Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
16
Vélemények
30
Képek
2
Videók
 
drg0602   2020. 02. 22.

legújabb vélemény

Jó történet, látványos. Vin Diesel-től ezt láttam elsőre moziba, és nem bántam meg, jól szórakoztam. Jó film!

 
hemish   2018. 06. 14.

a nap véleménye

B kategóriás film, de nagyon szórakoztató, már akit nem zavar, hogy B kategóriás. Vin Diesel a szófukar karaktere ellenére is kiemelkedik a többi színész közül. Radha Mitchell kicsit túljátsza a saját karakterét főleg az elején, illetve van néhány vacak jelenet ami kissé röhejes, de a két főszereplő fejlődési íve nekem bejött. ***SPOILER*** Az elején Riddick simán kinyírta volna Zack-et, aki a legfőbb veszélyforrás volt neki, de ugye Zack-et ásás közben elragadta egy lény. A végén már nem feltétlen akarta megölni azokat akik életben maradtak, elkezdett kötődni hozzájuk. Fry másodpilóta az elején szintén kinyírta volna a rakománnyal együtt az összes telepest, a végén már feláldozta (volna) magát értük. Egyiküknél a szociális kapcsolat fejlődése miatt értékelődött újra a viselkedés, másikuknál a bűntudat miatt. Johns fejvadász egyértelműbb karakter volt, kissé fekete-fehér, bár a helyzetből adódó stressz a lehető legrosszabbat hozta ki belőle. Én majdnem biztos voltam benne, hogy Riddick nem áll össze vele és a lények zabálják fel, ez a fordulat nem okozott meglepetést. A "holt-tér" jelenet az egyik kedvencem és a lények mozgása is nagyon jó, ahogy az ultrahangos képességükkel feltérképezik a helyeket (spirál alakban körbefordul a saját tengelye körül - zseniális), valamint az is nagyon jól el van találva, amikor a roncsban az egyik lény csak "megpiszkálja" azt ami érdekli és úgy gondolja "ehető", ezzel mozgásra készteti és máris azonosítható mint élelemforrás. A lények nagyon jól ki vannak dolgozva, bár nem róluk szól a story. Ehhez képest a második Riddick-film a Sötétség krónikája teljesen más. Sokszor megnéztem már mindkettőt, de nekem ez tetszik jobban.


 
dailyfilmsan   2019. 07. 17.

Riddik történetének első fejezete. Annyira igyekeztek elhitetni hogy egy másik bolygón vannak hogy ezzel nagyot romlottak a képi viszonyok. Ez már egy rossz dolog. Akkor a karakterek fele idegesítő volt és szurkoltam h valahogy de haljanak meg. Ez egy gyenge próbálkozás a popkultúra tárházából amit szeretünk bármilyen furcsa is. Nem mondhatom h nem izgultam rajta de többet untatott mint szórakoztatott.

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

Nekem ez az első Vin D film ami beugrik és szerintemezzel a filmmel vált hiressé. Jó alakítás remek történet csak ajánlani tudom :)

 
Norbert93   2018. 07. 19.

A legeredetibb, legkeményebb Vin Diesel szerep. Nincs túlbonyolítva benne semmi, a sztori egy irányba halad és egy percre sem zökken ki. A sci-fi világának egy érdekes darabkája a film.

 
Filmelemző   2018. 04. 17.

Nagyon kemény kivitelezésű sci-fi thriller, Vin Diesel 2000 -es belépője a filmsikerek és ismertség világába. Ez a film aztán nem finomkodik a nézőkkel, odavágja eléjük ezt az ütős látványvilágot, kezdjenek vele, amit akarnak. Aztán sokan nem is boldogulnak azzal, amit látnak. A többieknek viszont betalál, ahogyan például nálam is. Értékelésem: 7,5 / 10 pont, vagyis "jó". Ez a film csak erős idegzetűeknek való, olyan thriller rajongóknak, akik bírják a gyűrődést, a fekete hangulatvilágot és a hirtelen váltásokat.

 
Mr. Zero   2015. 09. 01.

A speciális effektek ebben a filmben is nagyon jók, vagyis a látványvilága igazán jó. Zene tökéletes és a színészek is nagyon szépen hozzák a tőlük elvárt karaktereket. Nem kellett csalódjak

Vin Diesel
Vin Diesel
Lewis Fitz-Gerald
Vin Diesel
Vin Diesel
Radha Mitchell
Vin Diesel
Lewis Fitz-Gerald
Keith David
Radha Mitchell
Vin Diesel
Keith David
Cole Hauser
Radha Mitchell
Radha Mitchell
Vin Diesel
Cole Hauser
Vin Diesel
Radha Mitchell
Radha Mitchell

A film összbevétele 53 187 659 dollár volt (imdb.com).

 

Cole Hauser a Halálos iramban második részében volt a főgonosz, amikor Vin Diesel nem játszott benne, akkor még úgy gondolta hogy nem akarja magára húzni Dom Toretto karakterét újra.

(hemish)
 

A forgatókönyv korai változatában Riddick karaktere nő volt.

(hp)
 

A forgatási helyszínként szolgáló sivatagban mindössze 10 fok volt, ezért vizet kellett permetezni a színészek testére, hogy azt a hatást keltsék, a forróság miatt izzadnak.

(hp)
 

Cole Hauser ötletet volt, hogy karaktere a szemébe lője be a drogot.

(hp)
 

A Pitch Blacket ugyanott forgatták, ahol a Mad Max 3. - Az Igazság csarnokán innen és túl (1985) című filmet.

(hp)
 

A filmet mindössze 60 nap alatt forgatták le.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.