Különvélemény (2002)

Minority Report

sziszi050   2021. 03. 11.

A legutóbb nézett két Q. Tarantino film után egy nagy 0 nálam. Megpróbálok még egyszer nekirugaszkodni, hátha sikerül végignéznem.

Yosihiro   2015. 12. 27.

Maga film igen hosszú és akciódús. Kicsit az elején nehezen emészthető hogyan is dolgouznak a jövő rendőrei. Tom C mint főhős nem alakít nagyot. Többet vártam tőle. Maga a történet nem igazán jó kicsit kesze-kusza de érthető a film. A látványosság m... több»

Deku   2017. 07. 17.

Engem nem hozott úgy lázba mint másokat. Szép film letisztult és meg volt benne ami kell. Viszont az én figyelmemet nem tudta lekötni. Nem volt hatással rám.

Berto49   2018. 05. 26.

Philip Kindred Dick (1928-1982) favorit a tudományos-fantasztikus filmek rendezői között. Számos könyvét megfilmesítették, ez egy viszonylag rövid kisregénye alapján készült. Aki ennél látványosabb filmet készít, - ahogy szól a mondás - az csal, vagy... több»

indingo   2017. 05. 02.

Ez a film akkor is jó volt és most is az. Egyfajta misztikum lengi körül az egész sztorit, végig leköti az ember figyelmét, mert irtó izgalmas.

Sabnock Sanatory   2019. 07. 12.

Spielberg egyik zseniális műve. Előrevetíti szomorú, egysíkú jövőnket, és ebben Tom Cruise méltó partner volt. Szuper effektek és jó történet, ennyi és nem több. De azt hiszem, nem is kell más.

Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Tom Cruise egyik legjobb akciófilmje. Pedig már nem mai film ez sem. Érdekes belegondolni az alapokba. Mi lenne, ha tényleg el tudnák kapni a tetteseket, akik még valójában el sem követték az adott bűntényt. Izgalmas alapkoncepció.

Az Empire Awards Steven Spielberget a Legjobb rendező, míg Tom Cruise-t a Legjobb Főszereplő díjával tüntette ki.

(Bogi87)

2015-ben egy televíziós sorozat indult Minority Report címmel, amely nem más, mint az eredeti film folytatása. A sorozatbéli cselekmény 10 évvel később játszódik, középpontjában pedig egy PreCog férfi áll, aki egy nyomozónővel dolgozik együtt.

(Bogi87)

A film végén narráció hallható, melyben elhangzik, hogy ismét gyilkosságok vették kezdetüket, miuztán összeomlott a PreCog-rendszere. Érdekes módon ezt a narrációt már kivágták a DVD-n megjelent fimből.

(Bogi87)

Az Empire Awards a Legjobb Brit Színésznőnek járó díját Samantha Morton érdemelte ki Minority Report-béli alakításáért.

(Bogi87)

Az Internetes Filmkritikusok Szövetéségének a Legjobb Női Mellékszereplő díját Samantha Morton nyrte el a Különvéleményben nyújtott kiváló alakításáért.