Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76

A kaptár (2002)

Resident Evil
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
15
Képek
1
Videók
A kaptár
 
BoBamburg   2020. 04. 03.

legújabb vélemény

Egész pofás adaptáció, habár sokszor kissé gagyi, így is van benne valami, ami miatt szerethető. És ugyan a videójatékok minőségét nem üti meg, de még így is a jobb feldolgozások közt tartom számon, amit jó néha újra nézni.

 
Artemisia   2017. 10. 22.

Zseniális,kultikus mű. A filmtörténet legjobb zomi-filmje. A lények kellően kidolgozottak, a látvány lenyűgöző.A történet behúzza és mind a 6 részen keresztül fogva tartja a nézőt. Paul W.S.Anderson remekelt a rendezésben, Milla Jovovich játéka elképesztő, erre a szerepre született. Alice a filmtörténet legerősebb női karakterei között dobogós helyet foglal el. A Kaptár-filmek ismerete hozzátartozik a filmes alapműveltséghez.


 
Deku   2017. 09. 24.

Rémesen rossz film. Hiába is volt adott minden, értem ez alatt, hogy színészek és történet meg miegymás. Még így sem sikerült semmi jót kihozni belőle. Szörnyen sajnáltam. Nem ajánlom.

 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

Nem voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, de nem volt értékes jelenete a filmnek ami kiemelte volna a trash zombis filmek közül hiába volt benne Milla Jojovich. Nem volt egy ép koncepciója, és tudom hogy ez egy több részes sorozatnak az első része de akkor sem sikerült bemutatnia semmit. Nem építette ki az érdeklődést a következő részre.

 
NGN   2019. 11. 25.

A zombiapokalipszis kezdete

Megosztó a film, mert vannak a Resident Evil játék rajongói és azok, akik csak a játék ismerete nélkül nézik a filmet. A rajongók nem voltak maradéktalanul elégedettek a látottakkal, őket is megértem, hiszen szinte teljesen mást kaptak, mint amit elvártak volna a mozis adaptációtól. A történet, a szereplők mind-mind ebben a filmben debütáltak először, csupán pár fontosabb dolgot hagytak meg, mint a zombik, a vírus és pl. a kutyák, de a főszörnyeteg is a játékból csöppent ide. Így a gamerek szíve is megdobbanhatott az ismerős dolgok láttán, de szerintem nem is baj, hogy egy teljesen új sztorit csavartak a filmbe Paul W.S. Andersonék. A Kaptárban elszabaduló gyilkos vírus, amely zombivá változtatja az embereket, egy maréknyi kommandós, akik bent rekednek a mesterséges intelligencia irányítása alatt, és persze Alice (Milla Jovovich) az egyszemélyes hadsereg, bár az első részben még nem igazán az, itt még törékeny és sebezhető, szóval sokkal hihetőbb a karaktere, mint a későbbi részekben volt. Michelle Rodriguez kőkemény kommandóst játszik, igazán jól áll neki ez a szerep is. Szerintem a többi színész is hozta a szintet, tudom, egy ilyen filmnél nagyon ne is várjunk Oscar-esélyes alakításokat, de mindenki tisztességgel helyt állt. A látvány néhány helyen hagy kívánnivalót maga után, főleg a CGI terén, de egy 17 éves (!) filmnél már nem is annyira hánytorgatjuk ezt fel. A hangula... több»

 
respect the movies   2018. 02. 10.

Szerintem jó film volt! Nincs nagyon viszonyítási alapom a játékkal, mert számomra az kimaradt, de mint film, nekem tetszett a Resident Evil! Pörgős történet, egész kellemes akciójelenetek és szerencsére kevés CGI (mondjuk amit CGI-al oldottak meg, az olyan is lett, bár ezért az is igaz, hogy egy 16 évvel ezelőtti filmről beszélünk)! Mindezek a pozitívumok mellett kapunk még egy egész jó hangulatot is és egészen élvezhető színészi alakításokat is! Szerintem a főszereplőnő karakterét nagyon jól sikerült eltalálniuk, bár a többi karakterrel sem volt túl sok problémám! Sok embertől halottam azt is, hogy talán ez a film az egyik legjobb videojátékadaptáció (ezt mivel én nem játszottam a játékkal nem tudhatom) de mivel annyi embertől hallottam már, hogy talán el is fogadom ezt a tényt (bár azért a Silent Hill film első része jobb volt)! Számomra az is kimondottan tetszett a filmben, ahogy a zombikat maszkírozták és nem használtak CGI-technológiát rajtuk! Persze voltak a filmnek hibái is, de ezek nem olyan hibák voltak, amik képesek lettek volna megakasztani a nézőt a film élvezetében, tehát simán át lehetett siklani felettük! Könnyed, szórakoztató kis film lett a Kaptár első része, semmi mély tartalommal, mégis nagyon is élvezhető B-film!

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

Valahogy nem éreztem rá az ízére. Lehet bennem van a hiba. Jovovich jó, de maga az egész kissé túljátszott és túlértékelt produkció.

Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Eric Mabius
Michelle Rodriguez
Michelle Rodriguez
Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Eric Mabius
Colin Salmon
Milla Jovovich
Martin Crewes
Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Anna Bolt
Milla Jovovich
Martin Crewes
James Purefoy
Michelle Rodriguez
Martin Crewes
Michelle Rodriguez
Anna Bolt

A film összbevétele 62 321 149 dollár volt (imdb.com).

 

Box Office szempont szerint az első Resident Evil nem volt túl sikeres, mert 33 millió dollárból készült és "csak" 62 millió dollárt hozott össze! Szerencsére ennyi elég volt arra hogy folytassák a filmet 2004-ben!

(respect the movies)
 

Az egész film alatt a zombi szó egyszer sem hangzik el!

(respect the movies)
 

A filmet eredetileg Resident Evil:Ground Zero címen készítették volna, viszont a 2001.09.11-i terrortámadás miatt elhagyták a Ground Zero-t a címből!

(respect the movies)
 

Michelle Rodriquez még a film elkészülte előtt tájékoztatta az ügynőkét hogy ha valaha készítenek egy forgatókönyvet a Resident Evil című játékból, abban ő mindenképp szerepelni akar!

(respect the movies)
 

Alice szerepére Gwyneth Paltrow is esélyes volt.

(Artemisia )
 

Arra a jelentre, amikor Alice fejbe rúgja a zombi dobermannt, három hónapig edzett Milla Jovovich.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Milla Jovovich a meghallgatásról: "Megmondtam neki (Paul W.S. Andersonnak), hogy ezt csak én játszhatom el. Nem csak azért, mert Isten leszek az öcsém szemében, aki rajong az eredeti játékért, hanem mert én is rengeteget játszom vele, és nálam jobban nem ismeri senki ezt a világot."

(Menyét Ibolya)
 

A Milla Jovovich testén látható apró sérülések, vágások valódiak, nem volt szükség smink használatára.

(hp)
 

Milla Jovovich bevallása szerint azért vállalta el a film főszerepét, mert testvére, Mako nagy rajongója a produkció alapjául szolgáló videojátékoknak.

(hp)
 

Az étkezde kódja: 04031965. Ez a rendező és forgatókönyvíró, Paul W.S. Anderson születési dátuma (1965. március 4.).

(hp)
 
A magam részéről pedig bevallom, hogy egészen ez idáig, nem is foglalkoztam a sorozattal, sőt maga a tény, hogy még mindig fut kissé meg is lepett. Na, de persze lehet, hogy bennem van a hiba, mert valamit csak tudhat Milla Jovovich és tisztelt férje, ha eddig húzta a sorozat. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.