Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
48
Vélemények
31
Képek
15
Videók
Élet
 
stevepisti   2020. 08. 08.

legújabb vélemény

Jó Sci-Fi

Jó film, nekem tetszett. Nem bonyolitották túl a történetet, szerintem érthetően elmagyarázták a lényeget. A lényt is jól megcsinálták. CGI - vel nem volt gond. A műfaj kedvelőinek ajánlott a megtekintése.

 
Kóborló   2020. 04. 15.

a nap véleménye

A szegény ember logikai buktatókkal kikövezett Alienje

Mikor eme film 2017-ben megérkezett a magyarországi mozik kínálatába, szinte az elsők közt akartam lenni, akik láthatják ezt a sci-fi elemekbe burkolt horrort. Emlékszem, szinte minden filmes kritikát kerültem róla a megtekintése előtt, de még az előzetesére sem voltam kíváncsi. Nekem elég volt csupán annyi, hogy moziban láthassak újra egy sci-fi horrort. Emlékszem, mikor kijöttünk a filmről, voltak aggályaim a látottakkal kapcsolatban, de valahogy akkor még jobbra értékeltem, mint a mostani újranézése során (és semmiképp nem azért, mert az elmúlt három év alatt annyira megnövekedtek volna a sci-fi horrorfilmek száma). Szeretni akartam ezt a filmet. Számomra mindig fontos az e stílust képviselő filmeknél, hogy mennyire mennek rá a készítők a látványvilágra. Hogy mennyire tudják elhitetni velem, hogy az adott űrhajó megalkotásába mennyi kreativitást és munkát voltak hajlandók beleölni. Nos hát, amit ebből kaptam a filmnél, az igencsak kétoldalú, hisz szinte kiválóan oldották meg e téren az űrhajó külső felvételeit. Sikeresen el tudták hitetni velem, hogy ez egy hatalmas űrhajó, teli afféle lehetőséggel, amit majd a film másik műfaja, a horror szépen megtölthet félelemmel, macska-egér játékkal. De sajnos nem ez történt. Már az űrhajó belső tereinek a kivitelezésén és egysíkúságán éreztem, hogy a horrornak talán kissé kevés lesz ez a fajta játszótér. Bár azért ettől még lehetett v... több»


 
indingo   2017. 04. 11.

Elég kis bénácska volt. Logikátlan döntések sorozata követte egymást, a szereplők tettei érthetetlenek. Kiszámítható volt a vége. Kár érte pedig nagyon vártam.

 
dulkap   2017. 03. 31.

Technikailag jól van megcsinálva és időnként a feszültség is rendben van, de sajnos annyi logikátlanság és baki van benne, hogy ha ez így lenne a valóságban kb hetente zuhanna a fejünkre egy űrállomás. Pedig a színészek jól lettek összeválogatva és az atmoszféra is jó, csak egyrészt nincs konkrét főszereplője a filmnek, aki kicsit vinné a hátán a filmet és hát a forgatókönyv is tele van lyukakkal. Nem mondom, hogy rossz film, de nem is jó.

 
Deku   2017. 10. 22.

Kicsit nem ezt vártam és itt most meglepett mert ez nagyon jól szólt szerintem. Csúcs volt. Na ez a film nagyon aranyos és szuper lett, tipikus tévében nézős fajta amit jó többször is megtekinteni.

 
Orosz István   2017. 07. 19.

Nekem nem igazán nyerte el a tetszésemet. Feltehetőleg lesz folytatás csak remélni tudom, hogy az jobban fog remekelni. A látvánnyal, és a szereplőkkel nem volt baj, de végig egy űrhajóban játszódik a történet, és ez kicsit unalmassá teszi.

 
Berto49   2017. 06. 07.

