Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Halálos kitérő (2003)

Wrong Turn
Filmadatlap
 
23
Szereplők
14
Vélemények
50
Képek
2
Videók

Galéria (50)

Videók (2)

 
BRANTON   2022. 06. 27.

legújabb vélemény

1
Vacsoracsata

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rob Schmidt 2003-ban elkészítette, a mára már kultikus státuszba emelkedő horrorfilmjét, a Halálos kitérőt. Chris (Desmond Harrington) éppen úton van egy állásinterjúra, mikor dugóba kerül. Nem, most nem Budapest közlekedési helyzetéről beszélek, hab... teljes kritika»

 
Kóborló   2021. 02. 04.

1
Sablonok ide vagy oda, nagy kedvencem volt régen

Wrong Turn, avagy magyarosítva Halálos kitérő. Ez volt az a film 2003-ban, amit a legtöbb horrorrajongó ismerhetett, és sokan közülük szerethették is (bár Magyarországra, ha jól tudom, csak 2005 második felében érkezett meg). Egy olyan filmmel van d... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 05. 08.

0
Jól bevált recepten ne változtass!

Jó párszor volt lehetőségem megnézni ezt a Slasher horrort és vele együtt az összes részét (szám szerint 6 részes), de ahogy az lenni szokott, a folytatások elég gyengére sikeredtek, még a második része az, ami elérte az elvárt szintet. Ugyanis a töb... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 04.

0

Hentelés felsőfokon. A film nem egy Oscar-díjas történet, de amire készítették, arra tökéletes. Slasher film tökéletes, egyszerű sztorival, jó maszkokkal és feszültséggel tele. Brutális és véres, plusz kifejezetten tetszik a fegyverek használata. Íj, balta, kés és a többi, ettől csak durvul az egész.

 
Greeta   2021. 12. 22.

0

Vannak jobbak a műfajában. Egyszer meg lehetett nézni, de több időt nem szentelnék rá.

 
drg0602   2022. 05. 26.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Magasan az egyik legjobb horrorfilm, amit láttam ebben a kategóriában. Elképesztő izgalmas, olykor félelmetes is. Agresszív jelenetei olyan mértékben brutálisak voltak számomra, hogy azt máig említésre méltó. Számomra ez a film egy alapmű a horrorfilmek között. Értékelés: 10/10.

 
SzFa   2017. 09. 19.

0

Egyszerű a történetet, izgalmas volt végig, már a kezdő jelenet megalapozta a hangulatot. Egyszer mindenképp ajánlom megnézni, persze csak ha van gyomrunk az ilyesfajta filmekhez, tökéletesen képviselte a stílusát.

A film összbevétele 28 650 575 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben összesen nyolcan haláloznak el.

(BRANTON )
 

A film körülbelül egyharmadánál van egy baki. SPOILER Mikor a szereplők bennragadnak a hegyi emberek házában, és megérkezik a kompánia, az áldozatukat a földre dobják. Egyértelműen látszik, hogy halott, viszont a nyaki ütőere még ver.

(Kóborló )
 

A filmvégi stáblista elején kapunk extra jelenetet a filmhez.

(Kóborló )
 

A film producerei közt megtalálhatjuk a híres speciális effektek egyik legnagyobb atyját, Stan Winstont (1946–2008), aki a produceri feladatok mellett kreatív tanácsokkal is ellátta a film maszkmestereit, de a kivitelezésben nem segédkezett.

(Kóborló )
 

A filmhez további öt rész készült 2014-ig, melyek minősége egyre gyengült. Emiatt a Halálos kitérő ötletadója, Alan B. McElroy, aki ráadásul az első rész forgatókönyvét is készítette, 2020 elején bejelentette, hogy új rész megírásán dolgozik, ami figyelmen kívül hagyja az első utáni részeket.

(Kóborló )