Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77%

Halálhajó (1997)

Event Horizon
Filmadatlap
 
21
Szereplők
16
Vélemények
30
Képek
1
Videók
Halálhajó
 
Róbert Molnár   2020. 08. 03.

legújabb vélemény

Nem volt rossz film, de a műfajában születtek ennél jobb alkotások is. Persze 1997-ben ez nagy durranás lehetett, s a színészgárda sem rossz benne. Mégis valahogy a történetszálban személy szerint csalódtam. Jól fokozza feszültséget, de amikor begyor... több»

 
Márton   2019. 01. 10.

a nap véleménye

Egy pokoli űrhajó, talán a pokolból

Talán az egyik legerősebb atmoszférával dolgozó sci-fi horror volt a 90-es években készült Event Hoizon (a "fantasztikusan" kreatív magyarországi fordítóknak hála, itthon a Halálhajó címmel mutatták be...no comment)! Jómagam egyszerűen imádom azt a f... teljes kritika»


 
Deku   2017. 09. 13.

Nagyon oltári csúcs szuper film lett. Nem volt egy perc se amikor az órámat néztem volna, hogy mikor lesz már vége. Az utolsó percekig elvarázsolt. Nincs erre jobb szó, ez maga volt a varázslat.

 
Yosihiro   2019. 10. 06.

Halálhajó

Remek Sci-fi film. A történet jó a szereplök ugyan nem alkotnak kiemelkedöt de mégis azaz érzése az embernek, hogy élethüen játszanak. A képi látvánnyra sem lehet panaszunk. A film cselekménye jól felépített és ugyan egy folytatást el lehetne képzelni ez a film magában egy kis klasszikusnak mondanám. Nekem tetszett és várnám is a folytatást. Összeségéeb aki szereti a Sci-fi filmeket nem fog csalódni. A hangi és képi effektek ugyan nem kiemelekdöek de nem is rosszak. A szereplök néhol jót nyujtanak néhol gyengén teljesítenek ezért a filmben némi hullámzást érzek. A történet az ami felhúzza a filmet. Mivel szeretem a Sci-fi t ezért én négy csillagot erre az alkotásra. Csak ajánlani tudom mindenki számára. Üdv Yosi

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

Sam Neill jutalomjátéka.Igazi scifihorror! Kemény, pörgős, fordulatos,és mégis lebilincselő, többszörnézhetős mozi! Erősen ajánlott kategória!

 
harnas1207   2018. 11. 27.

Hihetetlen jó film! Tetszett, hogy horror lévén mégis képes pörgős lenni. A felvett videóüzenet képkockái örökre belém égtek. Szerintem ez egy méltatlanul lepontozott film.

 
BoBamburg   2018. 04. 04.

Nagyon izgalmas és misztikus sci-fi/horror, ami felett eddig valahogy mindig elsiklottam, pedig tényleg egy nagyon jó film. Erősen emlékeztetett A Gömb című filmre (habár ez inkább volt horror), de utána néztem és ez egy évvel korábban jött ki, szóval szerencsére nem kopi ;)

Sam Neill
Laurence Fishburne
Joely Richardson
Laurence Fishburne
Laurence Fishburne
Joely Richardson
Joely Richardson
Richard T. Jones
Sam Neill
Sam Neill
Kathleen Quinlan
Sam Neill
Joely Richardson
Laurence Fishburne
Sean Pertwee
Jack Noseworthy
Jason Isaacs
Sean Pertwee
Laurence Fishburne
Laurence Fishburne
Joely Richardson
Sam Neill
Richard T. Jones

A film összbevétele 20 400 000 dollár volt (imdb.com).

 

Miller kapitány szerepérét felkínálták Arnold Schwarzenegger, Tommy Lee Jones és Bruce Willisnek is!

(Márton)
 

A forgó űrbázist ábrázoló jelenet a film teljes költségvetésének csaknem egyharmadába került.

(ps)
 

A filmet teljes egészében az Egyesült Királyságban készítették.

(ps)
 

Az űrruhákat a ma is használatos modellekről mintázták, hogy a film realisztikusabb legyen.

(ps)
 

Az eredeti tervek szerint a film 130 perces lett volna, de több jelenetet is kihagytak. Kihagyták többek között a szerelmi szálat Starck és Miller között, vagy azt, amikor Miller egy kitépett emberi fogat talál az Event Horizonton.

(ps)
 

A film elején látható karóra egy Omega Speedmaster. Ilyen karórát viselt az űrben Neil Armstrong is.

(ps)
 

Azt, ahogyan Dr. Weir elmagyarázza a csillagközi utazás lehetőségét, szinte módosítatlanul emelték bele a Csillagok között (2014) című filmbe.

(ps)