Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
57%

Őrjöngés (1978)

The Fury
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
Kóborló   2021. 03. 22.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Híres film is okozhat csalódást

Jó ideje gondolkodtam már azon, hogy újra kellene néznem ezt a filmet, így az elmúlt napokban sort is kerítettem rá. Valamilyen okból kifolyólag ki mertem volna jelenteni, hogy valamikor régen én már láttam ezt a korai Brian De Palma alkotást, azonba... teljes kritika»

A film összbevétele 24 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Fontolgatták, hogy Gillian szerepére Brian De Palma előző filmjéből, a Carrie-ből szerződtetik Sissy Spaceket, de ez végül nem valósult meg.

(Kóborló )
 

A filmbéli Pam szerepében Daryl Hannah látható, akinek ez volt az első filmszerepe.

(Kóborló )
 

Brian De Palma rendezőnek ez már a második olyan filmje volt, amiben a telekinetikával foglalkozik. Ráadásul az első ilyen alkotása pont az ezelőtti filmje, az 1976-os Carrie volt. Mindkét filmben szerepel Amy Irving.

(Kóborló )
 

A rendező, Brian De Palma mindenképp azt szerette volna, hogy egy nagynevű színész szerepeljen a filmjében, ugyanis úgy gondolta, hogy a korábbi alkotása, az 1976-os Carrie azért nem teljesített jól a mozipénztáraknál, mert nem szerepelt benne igazán nagy húzónév. Emiatt kimondottan ragaszkodott ahhoz, hogy ennek a filmnek a főszerepét a legendás Kirk Duglas (1916–2020) játssza el.

(Kóborló )
 

James Belushi cameózik a filmben.

(mamiéstöti2)