Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

Neon démon (2016)

The Neon Demon
Filmadatlap
 
29
Szereplők
9
Vélemények
14
Képek
7
Videók
Neon démon

Galéria (14)

Elle Fanning
Elle Fanning
Elle Fanning

Videók (7)

 
elekm90   2022. 01. 11.

legújabb vélemény

1

Értékelem Refn egyedi látásmódját, ehhez a témához kifejezetten jól állt ez a színes-szagos, neonfényes képi világ. A történet is nagyjából lekötött, bár az irtó lassú felvételeket el tudtam volna engedni (de legalább nem a rendező másik filmje, a "C... több»

 
Syracuse   2016. 09. 17.

0

Ez nem egy horrorfilm. Nem akarok spoilerezni, ezért nem írok róla sokat, de az utolsó 20 perc is csak jóindulattal nevezhető horrornak. Dráma, nagyon beteg dráma, helyenként thriller. Nem öncélúan művészi, van bőven mondanivalója, viszont a játékidő nagyon hosszúnak hat. Egyszer mindenképp nézhető.

 
Mithrel   2017. 02. 12.

0

Nem sok művészfilmet néztem ez előtt a mozi előtt, ezért nem tudtam, pontosan mire is számítsak. ami pedig végül kikerekedett belőle... hát, az maradandó élménnyé vált. Olyan szinten egyedi, mély alkotás ez, helyenként pedig nézhetetlenül gusztustala... több»

 
laci044   2016. 07. 07.

1

Ez egy borzasztó egyedi film. Nem a legérdekesebb vagy legokosabb művész film vala. Egyedi és meg lehet nézni. A zenéje a képi világa mind megpróbál kifejezni valamit. Ez vagy sikerül vagy nem. Néha valóban úgy tünhet, hogy kicsit öncélú vagy csak az... több»

 
koricapito   2018. 08. 13.

0

Borzasztóan elvont film.

 
krazucsi   2016. 09. 17.

0

Ez a műfaj nagyon távol áll tőlem, nem is értem, miért néztem meg a filmet. Kíváncsi voltam. A képi beállítások kétségkívül jók voltak, de több pozitívumot nehéz lenne említenem.

 
Sniper   2016. 07. 11.

0

Ez egy igazán figyelemreméltó alkotás. Nagyon élveztem minden percét. A történet szinte tejfehéren világos és egyszerű; nincsenek agyonpuffogtatott párbeszéd-sablonok a filmben - ez is megfogott. Ugyanakkor szerintem hitelesen és érthetően, átélhetőe... több»

A film összbevétele 3 377 430 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 692 821 forintot termelt. A hazai mozik összesen 6 920 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Christina Hendricks, aki egykor maga is modell volt, egy modellügynökség vezetőjét alakítja a filmben.

(elekm90)
 

A rendező, Nicolas Windign Refn diszlexiás, így már érthető a különleges képi ábrázolás.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás Kaliforniában (USA) zajlott.

(dulkap)
 

A film forgatása időrendben zajlott és a vége a forgatás közben született meg, nagyrészt improvizáción alapulva.

(dulkap)
 

Az eredeti tervek szerint a film címe 'I Walk With the Dead' lett volna.

(dulkap)
 
Nicolas Winding Refn annyira beképzelt, hogy még a saját filmjével se áll szóba. Pedig ha beszélnének, a Neon démon biztos a fülébe súgná, hogy hé, te félistenség, ennek már semmi köze a kúlsághoz. több»
 
A Nicolas Winding Refn gyakran öncélúságba fulladt korábbi filmjeit követő Neon Démon a hangulatteremtést végre az üzenet szolgálatába állította, hogy bemutassa a modellvilág egymást felzabáló szereplőit. Egyszerre gyomorforgató és szépséges, minimalista és szimbólumokban gazdag – olcsó, de drága. 7/10 több»
 
A Neon Démon egy rendkívül vonzó, de korántsem annyira veszélyes kis bestia, mint vártam. Kellemes, érzékszerveket simogató performansz, melyet a dán rendező a saját kis közönségének ad elő, sokkal szégyenlősebb formában, mint kellene. több»