A 90-es években a Halálhajó valósággal berobbant a mozikba és ezzel együtt a köztudatba, és új löketet adott a műfajnak. A remek szereplőgárda, a félelmetes atmoszféra, a jump scare és a véres gore elemek miatt a zsáner kedvelői hamar kult-státuszba emelték a filmet. Az alkotók pedig nem is bízták a véletlenre a dolgot. De hogy jönnek a képbe a pornósok és az amputált színészek? Kult rovatunk cikkéből ez is kiderül.

A film rajongói közül talán kevesen tudják, de a Halálhajó legkeményebb jeleneteit nem a vizuális effektek tették olyannyira hátborzongatóvá, egyes esetekben pedig egészen gyomorforgatóvá. A producerek a lehető leghitelesebb látványvilágra törekedtek, ezért a véres orgiajelenethez amputált statisztákat szerződtettek, hogy a látvány a legjobban megfelelhessen a valóságnak.

Nem meglepő, hogy a szóban forgó jelenet sokkolta a nézőket, és a korabeli hírek alapján többen az eszméletüket is vesztették a tesztvetítések alatt, mely ebben az esetben leginkább büszkeséggel töltötte el az alkotókat, hiszen így meggyőződhettek arról, hogy a sci-fi horror valóban eléri a kívánt hatást. De a producerek még nem elégedtek meg ennyivel. A nemi erőszak és az erőszakos szex jelenetek hitelességéhez kellettek a pornószínészek, ezzel pedig tényleg feltették a pontot az i-re. 

Paul W.S. Anderson rendezésében, Laurence FishburneSam NeillJason Isaacs és Joely Richardson főszereplésével készült film adatlapján még  további érdekességet is találsz.

79 Halálhajó  (1997)

horror | sci-fi | thriller

2047-ben egy csapat űrhajóst indítanak útnak, hogy járjanak utána, mi történt az eltűntnek hitt Event Horizon nevű űrhajóval. Az Event Horizonnek hét éve egyszer csak minden... több»