Sokan erős koppintásnak vélik, de szerintem nem az, hiszen a földön kívüli élet ábrázolásának csak két lehetősége van: vagy az idegenek a földi élet elpusztításra törekednek, vagy barátságosak, a velünk való kommunikációra, együttműködésre törekednek. Az utóbbi a ritkább. Ez a film nagyon mutatós képi feldolgozásban, sikeresen az első változatot mutatta be, ügyes húzással egy majdani folytatás lehetőségét is felvillantva.

Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Rebecca Ferguson
Ryan Reynolds
Rebecca Ferguson
Rebecca Ferguson
Hiroyuki Sanada
Ariyon Bakare
Ariyon Bakare
Ryan Reynolds
Hiroyuki Sanada
Hiroyuki Sanada
Ryan Reynolds
Ryan Reynolds
Rebecca Ferguson
Hiroyuki Sanada
Ryan Reynolds
Ryan Reynolds
Rebecca Ferguson
Rebecca Ferguson
Ryan Reynolds
Hiroyuki Sanada
Hiroyuki Sanada
Jake Gyllenhaal
Rebecca Ferguson
Ryan Reynolds
Rebecca Ferguson
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Daniel Espinosa
Daniel Espinosa
Rebecca Ferguson
Daniel Espinosa
Daniel Espinosa
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Daniel Espinosa
Ryan Reynolds

A film összbevétele 100 541 806 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 90 908 003 forintot termelt. A hazai mozik összesen 62 876 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film bemutatása előtt felreppentek olyan pletykák a készülő produkcióról, hogy a híres Marvel karakter, Venom előzményfilmje lesz. Ezt végül magának a forgalmazó stúdiónak kellett cáfolnia.

(Kóborló )
 

Rebecca Ferguson eleinte nem akarta elfogadni a neki szánt szerepet, viszont a film rendezőjének, Daniel Espinosának végül sikerült meggyőznie a színésznőt.

(Kóborló )
 

Az idegen lény létrehozásában nem csak CGI-t használtak, hanem gyakran alkalmaztak bábot is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A színészek szinte a film teljes hossza alatt dróton lógtak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film világpremierje a South by Southwest filmfesztiválon volt 2017. március 18-án.

(hp)
 

Az Élet eredetileg 2017. március 24-én debütált volna a mozikban, azonban ezt végül május 26-ra módosították, hogy a bemutató ne essen egybe A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja premierjével.

(hp)
 

A film forgatási munkálatai 2016. július 19-én kezdődtek meg a londoni Shepperton Studios-ban.

(hp)
 

Az alkotókat A nyolcadik utas: a Halál inspirálta.

(hp)
 

A film főszerepét eredetileg Ryan Reynolds játszotta volna, azonban másik filmje, a The Hitman's Bodyguard (2017) munkálatai miatt végül kénytelen volt beérni egy kevesebb elfoglaltságot igénylő mellékszereppel.

(hp)
 

Rebecca Ferguson, Dana Goldberg, David Ellison és Don Granger korábban a Mission Impossible - Titkos nemzet forgatásán is együtt dolgozott.

(hp)
 
Egyszer nézhető, klisés, gyors tempójú sci-fi-horror. A fordulatokkal szúk markúan bánik, de legalább azok is kitalálhatóak. Soha nem lesz egy klasszikus, de nem is kell minden filmnek annak lennie. Gondoljunk rá előételként az Alien: Covenant előtt, és akkor az emésztése is könnyebb lesz. Bon Appetit! 5,5/10 több»
 
Lehet létjogosultsága egy huszadik (százhuszadik) olyan filmnek, amelyben az űrhajósok utastársa a Halál? Hát, ha így csinálják, akkor lehet. Élet. Kritika. több»
 
A teljes játékidő alatt gravitáció nélkül mozgó karakterekkel együtt itt-ott mi is szívesen belesikoltanánk az űrbe (letojván, hogy azt úgysem hallja senki), ráadásul a finálé sem szokványos, mindez pedig kielégítő kárpótlás lesz azoknak, akik az ártó szándékú idegen helyett inkább attól félnek, semmi eredetit nem látnak majd itt. 70/100 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.