Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
74%

A massza (1988)

The Blob
Filmadatlap
 
20
Szereplők
7
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Kóborló   2020. 09. 25.

legújabb vélemény

2
Alaktalan rémálom

Valamikor gyerekkoromban futottam bele először A massza című filmbe valamelyik német nyelvű csatornán, és jó pár gyermekkori rémálmom egyik vissza-visszatérő szörnyűsége volt. Jó pár jelenete évekig szinte beleégett az emlékezetembe, mégis mindenképp... teljes kritika»

 
Márton   2019. 01. 15.

a nap véleménye

0
A feneketlen gyomrú űrzselatin tombolása

Előjáróban, hatalmas kedvencem ez a film, tehát lehet hogy kicsit elfogult is leszek vele! Sok furcsa teremtmény érkezett már a film történelmében az űrből, ezek közt volt barátságos és volt nem épp barátságos létforma, de az kijelenthető (főleg a sc... teljes kritika»


 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 01.

2

Teljes mértékben hozza a nyolcvanas évek amerikai horror vérvonalát,és fontosabb ismérveit.A film azért jóval a digitális filmkészítési technikák előtt készült,úgyhogy le a kalappal a maszkosok előtt,odatették magukat.A történet nem annyira magával ragadó,de egy megnézésre mindenképpen ajánlott.

 
HETEDIK   2019. 01. 02.

1

Simán kenterbe veri bármely mai tucathorror fost, pedig 30 éves film. Jó alapötlet, ügyes kivitelezés, a színészek sem rosszak, sőt még poén is fellelhető benne, gondolok a kotonos részre. Simán kaphatna egy feldolgozást, tekintve miket rebootolnak manapság...

 
rbernadett   2015. 04. 19.

0

Tipikus tv horror. Ez a film annyira rossz, hogy már jó. Volt szerencsém a tévében látni pár évvel ezelőtt és esküszöm maradandó élményt nyújtott. Az ilyen filmek kapcsán szoktam elgondolkozni azon, hogy vajon hogy van az, hogy emberek ilyen filmekbe... több»

 
Balint   2016. 02. 12.

1

Nemrégiben néztem meg és meglepett, hogy mai szemmel nézve is egy jól kidolgozott történettel állunk szemben. Sajnálom, hogy korábban nem láthattam ;)

 
TribeBubu   2015. 10. 07.

0

Ahhoz képest, hogy mikor készült a film, elképesztően látványos. Maga a történet nem túl fordulatos, egyáltalán nem ötletes, de a látvány kárpótolja a nézőt, már amennyiben az szereti azokat a filmeket (is), amik még azelőtt készültek, hogy számítógépes grafikát elkezdtek volna használni a filmművészetben.

Galéria (12)

Kevin Dillon
Shawnee Smith
Shawnee Smith
Kevin Dillon
Candy Clark
Candy Clark

Videók (1)

A film összbevétele 8 247 943 dollár volt (imdb.com).

 

Egy időben felröppentek olyan pletykák, hogy rebootolni szeretnék a filmet Simon West rendezésében és Samuel L. Jackson főszereplésével. Végül ebből nem lett semmi.

(Kóborló )
 

A rendezőnek, Chuck Russellnek volt egy apróbb szerepe, de ezt végül kivágták a kész filmből.

(Kóborló )
 

Chuck Russell rendezőnek és Frank Darabont forgatókönyvírónak ez már a második közös munkája volt az 1987-es Rémálom az Elm utcában 3.- Álomharcosok után.

(Kóborló )
 

Mikor még csak gondolkodtak a film elkészítésén, felkeresték John Carpentert, és megkérték, hogy rendezze ő a filmet, Carpenter azonban nem vállalta a rendezést.

(Kóborló )
 

A film egyik producere, Jack H. Harris (1918–2017) az eredeti, 1958-as, A massza című film producere is volt.

(Kóborló )
 

A filmbéli Brain Flagg karakterét felajánlották Steve McQueen (1930–1980) fiának, Chad McQueennek is, aki azonban két dolog miatt nem vállalta el a szerepet. Az egyik, hogy nem nyerte el a film forgatókönyve a tetszését, a másik pedig, hogy nem szeretett volna olyan szerepet eljátszani, amit korábban az édesapja már eljátszott.

(Kóborló )
 

A film eredeti változatát 1958-ban készítették el Steve McQueen (1930–1980) főszereplésével. A remake viszont jó pár helyen eltér az eredetitől.

(Kóborló )
 

A film 19 millió dolláros költségvetéséből 9 millió dollár volt az az összeg, amit az effektekre költöttek.

(Márton)
 

Steve McQueen egy tinédzsert játszik a filmben, holott ekkor már 27 éves volt.

(rbernadett)
 

A Gyilkos Elmék 4/19-es részében ez a film megy az elején a moziban.

(wirwil)