Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
46
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
belavagyok   2020. 10. 04.

legújabb vélemény

Tom Cruise legjobb filmje, Talán itt tudott a legjobban azonosulni a karakterrel és a történet is bitang erősre sikeredett. Közel 20 éves a film, de a ami napig igaz klasszikus.

 
indingo   2017. 05. 02.

Ez a film akkor is jó volt és most is az. Egyfajta misztikum lengi körül az egész sztorit, végig leköti az ember figyelmét, mert irtó izgalmas.


 
Deku   2017. 07. 17.

Engem nem hozott úgy lázba mint másokat. Szép film letisztult és meg volt benne ami kell. Viszont az én figyelmemet nem tudta lekötni. Nem volt hatással rám.

 
Berto49   2018. 05. 26.

Philip Kindred Dick (1928-1982) favorit a tudományos-fantasztikus filmek rendezői között. Számos könyvét megfilmesítették, ez egy viszonylag rövid kisregénye alapján készült. Aki ennél látványosabb filmet készít, - ahogy szól a mondás - az csal, vagy... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 12.

Spielberg egyik zseniális műve....előrevetíti szomorú,egysíkú jövőnket,és ebben Tom Cruise méltó partner volt.Szuper effektek,és jó történet,ennyi és nem több.De azt hiszem,nem is kell más.

 
VvV   2018. 11. 01.

Egy világ ahol nincs bűnözés? Elképzelhetetlen! Cruise egyik legjobb alakítása és a története se kutya.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Tom Cruise egyik legjobb akciófilmje. Pedig már nem mai film ez sem. Érdekes belegondolni az alapokba. Mi lenne, ha tényleg el tudnák kapni a tetteseket, akik még valójában el sem követték az adott bűntényt. Izgalmas alapkoncepció.

Galéria (15)

Videók (1)

A film összbevétele 358 372 926 dollár volt (imdb.com).

 

Az Empire Awards Steven Spielberget a Legjobb rendező, míg Tom Cruise-t a Legjobb Főszereplő díjával tüntette ki.

(Bogi87)
 

2015-ben egy televíziós sorozat indult Minority Report címmel, amely nem más, mint az eredeti film folytatása. A sorozatbéli cselekmény 10 évvel később játszódik, középpontjában pedig egy PreCog férfi áll, aki egy nyomozónővel dolgozik együtt.

(Bogi87)
 

A film végén narráció hallható, melyben elhangzik, hogy ismét gyilkosságok vették kezdetüket, miuztán összeomlott a PreCog-rendszere. Érdekes módon ezt a narrációt már kivágták a DVD-n megjelent fimből.

(Bogi87)
 

Az Empire Awards a Legjobb Brit Színésznőnek járó díját Samantha Morton érdemelte ki Minority Report-béli alakításáért.

(Bogi87)
 

Az Internetes Filmkritikusok Szövetéségének a Legjobb Női Mellékszereplő díját Samantha Morton nyrte el a Különvéleményben nyújtott kiváló alakításáért.

(Bogi87)
 

A film a Saturn Award-on besöpörte a Legjobb Tudományos-Fantasztikus Film, Legjobb rendezés, Legjobb forgatókönyv, legjobb női mellékszereplő díjakat.

(Bogi87)
 

A Minority Report 102 millió dollár segítségével jött létre és közel 360 millióra rúgott a bevétel.

(Bogi87)
 

A Különvéleményben valamennyi tragikus sorsú szülő-gyermek kapcsolata esetében közös elemként jelenik meg a víz. Az ötlet től származik. Pl. Agatha látomásai a vízbe merülésekor jelennek meg, Anna-t vízbe fojtják, és Sean eltűnésekor John is a víz alatt tartózkodik.

(Bogi87)
 

A film telis tele van direkt hirdetésekke, például John Bvlgari órája sem kerülheti el a néző figyelmét.

(Bogi87)
 

A repülő rendőrös részt egy felépített díszletben forgatták le.

(Bogi87)