Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
7
Képek
3
Videók
 
NGN   2019. 10. 14.

legújabb vélemény

2
A fémkopó bosszúja

Alex Murphy-t meggyilkolták szolgálat közben. Brutálisan, kegyetlenül kivégezték a rosszfiúk, de ő mégis kap egy esélyt az "életre", vagy minek nevezzük azt, ami utána lesz a testével és lelkével. Egy robotot vagy kiborgot (nevezzük, aminek akarjuk) ... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 28.

0

Meglepő módon de ez a film szerethető volt nem is kicsit, viszont hiányzott belőle valami plusz extra és emiatt inkább hajlok a közepes felé. De még így is ez nagyon pozitív vélemény.


 
Thibo84   2016. 06. 18.

0

Az első és második rész az igazi. Peter Weller nagyon jó választás volt Robotzsaru szerepére. A 2014-es reboot a nyomába sem ér.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Tinikorom egyik meghatározó filmje, akkoriban jópárszor láttam videón. 25 év távlatából jó volt most megnézni. Örülök, hogy Balkay Géza volt Peter Weller hangja, és nem kapott új szinkront a film. Olvastam, hogy a szája miatt választották őt a szerep... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

0

Nem rossz kis akciómozi.Újszerűen ábrázolta a modern kori bűnüldözést. Paul Verhoeven-t nagyon kedvelem,és ebben a filmben is jól elkapta a lényeget.Persze,ma már nem üt akkorát,de klasszikus.

 
wooderman   2016. 05. 11.

0

Nagyszerű film volt egykoron,még az eredeti Robotzsaru. Sajnos már túl sok feldolgozás utánzatok ,és animációk vannak aki szereti az eredeti, de egyszerű akció filmeket annak ez is tetszeni fog.

 
szkodvig   2017. 06. 07.

0

Nagyon szeretem ezt a filmet. Sajnos nálunk rengeteg verziója és szinkronja létezik,semmikép se az újabbakkal nézzétek! Bárkinek ajánlom,aki egy jó kis akcióra vágyik.

Galéria (7)

Videók (3)

A film összbevétele 53 424 681 dollár volt (imdb.com).

 

A film egészében 57 elhunyt van.

(Norbi)
 

Kurtwood Smith eredetileg Dick Jones szerepére jelentkezett, amikor megtudta, hogy benne van a stábban azt hitte megkapta azt. Aztán kiderült, hogy Clarence Boddicker szerepére szerződtették. Később megtudta az okát is: A rendező Paul Verhoeven holland és a holokauszt árnyékában nőtt fel. Amikor Smith szemüveget viselt, a rendezőt ez Heinrich Himmler-re emlékeztette. Smith egyetértett azzal, hogy a szemüveg okosabbá, így még fenyegetőbbé tette.

(magyaristvan)
 

Mivel a Robotzsaru kezei is habszivacsból készültek a felé repülő autókulcs (amit egy jelenetben el kellett volna kapnia) mindig lepattant róla. Ez a felvétel egy teljes napig tartott és az 50-nedik nekifutásra sikerült.

(magyaristvan)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Rendezői camoe: az a férfi, aki látványosan gesztikulál a diszkóban, miután Leon megpróbálja ágyékon rúgni a robotzsarut.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A főszerepre Arnold Schwarzeneger is esélyes volt, ám őt túl testesnek találták az öltözékhez. Egy másik színész, Michael Ironside pedig azért nem kapta meg végül a szerepet, mert túl alacsonynak találták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyvet valamennyi nagy hollywood-i rendezőnek felajánlották, s mindannyian visszautasították. Paul Verhoeven először szintén visszautasította szkriptet, majd amikor a felesége is elolvasta a forgatókönyvet, meggyőzte a férjét, hogy mégis vállalja el a rendezést.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Stop-motion technikàval készítették el az ED-209-et, valamint a dínót, ami a reklàmban megjelenik.

(Bogi87)
 

Az öntödei jelenetek felvételein Ray Wise és Kurtwood Smith már annyira unatkoztak, hogy elektromos golfkocsikkal versenyeztek kikapcsolódásképpen.

(dittee)
 

Peter Weller gyakran a felvételek között is megmaradt karakterében és csak a rendező utasításainak tett eleget, de egy idő után Paul Verhoeven már nem tudta komolyan venni, ezért felhagytak ezzel.

(dittee)
 
Koncepció szintjén is eleve gyenge lábakon áll tehát a Robotzsaru, amely lábakat a röhejes és kifejezetten buta hatásvadászata rendre ki is rugdossa alóla. Ha nincs Verhoeven, még egy B-film mércéjét sem ütné meg, azonban neki hála legalább a kiskamaszok igényeit megüsse - olyannyira, hogy ők még láthatóan felnőttként is kiemelkedő filmként emlegetik.
5/10 több»