Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

A kaptár (2002)

Resident Evil
Filmadatlap
 
28
Szereplők
27
Vélemények
15
Képek
3
Videók

Galéria (15)

Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Eric Mabius
Michelle Rodriguez
Michelle Rodriguez
Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Eric Mabius
Colin Salmon
Milla Jovovich
Martin Crewes
Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Anna Bolt
Milla Jovovich
Martin Crewes
James Purefoy
Michelle Rodriguez
Martin Crewes
Michelle Rodriguez
Anna Bolt

Videók (3)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 21.

legújabb vélemény

1
Videojátékban inkább, de azért egyszer megnézhető...

Már-már egy igazán erős és kultikus sorozatnak számít, ha meghalljuk a Resident Evil kifejezést. Mind a filmjeit illetően, vagy a videojáték sorozatát, amelyet 1996-ban indítottak útjára, és azóta rengeteg rész készült belőle. 2002-ben pedig a megfil... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

1

Valahogy nem éreztem rá az ízére. Lehet bennem van a hiba. Jovovich jó, de maga az egész kissé túljátszott és túlértékelt produkció.

 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

1

Nem voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, de nem volt értékes jelenete a filmnek ami kiemelte volna a trash zombis filmek közül hiába volt benne Milla Jojovich. Nem volt egy ép koncepciója, és tudom hogy ez egy több részes sorozatnak az első... több»

 
harnas1207   2018. 12. 20.

1

A játék ismerete nem tudom mennyit dobott volna az élményen, mert így elég gyenge volt. Az eleje még lekötött, míg nem nem tudtuk mi is történt valójában a Kaptárban. Utána már csak egy középkategóriás zombi film.

 
Deku   2017. 09. 24.

1

Rémesen rossz film. Hiába is volt adott minden, értem ez alatt, hogy színészek és történet meg miegymás. Még így sem sikerült semmi jót kihozni belőle. Szörnyen sajnáltam. Nem ajánlom.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 30.

0

Zombis filmek közül igazi úttörő. Minőségi zombis film az első rész még kiváló szereplőgárdával. Nagyon érdekesen vezették fel az egész "baleset a laborban" alapkonfliktust. A zenék miatt pedig csak még pörgősebbek voltak az akciójelenetek a harcok során.

 
BoBamburg   2020. 04. 03.

0

Egész pofás adaptáció, habár sokszor kissé gagyi, így is van benne valami, ami miatt szerethető. És ugyan a videójatékok minőségét nem üti meg, de még így is a jobb feldolgozások közt tartom számon, amit jó néha újra nézni.

A film összbevétele 62 321 149 dollár volt (imdb.com).

 

Box Office szempont szerint az első Resident Evil nem volt túl sikeres, mert 33 millió dollárból készült, és "csak" 62 millió dollárt hozott össze, Szerencsére ennyi elég volt ahhoz, hogy folytassák a filmet 2004-ben.

(respect the movies)
 

Az egész film alatt a zombi szó egyszer sem hangzik el.

(respect the movies)
 

A filmet eredetileg Resident Evil: Ground Zero címen készítették volna, viszont a 2001.09.11-i terrortámadás miatt elhagyták a Ground Zerót a címből.

(respect the movies)
 

Michelle Rodriquez még a film elkészülte előtt tájékoztatta az ügynökét, hogy ha valaha készítenek egy forgatókönyvet a Resident Evil című játékból, abban ő mindenképp szerepelni akar.

(respect the movies)
 

Alice szerepére Gwyneth Paltrow is esélyes volt.

(Artemisia )