A bosszú (2017)

Revenge

elekm90   2021. 05. 16.

Nagyon bejött a képi világa és a hangulata, oké, hogy bot egyszerű a történet, meg nem realisztikus, de egy ilyen bosszúfilm szerintem ezeket nem is feltétlenül igényli. Engem teljesen magával ragadott a stílusa, a filmvégi akciójelenet pedig körömle... több»

indingo   2019. 02. 17.

A történet legeleje, ahogy alakultak a szálak még azt mondtam, hogy nem is olyan rossz, de hamar saját maga paródiája lett. Rengeteg bakival és elképzelhetetlen dologgal, kezdve ott, hogy egy embernek nincs annyi vére, mint amennyi a szereplőkből kifolyt. Ráadásul a csaj a film elején még szőke, volt a végére már barna.

Sabnock Sanatory   2020. 10. 22.

Nem hozott annyira új és élvezhető dolgokat, hogy jónak tudjam titulálni. Úgy mindenben közepes, és elég sok logikátlanság van a filmben. Erős három csillag. Átlag és semmi több.

hsanya182   2019. 02. 08.

Köpök a sírodra jellegű film,amikor a nő levadássza a bántalmazóit.

Egy menő villában 3 férfi és egy bájos nő bulizgatnak, majd az egyik férfi megkívánja a csajt és másnap amikor kettesbe lesz vele, feszült párbeszéddel ráerőszakolja akaratát. "Köpök a sírodra" c. film szerintem jobb ennél, közepe kicsit üresjárat és vannak benne nem túl realisztikus részek. A végén a párharc bejött, egyszer érdemes megnézni.Köpök a sírodra jellegű film,amikor a nő levadássza a bántalmazóit.

HercegPeter   2019. 03. 17.

Azt kell, hogy mondjam, ez a film egy nagy marhaság. Közelebb áll a fantasy-hoz, mint a thrillerhez. Ennyi vérveszteséggel és ilyen súlyos sérüléssel ne rohangáljon és gyilkolásszon már a csaj. Az is túlzás, hogy egyáltalán a zuhanást túlélte. Ez az ... több»

HE7EDIK   2018. 06. 02.

Egy teljesen felesleges film, amiben alig történik valami, lassú, vontatott és olyan parádés jelenetek is helyet kaptak, mint a művér hangyára csepegése vagy egy pók telibeh*gy0zás@. Aki ezt a szennyet megrendezte, arra üríteném rá a hólyagom.

BoBamburg   2019. 08. 04.

Képi világ tökéletes, történet vezetés kevésbé. És hiába az egyszerű sztori, ha nem tudja végig fent tartani a feszültséget. Arról nem is beszélve, mennyi "hülyeség" vagy baki volt a filmben. Kezdve a legnagyobbakkal, hogy ne akarják bemagyarázni, ho... több»

A film összbevétele 102 091 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 401 500 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 448 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Coralie Fargeat rendezőnő első egészestés filmje.

(hp)

A rendező elmondása szerint soha korábban nem használt még annyi művért, mint A bosszú forgatásán.

(hp)

A bosszú forgatása 2017. február 6-án kezdődött, és március 21-én ért véget.

(hp)

A film világpremierje 2017. szeptember 11-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)

A film kiváló kritikai fogadtatásban részesült. Jelenleg is 100 százalékon áll a RottenTomatoes kritiaaggregátor portálon (2018. április).

(hp)

Egy szó, mint száz: A bosszú nagyon stílusos rape & revenge film lett, aminek baromi jó a stílusa, tud újat mutatni, jót tett a műfajnak a női szemléletmód és minden kiszámítható sutasága ellenére tényleg egy igazán húsbavágó élmény, megfelelő lelki töltettel és egy igazán badass főszereplővel. A tanulság pedig: a hódítás sokkal jobb élmény és a nem, akkoris nem, ha bikiniben mondja a hölgy. :) több»

Egy véres bosszúfilmet nem feltétlenül kell túlbonyolítani: jól kell megcsinálni, aztán kész. Mint ahogy az elsőfilmes Coralie Fargeat tette. Az egyediség, ha rendelkezésre áll, valamiképp úgyis megmutatja magát. Most megmutatta. több»

Coalie Fargeat a megtorlás mocsoktól és vértől szennyezett történetét meséli el, ahol a kiszolgáltatott lányból lesz a ragadozó, míg az elnyomó férfiakból a préda. Egy dübörgős, kliséket kicsavaró – de talán túlzottan alkalmazó – bosszúmozi, rengeteg vérrel, gusztustalan jelenetekkel és hosszú szenvedésekkel, de mégis vad, vagány szimbolikával és feminizmussal átitatva. több»