Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Pitch Black - 22 évente a sötétség (2000)

Pitch Black
Filmadatlap
 
24
Szereplők
19
Vélemények
30
Képek
3
Videók

Galéria (30)

Vin Diesel
Vin Diesel
Lewis Fitz-Gerald
Vin Diesel
Vin Diesel
Radha Mitchell
Vin Diesel
Lewis Fitz-Gerald
Keith David
Radha Mitchell
Vin Diesel
Keith David
Cole Hauser
Radha Mitchell
Radha Mitchell
Vin Diesel
Cole Hauser
Vin Diesel
Radha Mitchell
Radha Mitchell

Videók (3)

 
taba   2022. 11. 23.

legújabb vélemény

0
Akciófilm, melyben tartalom is felfedezhető

Nemrég néztem újra ezt a filmet, amely Vin Diesel első szerepei között van. A sokszereplős akciófilmben – a mai trendektől eltérő módon – történetet, karakterábrázolást és ezeket bővítő utalásokat is felfedezhet a néző. A főhős itt nem is igazi főhős, csak egy a túlélők közül, aki az életben maradásért küzd, ugyanolyan sebezhető, mint bárki. A háttér és a hangulat remekül illeszkedik a történethez.

 
hemish   2018. 06. 14.

a nap véleménye

0

B kategóriás film, de nagyon szórakoztató, már akit nem zavar, hogy B kategóriás. Vin Diesel a szófukar karaktere ellenére is kiemelkedik a többi színész közül. Radha Mitchell kicsit túljátsza a saját karakterét főleg az elején, illetve van néhány va... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

1

Nekem ez az első Vin D film ami beugrik és szerintemezzel a filmmel vált hiressé. Jó alakítás remek történet csak ajánlani tudom :)

 
Eastern79   2021. 02. 10.

1
Sötét kaland

A film kezdő képsorai annyira erősek, hogy még most is emlékszem a lelkesedésemre, és nem is csalódtam. Az első perctől az utolsóig feszült tempójú, látványos, akciódús sci-fi, és egyúttal Vin Diesel legjobb alakítása. Klasszikus.

 
JRD   2022. 08. 23.

0

Egy újabb film, amit mindenki már látott, mindenkinek tetszett is, de ha leszedjük a mázat, akkor ez a film nem több, nem kevesebb egy egyszerű sztorinál. Érdekessé két dolog teszi a történetet: az érdekes kinézetű lények és a világító szem. Mégis a ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 07. 17.

0

Riddik történetének első fejezete. Annyira igyekeztek elhitetni, hogy egy másik bolygón vannak, hogy ezzel nagyot romlottak a képi viszonyok. Ez már egy rossz dolog. Akkor a karakterek fele idegesítő volt, és szurkoltam, hogy valahogy, de haljanak me... több»

 
Norbert93   2018. 07. 19.

0

A legeredetibb, legkeményebb Vin Diesel szerep. Nincs túlbonyolítva benne semmi, a sztori egy irányba halad és egy percre sem zökken ki. A sci-fi világának egy érdekes darabkája a film.

A film összbevétele 53 187 659 dollár volt (imdb.com).

 

Cole Hauser a Halálos iramban második részében volt a főgonosz, amikor Vin Diesel nem játszott benne. Akkor még úgy gondolta, hogy nem akarja újra magára húzni Dom Toretto karakterét.

(hemish)
 

A forgatókönyv korai változatában Riddick karaktere nő volt.

(hp)
 

A forgatási helyszínként szolgáló sivatagban mindössze 10 fok volt, ezért vizet kellett permetezni a színészek testére, hogy azt a hatást keltsék, a forróság miatt izzadnak.

(hp)
 

Cole Hauser ötletet volt, hogy karaktere a szemébe lője be a drogot.

(hp)
 

A Pitch Blacket ugyanott forgatták, ahol a Mad Max 3. - Az Igazság csarnokán innen és túl (1985) című filmet.

(hp)