Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87
Filmadatlap
 
31
Szereplők
43
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
indingo   2017. 05. 02.

Ez a film akkor is jó volt és most is az. Egyfajta misztikum lengi körül az egész sztorit, végig leköti az ember figyelmét, mert irtó izgalmas.

 
Deku   2017. 07. 17.

Engem nem hozott úgy lázba mint másokat. Szép film letisztult és meg volt benne ami kell. Viszont az én figyelmemet nem tudta lekötni. Nem volt hatással rám.


 
Berto49   2018. 05. 26.

Philip Kindred Dick (1928-1982) favorit a tudományos-fantasztikus filmek rendezői között. Számos könyvét megfilmesítették, ez egy viszonylag rövid kisregénye alapján készült. Aki ennél látványosabb filmet készít, - ahogy szól a mondás - az csal, vagy festi magát. Steven Spielberg összes tehetségét beleadta ebbe a filmbe! Minden percben valamilyen elképesztően új látványban részesülhetünk, az egyik láttán fel sem ocsúdunk, következik a másik hihetetlenül érdekes jelenet. Csak pár példa: a szemszkennerrel azonosított klienst személyre szóló reklámmal árasztják el, a jövő bámulatos járműforgalma, dr. Hineman botanikai csodái, stb., vég nélkül lehetne sorolni. Maga az alapkoncepció is remek; a jövőt látó három prekog érzékelve a bekövetkező gyilkosságokat, lehetővé teszi még a tett elkövetése előtt a virtuális gyilkos őrizetbevételét. A főszereplők Tom Cruise és Colin Farrell. Cruise ugyan nem a kedvencem (többek között a szcientológia egyházat támogató tevékenységének köszönhetően, szellemi képességeit sokkal többre becsültem, hogy ilyen Hubbard által kiagyalt humbugnak bedőljön), de filmjeit szívesen megnézem, általában nem is okoztak csalódást. Farrell a film elkészítésének az évében (2002) játszott egy másik kitűnő filmben is (Fülke), de azóta számomra nem nyújtott kimagasló teljesítményt. Ez az a mozi, ahol másodlagosak a szereplők az első, domináló tényező a látvány. Nem véletlenül őrzöm a gyűjteményemben!

 
VvV   2018. 11. 01.

Egy világ ahol nincs bűnözés? Elképzelhetetlen! Cruise egyik legjobb alakítása és a története se kutya.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Tom Cruise egyik legjobb akciófilmje. Pedig már nem mai film ez sem. Érdekes belegondolni az alapokba. Mi lenne, ha tényleg el tudnák kapni a tetteseket, akik még valójában el sem követték az adott bűntényt. Izgalmas alapkoncepció.

A film összbevétele 358 372 926 dollár volt (imdb.com).

 

Az Empire Awards Steven Spielberget a Legjobb rendező, míg Tom Cruise-t a Legjobb Főszereplő díjával tüntette ki.

(Bogi87)
 

2015-ben egy televíziós sorozat indult Minority Report címmel, amely nem más, mint az eredeti film folytatása. A sorozatbéli cselekmény 10 évvel később játszódik, középpontjában pedig egy PreCog férfi áll, aki egy nyomozónővel dolgozik együtt.

(Bogi87)
 

A film végén narráció hallható, melyben elhangzik, hogy ismét gyilkosságok vették kezdetüket, miuztán összeomlott a PreCog-rendszere. Érdekes módon ezt a narrációt már kivágták a DVD-n megjelent fimből.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.