Bölöni László kivételes életútját és karrierjét követhetjük végig – a székely gyökerektől egészen a futballvilág csúcsáig. Egyaránt sportfilm, társadalom- és korrajz, amely lenyűgöző helyszíneken, régi archív felvételekkel és beavatott interjúkkal tárja elénk az ikonikus alakot.
A film rávilágít… Több

93 Bölöni - Egy erdélyi legenda (2025)
93 Bölöni - Egy erdélyi legenda (2025)
Nemcsak egy futballista sikertörténetét meséli el, hanem egy fiúét, aki egy határon túli világból indult, és legendává nőtte ki magát. Az archív felvételek és az új interjúk összefonódnak, mintha emlékek és jelenbeli gondolatok, jelenetek beszélgetnének egymással. Néhol kicsit hosszúra nyúlik, de ettől függetlenül hiteles, melegszívű és büszkén erdélyi. Nem csak a sportról szól, hanem arról is, mi formálja az embert azzá, aki végül lesz. Nem vagyok focirajongó, de engem pont ez a finomsága fogott meg.
Teljesen várakozáson felüli volt: az egész életút bemutatása olyan őszinte és letisztult, hogy tényleg bevont magába. A focistapályán kívüli részekkel is megfogott, a gyökerek, a kisebbségi sors, a küzdelem mind megjelent. Egyedül annyit sajnálok, hogy néhol kicsit lendületvesztett a ritmus.
Imádtam, hogy nem csak egy szokványos sport-dokufilm lett, hanem társadalmi és történelmi rétegekkel is bírt. Bölöni László figurája egyszerre inspiráló és emberi, végig ott volt a „kisfiúból sztár” dinamika. Viszont olyan érzésem volt, hogy néhány interjú túl hosszúra nyúlt, lehetett volna picit tömöríteni.
A film 4 931 505 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 2 172 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.