Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
56%

A bosszú (2017)

Revenge
Filmadatlap
 
14
Szereplők
20
Vélemények
17
Képek
3
Videók

Galéria (17)

Matilda Anna Ingrid Lutz
Matilda Anna Ingrid Lutz
Matilda Anna Ingrid Lutz
Matilda Anna Ingrid Lutz
Matilda Anna Ingrid Lutz
Matilda Anna Ingrid Lutz
Matilda Anna Ingrid Lutz
Matilda Anna Ingrid Lutz
Matilda Anna Ingrid Lutz

Videók (3)

 
elekm90   2021. 05. 16.

legújabb vélemény

1

Nagyon bejött a képi világa és a hangulata, oké, hogy bot egyszerű a történet, meg nem realisztikus, de egy ilyen bosszúfilm szerintem ezeket nem is feltétlenül igényli. Engem teljesen magával ragadott a stílusa, a filmvégi akciójelenet pedig körömle... több»

 
indingo   2019. 02. 17.

0

A történet legeleje, ahogy alakultak a szálak még azt mondtam, hogy nem is olyan rossz, de hamar saját maga paródiája lett. Rengeteg bakival és elképzelhetetlen dologgal, kezdve ott, hogy egy embernek nincs annyi vére, mint amennyi a szereplőkből kifolyt. Ráadásul a csaj a film elején még szőke, volt a végére már barna.

 
Sabnock Sanatory   2020. 10. 22.

0

Nem hozott annyira új és élvezhető dolgokat, hogy jónak tudjam titulálni. Úgy mindenben közepes, és elég sok logikátlanság van a filmben. Erős három csillag. Átlag és semmi több.

 
hsanya182   2019. 02. 08.

2
Köpök a sírodra jellegű film,amikor a nő levadássza a bántalmazóit.

Egy menő villában 3 férfi és egy bájos nő bulizgatnak, majd az egyik férfi megkívánja a csajt és másnap amikor kettesbe lesz vele, feszült párbeszéddel ráerőszakolja akaratát. "Köpök a sírodra" c. film szerintem jobb ennél, közepe kicsit üresjárat és vannak benne nem túl realisztikus részek. A végén a párharc bejött, egyszer érdemes megnézni.Köpök a sírodra jellegű film,amikor a nő levadássza a bántalmazóit.

 
HercegPeter   2019. 03. 17.

0

Azt kell, hogy mondjam, ez a film egy nagy marhaság. Közelebb áll a fantasy-hoz, mint a thrillerhez. Ennyi vérveszteséggel és ilyen súlyos sérüléssel ne rohangáljon és gyilkolásszon már a csaj. Az is túlzás, hogy egyáltalán a zuhanást túlélte. Ez az ... több»

 
HE7EDIK   2018. 06. 02.

0

Egy teljesen felesleges film, amiben alig történik valami, lassú, vontatott és olyan parádés jelenetek is helyet kaptak, mint a művér hangyára csepegése vagy egy pók telibeh*gy0zás@. Aki ezt a szennyet megrendezte, arra üríteném rá a hólyagom.

2
 
BoBamburg   2019. 08. 04.

0

Képi világ tökéletes, történet vezetés kevésbé. És hiába az egyszerű sztori, ha nem tudja végig fent tartani a feszültséget. Arról nem is beszélve, mennyi "hülyeség" vagy baki volt a filmben. Kezdve a legnagyobbakkal, hogy ne akarják bemagyarázni, ho... több»

A film összbevétele 102 091 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 401 500 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 448 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Coralie Fargeat rendezőnő első egészestés filmje.

(hp)
 

A rendező elmondása szerint soha korábban nem használt még annyi művért, mint A bosszú forgatásán.

(hp)
 

A bosszú forgatása 2017. február 6-án kezdődött, és március 21-én ért véget.

(hp)
 

A film világpremierje 2017. szeptember 11-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

A film kiváló kritikai fogadtatásban részesült. Jelenleg is 100 százalékon áll a RottenTomatoes kritiaaggregátor portálon (2018. április).

(hp)
 
Egy szó, mint száz: A bosszú nagyon stílusos rape & revenge film lett, aminek baromi jó a stílusa, tud újat mutatni, jót tett a műfajnak a női szemléletmód és minden kiszámítható sutasága ellenére tényleg egy igazán húsbavágó élmény, megfelelő lelki töltettel és egy igazán badass főszereplővel. A tanulság pedig: a hódítás sokkal jobb élmény és a nem, akkoris nem, ha bikiniben mondja a hölgy. :) több»
 
Egy véres bosszúfilmet nem feltétlenül kell túlbonyolítani: jól kell megcsinálni, aztán kész. Mint ahogy az elsőfilmes Coralie Fargeat tette. Az egyediség, ha rendelkezésre áll, valamiképp úgyis megmutatja magát. Most megmutatta. több»
 
Coalie Fargeat a megtorlás mocsoktól és vértől szennyezett történetét meséli el, ahol a kiszolgáltatott lányból lesz a ragadozó, míg az elnyomó férfiakból a préda. Egy dübörgős, kliséket kicsavaró – de talán túlzottan alkalmazó – bosszúmozi, rengeteg vérrel, gusztustalan jelenetekkel és hosszú szenvedésekkel, de mégis vad, vagány szimbolikával és feminizmussal átitatva. több»