Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Halálhajó (1997)

Event Horizon
Filmadatlap
 
21
Szereplők
20
Vélemények
30
Képek
1
Videók

Galéria (30)

Sam Neill
Laurence Fishburne
Joely Richardson
Laurence Fishburne
Laurence Fishburne
Joely Richardson
Joely Richardson
Richard T. Jones
Sam Neill
Sam Neill
Kathleen Quinlan
Sam Neill
Joely Richardson
Laurence Fishburne
Sean Pertwee
Jack Noseworthy
Jason Isaacs
Sean Pertwee
Laurence Fishburne
Laurence Fishburne
Joely Richardson
Sam Neill
Richard T. Jones

Videók (1)

 
BRANTON   2022. 12. 30.

legújabb vélemény

1
Eseményhorizont

2047-ben járunk. Az Event Horizon felderítőgépezet évekkel ezelőtt nyomtalanul eltűnt, ám most jeleket küld, pontosabban sugároz. Egy csapatnyi űrhajós elindul, hogy kiderítsék, mi is történt pontosan az űrhajóval. Velük tart maga a hajó tervezője is... teljes kritika»

 
Márton   2019. 01. 10.

a nap véleménye

4
Egy pokoli űrhajó, talán a pokolból

Talán az egyik legerősebb atmoszférával dolgozó sci-fi horror volt a 90-es években készült Event Hoizon (a "fantasztikusan" kreatív magyarországi fordítóknak hála, itthon a Halálhajó címmel mutatták be...no comment)! Jómagam egyszerűen imádom azt a f... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 02. 11.

3
Klasszikus borzongás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Paul W. S. Anderson mára klasszikussá érett horror sci-fije a maga idejében meglehetősen durva filmnek számított, és az akkoriban még gyerekcipőben járó CGI is jól sikerült, még mai szemmel nézve is. Maga a történet is meglehetősen egyedi lett a pokolba átjárót nyitó hajóról, és hát rendkívül erős lett a film atmoszférája. Az egyik legszebb és legbaljóslatúbb jelenetben a kereszt alakú Event Horizon sodródik lassan az űrben, mintegy utalva ezzel a szimbolikával a későbbi vallásos témára. A rendező megágyazott a sci-fi horror műfajának ezzel a filmmel, azon belül is a pszichológiai jellegű vonalat erősítve. A közelmúltban kiadott rendezői nyilatkozat alapján sokkal véresebbek voltak az eredeti jelenetek, de akkoriban a stúdió cenzorai nem hagyták ezeket jóvá, és a rövid forgatási idő miatt is végül egy jóval rövidebb verzió került a mozikba. Annyi bizonyos, hogy a mára klasszikussá vált alkotás még mindig kellemes borzongást ígér.

 
Yosihiro   2019. 10. 06.

1
Halálhajó

Remek sci-fi film. A történet jó, a szereplők ugyan nem alkotnak kiemelkedőt, de mégis az az érzése az embernek, hogy élethűen játszanak. A képi látványra sem lehet panaszunk. A film cselekménye jól felépített, és ugyan egy folytatást el lehetne képzelni, ezt a filmet magában egy kis klasszikusnak mondanám. Nekem tetszett, és várnám is a folytatást. Összességében aki szereti a sci-fi filmeket, nem fog csalódni. A hangi és képi effektek ugyan nem kiemelkedők, de nem is rosszak. A szereplők néhol jót nyújtanak, néhol gyengén teljesítenek, ezért a filmben némi hullámzást érzek. A történet az, ami felhúzza a filmet. Mivel szeretem a sci-fit, négy csillagot erre az alkotásra. Csak ajánlani tudom mindenki számára. Üdv, Yosi

 
Deku   2017. 09. 13.

1

Nagyon oltári csúcs szuper film lett. Nem volt egy perc se amikor az órámat néztem volna, hogy mikor lesz már vége. Az utolsó percekig elvarázsolt. Nincs erre jobb szó, ez maga volt a varázslat.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Sam Neill jutalomjátéka. Igazi sci-fi horror. Kemény, pörgős, fordulatos, és mégis lebilincselő, többször nézhető mozi. Erősen ajánlott kategória.

 
harnas1207   2018. 11. 27.

0

Hihetetlen jó film! Tetszett, hogy horror lévén mégis képes pörgős lenni. A felvett videóüzenet képkockái örökre belém égtek. Szerintem ez egy méltatlanul lepontozott film.

A film összbevétele 20 400 000 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatókönyvön név nélkül dolgozott a Hetedik írója, Andrew Kevin Walker is, ám hozzájárulásának jelentős hányada kimaradt a végső vágásból.

(Lazók György)
 

A film egyes jeleneteiben a valósághű ábrázolás érdekében felnőttfilmes színészek és amputált végtagú statiszták is láthatók.

(hp)
 

Miller kapitány szerepérét felkínálták Arnold Schwarzeneggernek, Tommy Lee Jonesnak és Bruce Willisnek is.

(Márton)
 

A forgó űrbázist ábrázoló jelenet a film teljes költségvetésének csaknem egyharmadába került.

(ps)
 

A filmet teljes egészében az Egyesült Királyságban készítették.

(ps)