Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
58%

A fűnyíróember (1992)

The Lawnmower Man
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
5
Képek
1
Videók

Galéria (5)

Videók (1)

 
BoBamburg   2021. 10. 21.

legújabb vélemény

1

Oké, amikor olvastam Stephen King fűnyíróember című novelláját, nem igazán tudtam, hogyan lehet ebből egy egész estés filmet kihozni (na meg, hogy minek). A válasz az, hogy sehogy :D Csak a cím azonos, a történet teljesen más. És nem csak más, egész jó is.

 
Sabnock Sanatory   2021. 07. 10.

2
King mester rossz napot fogott ki

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Na ez az a film, ami szerintem bűn gyenge lett. Lehet, az a nagyon nagy problémám, hogy az egyik főszereplő, jelesül Pierce Brosnan rettenetesen irritáló számomra. Színészi teljesítménye nulla, nem is értem, hogyan kaphat egyáltalán filmszerepeket. N... teljes kritika»

 
juliS   2016. 03. 17.

0

Elgondolkodtató sztori: mire képes az emberi elme, s mi minden rejtőzik benne, amiről fogalma sincs az emberiségnek. S hogyan függ össze az elme átalakulása az emberi természet változásaival? A film annyira nem jó, de a történet által felvetett kérdések mindig aktuálisak.

 
Sziszi   2015. 01. 03.

0

Nagyon szeretem Stephen King történeteit, de amikor filmre viszik ezeket, kissé kétkedve fogadom őket. De ez egy remekül sikerült adaptáció lett. Izgalmas és érdekes.

A film összbevétele 150 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Jobe haját kezdetben vörösnek tervezték, de ez nem állt jól Jeff Fahey-nek, így lett végül szőke.

(magyaristvan)
 

Japánban a film címe "Virtuális háborúk" (Virtual Wars) volt, az anime producer, Masao Takiyama pedig fel volt tüntetve társproducerként.

(magyaristvan)
 

Stephen King 1975-ben írt egy "A fűnyíróember" (The Lawnmower Man) című novellát. A film eredeti forgatókönyvét Brett Leonard rendező és Gimel Everett producer írta "Kiber Istenség" (Cyber God) címmel. Kezdetben a kettőnek egyáltalán nem volt semmi köze egymáshoz, ám a New Line Cinema megszerezte King novellájának megfilmesítési jogait, és úgy gondolta, kombinálja a két történetet. A film címe így "Stephen King's The Lawnmower Man" lett. Mivel a kész film jelentősen eltért a novellától, King beperelte a készítőket, hogy vegyék le a nevét a címből. Noha két bírósági határozat is King javára döntött, a videováltozat címében szerepelt az író neve. A harmadik bíró viszont képes volt megoldani a problémát: napi 10 000 dolláros kártérítést és az eladások utáni valamennyi nyereséget az írónak ítélte mindaddig, amíg a neve rajta van a filmen.

(magyaristvan)
 

A bemutató hétvégéjén a jegypénztáraknál 7,7 millió dollárt szedett össze, mellyel második lett a "Wayne világa" című film mögött. Az amerikai bevételek 32,1 millió dollárt hoztak, a film viszont csak 10 millióba került.

(magyaristvan)
 

A film hangjain Frank Serafine dolgozott, aki részt vett néhány Star Trek mozifilm, A köd, a Vadászat a Vörös Októberre, a Rövidzárlat filmek, vagy az Addams Family munkálataiban is.

(magyaristvan)