A ChatGPT-vel akart forgatókönyvet írni a sztárrendező, de az MI pszichológushoz küldte

Nicolas Winding Refn filmrendező (Drive - Gázt! és a Neon démon), megpróbált forgatókönyvet írni a ChatGPT segítségével, de problémákba ütközött. 

Az AI folyamatosan kitérő válaszokat adott, vagy azt javasolta, hogy keressen fel egy szakembert. Refn végül feladta a mesterséges intelligenciával való állandó nézeteltérések miatt.

“Arra gondoltam, hogy ha a munkádat egy chatbot jóváhagyja, talán ez egy jó rendszer arra, hogy figyelmeztessen, hogy a szöveget javítani kell. Nagyon érdekesnek találtam az egész kísérletet. Azt hittem, kreatívan fogom használni a ChatGPT-t, de végül újra és újra vitába szálltam vele. Ezért abbahagytam a használatát, és ennyi volt” - vonta le a következtetést a rendező az IndieWire-nek adott interjújában.

Refn elismeri a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket a tömegtartalmak létrehozásában, de kételkedik a hatékonyságában az eredeti, művészi alkotások előállításában. A mesterséges intelligenciát eszköznek tekinti, de aggályait fejezte ki a tartalom könnyű másolhatósága miatt, és megkérdőjelezte a tartalomkészítés célját ebben a kontextusban.