Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Halálos kitérő (2003)

Wrong Turn
Filmadatlap
 
22
Szereplők
10
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Videók (2)

 
Kóborló   2021. 02. 04.

legújabb vélemény

1
Sablonok ide vagy oda, nagy kedvencem volt régen

Wrong Turn, avagy magyarosítva Halálos kitérő. Ez volt az a film 2003-ban, amit a legtöbb horrorrajongó ismerhetett, és sokan közülük szerethették is (bár Magyarországra, ha jól tudom, csak 2005 második felében érkezett meg). Egy olyan filmmel van d... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 05. 08.

0
Jól bevált recepten ne változtass!

Jó párszor volt lehetőségem megnézni ezt a Slasher horrort és vele együtt az összes részét (szám szerint 6 részes), de ahogy az lenni szokott, a folytatások elég gyengére sikeredtek, még a második része az, ami elérte az elvárt szintet. Ugyanis a töb... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 04.

0

Hentelés felsőfokon. A film nem egy Oscar-díjas történet, de amire készítették, arra tökéletes. Slasher film tökéletes, egyszerű sztorival, jó maszkokkal és feszültséggel tele. Brutális és véres, plusz kifejezetten tetszik a fegyverek használata. Íj, balta, kés és a többi, ettől csak durvul az egész.

 
SzFa   2017. 09. 19.

0

Egyszerű a történetet, izgalmas volt végig, már a kezdő jelenet megalapozta a hangulatot. Egyszer mindenképp ajánlom megnézni, persze csak ha van gyomrunk az ilyesfajta filmekhez, tökéletesen képviselte a stílusát.

 
moov18   2016. 02. 12.

0

Izgalmasnak mondható kis alkotás ez a Halálos kitérő. Van benne trancsírozás, feszültség minden ami kell. A hegyi emberek, vagy torz vadászok, nem is tudom minek nevezzem őket, elég mesterien lettek maszkírozva. Szebbnél szebb halálesetek szemtanúi l... több»

 
feketerigous   2016. 07. 27.

0

Nagyon jól elkészített film, gratulálok a rendezőknek és színészeknek. Minden percében izgultam, lekötötte a figyelmemet. Nem igazán szeretem a horror filmeket, de ez még is tetszett. Egyszer mindenképp ajánlom megnézni, persze csak ha van gyomrunk az ilyesfajta filmekhez!

 
ElfRider   2015. 06. 24.

0

A horror műfajon belül létrehozhatnánk egy torz-emberes, kaszabolós alkategóriát. Na ennek az alkategóriának etalonja lehetne ez a film. Átlag nézőnek lehet hogy nem tud sokat nyújtani, de egy horror fannak igazán jó szórakozás. Profi maszkok, profi ... több»

A film összbevétele 8 922 208 dollár volt (imdb.com).

 

A film körülbelül egyharmadánál van egy baki. SPOILER Mikor a szereplők bennragadnak a hegyi emberek házában, és megérkezik a kompánia, az áldozatukat a földre dobják. Egyértelműen látszik, hogy halott, viszont a nyaki ütőere még ver.

(Kóborló )
 

A filmvégi stáblista elején kapunk extra jelenetet a filmhez.

(Kóborló )
 

A film producerei közt megtalálhatjuk a híres speciális effektek egyik legnagyobb atyját, Stan Winstont (1946–2008), aki a produceri feladatok mellett kreatív tanácsokkal is ellátta a film maszkmestereit, de a kivitelezésben nem segédkezett.

(Kóborló )
 

A filmhez további öt rész készült 2014-ig, melyek minősége egyre gyengült. Emiatt a Halálos kitérő ötletadója, Alan B. McElroy, aki ráadásul az első rész forgatókönyvét is készítette, 2020 elején bejelentette, hogy új rész megírásán dolgozik, ami figyelmen kívül hagyja az első utáni részeket.

(Kóborló )
 

A forgatást 2002. augusztus 6-án kezdték, és 2002. október 11-én fejezték be.

(Kóborló )