resident Evil! Pörgős történet, egész kellemes akciójelenetek és szerencsére kevés CGI (mondjuk amit CGI-al oldottak meg, a... több»

 
Ms. Akárki   2019. 09. 30.

0

Zombis filmek közül igazi úttörő. Minőségi zombis film az első rész még kiváló szereplőgárdával. Nagyon érdekesen vezették fel az egész "baleset a laborban" alapkonfliktust. A zenék miatt pedig csak még pörgősebbek voltak az akciójelenetek a harcok során.

Galéria (15)

Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Eric Mabius
Michelle Rodriguez
Michelle Rodriguez
Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Eric Mabius
Colin Salmon
Milla Jovovich
Martin Crewes
Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Anna Bolt
Milla Jovovich
Martin Crewes
James Purefoy
Michelle Rodriguez
Martin Crewes
Michelle Rodriguez
Anna Bolt

Videók (3)

A film összbevétele 62 321 149 dollár volt (imdb.com).

 

Box Office szempont szerint az első Resident Evil nem volt túl sikeres, mert 33 millió dollárból készült és "csak" 62 millió dollárt hozott össze! Szerencsére ennyi elég volt arra hogy folytassák a filmet 2004-ben!

(respect the movies)
 

Az egész film alatt a zombi szó egyszer sem hangzik el!

(respect the movies)
 

A filmet eredetileg Resident Evil:Ground Zero címen készítették volna, viszont a 2001.09.11-i terrortámadás miatt elhagyták a Ground Zero-t a címből!

(respect the movies)
 

Michelle Rodriquez még a film elkészülte előtt tájékoztatta az ügynőkét hogy ha valaha készítenek egy forgatókönyvet a Resident Evil című játékból, abban ő mindenképp szerepelni akar!

(respect the movies)
 

Alice szerepére Gwyneth Paltrow is esélyes volt.

(Artemisia )
 

Arra a jelentre, amikor Alice fejbe rúgja a zombi dobermannt, három hónapig edzett Milla Jovovich.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Milla Jovovich a meghallgatásról: "Megmondtam neki (Paul W.S. Andersonnak), hogy ezt csak én játszhatom el. Nem csak azért, mert Isten leszek az öcsém szemében, aki rajong az eredeti játékért, hanem mert én is rengeteget játszom vele, és nálam jobban nem ismeri senki ezt a világot."

(Menyét Ibolya)
 

A Milla Jovovich testén látható apró sérülések, vágások valódiak, nem volt szükség smink használatára.

(hp )
 

Milla Jovovich bevallása szerint azért vállalta el a film főszerepét, mert testvére, Mako nagy rajongója a produkció alapjául szolgáló videojátékoknak.

(hp )
 

Az étkezde kódja: 04031965. Ez a rendező és forgatókönyvíró, Paul W.S. Anderson születési dátuma (1965. március 4.).

(hp )
 
A magam részéről pedig bevallom, hogy egészen ez idáig, nem is foglalkoztam a sorozattal, sőt maga a tény, hogy még mindig fut kissé meg is lepett. Na, de persze lehet, hogy bennem van a hiba, mert valamit csak tudhat Milla Jovovich és tisztelt férje, ha eddig húzta a sorozat. több»