Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Halálhajó (1997)

Event Horizon
Filmadatlap
 
21
Szereplők
17
Vélemények
30
Képek
1
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 11.

legújabb vélemény

3
Klasszikus borzongás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Paul W. S. Anderson mára klasszikussá érett horror sci-fije a maga idejében meglehetősen durva filmnek számított, és az akkoriban még gyerekcipőben járó CGI is jól sikerült, még mai szemmel nézve is. Maga a történet is meglehetősen egyedi lett a pokolba átjárót nyitó hajóról, és hát rendkívül erős lett a film atmoszférája. Az egyik legszebb és legbaljóslatúbb jelenetben a kereszt alakú Event Horizon sodródik lassan az űrben, mintegy utalva ezzel a szimbolikával a későbbi vallásos témára. A rendező megágyazott a sci-fi horror műfajának ezzel a filmmel, azon belül is a pszichológiai jellegű vonalat erősítve. A közelmúltban kiadott rendezői nyilatkozat alapján sokkal véresebbek voltak az eredeti jelenetek, de akkoriban a stúdió cenzorai nem hagyták ezeket jóvá, és a rövid forgatási idő miatt is végül egy jóval rövidebb verzió került a mozikba. Annyi bizonyos, hogy a mára klasszikussá vált alkotás még mindig kellemes borzongást ígér.

 
Márton   2019. 01. 10.

a nap véleménye

3
Egy pokoli űrhajó, talán a pokolból

Talán az egyik legerősebb atmoszférával dolgozó sci-fi horror volt a 90-es években készült Event Hoizon (a "fantasztikusan" kreatív magyarországi fordítóknak hála, itthon a Halálhajó címmel mutatták be...no comment)! Jómagam egyszerűen imádom azt a f... teljes kritika»


 
Deku   2017. 09. 13.

1

Nagyon oltári csúcs szuper film lett. Nem volt egy perc se amikor az órámat néztem volna, hogy mikor lesz már vége. Az utolsó percekig elvarázsolt. Nincs erre jobb szó, ez maga volt a varázslat.

 
Yosihiro   2019. 10. 06.

1
Halálhajó

Remek sci-fi film. A történet jó, a szereplők ugyan nem alkotnak kiemelkedőt, de mégis az az érzése az embernek, hogy élethűen játszanak. A képi látványra sem lehet panaszunk. A film cselekménye jól felépített, és ugyan egy folytatást el lehetne képzelni, ezt a filmet magában egy kis klasszikusnak mondanám. Nekem tetszett, és várnám is a folytatást. Összességében aki szereti a sci-fi filmeket, nem fog csalódni. A hangi és képi effektek ugyan nem kiemelkedők, de nem is rosszak. A szereplők néhol jót nyújtanak, néhol gyengén teljesítenek, ezért a filmben némi hullámzást érzek. A történet az, ami felhúzza a filmet. Mivel szeretem a sci-fit, négy csillagot erre az alkotásra. Csak ajánlani tudom mindenki számára. Üdv, Yosi

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Sam Neill jutalomjátéka. Igazi sci-fi horror. Kemény, pörgős, fordulatos, és mégis lebilincselő, többször nézhető mozi. Erősen ajánlott kategória.

 
harnas1207   2018. 11. 27.

0

Hihetetlen jó film! Tetszett, hogy horror lévén mégis képes pörgős lenni. A felvett videóüzenet képkockái örökre belém égtek. Szerintem ez egy méltatlanul lepontozott film.

 
BoBamburg   2018. 04. 04.

0

Nagyon izgalmas és misztikus sci-fi/horror, ami felett eddig valahogy mindig elsiklottam, pedig tényleg egy nagyon jó film. Erősen emlékeztetett A Gömb című filmre (habár ez inkább volt horror), de utána néztem és ez egy évvel korábban jött ki, szóval szerencsére nem kopi ;)

Galéria (30)

Sam Neill
Laurence Fishburne
Joely Richardson
Laurence Fishburne
Laurence Fishburne
Joely Richardson
Joely Richardson
Richard T. Jones
Sam Neill
Sam Neill
Kathleen Quinlan
Sam Neill
Joely Richardson
Laurence Fishburne
Sean Pertwee
Jack Noseworthy
Jason Isaacs
Sean Pertwee
Laurence Fishburne
Laurence Fishburne
Joely Richardson
Sam Neill
Richard T. Jones

Videók (1)

A film összbevétele 20 400 000 dollár volt (imdb.com).

 

Miller kapitány szerepérét felkínálták Arnold Schwarzeneggernek, Tommy Lee Jonesnak és Bruce Willisnek is.

(Márton)
 

A forgó űrbázist ábrázoló jelenet a film teljes költségvetésének csaknem egyharmadába került.

(ps)
 

A filmet teljes egészében az Egyesült Királyságban készítették.

(ps)
 

Az űrruhákat a ma is használatos modellekről mintázták, hogy a film realisztikusabb legyen.

(ps)
 

Az eredeti tervek szerint a film 130 perces lett volna, de több jelenetet is kihagytak. Kihagyták többek között a szerelmi szálat Starck és Miller között, vagy azt, amikor Miller egy kitépett emberi fogat talál az Event Horizonton.

(ps)
 

A film elején látható karóra egy Omega Speedmaster. Ilyen karórát viselt az űrben Neil Armstrong is.

(ps)
 

Azt, ahogyan Dr. Weir elmagyarázza a csillagközi utazás lehetőségét, szinte módosítatlanul emelték bele a Csillagok között (2014) című filmbe.

(ps)