Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Robotzsaru
 
NGN   2019. 10. 14.

legújabb vélemény

A fémkopó bosszúja

Alex Murphy-t meggyilkolták szolgálat közben. Brutálisan, kegyetlenül kivégezték a rosszfiúk, de ő mégis kap egy esélyt az "életre", vagy minek nevezzük azt, ami utána lesz a testével és lelkével. Egy robotot vagy kiborgot (nevezzük, aminek akarjuk) készítenek belőle, ő lesz az első robotzsaru Detroit City-ben, a rend fáradhatatlan őrzője, aki sohasem áll le és nem fárad el. Ám lassacskán visszatérnek az emlékei, és rájön, hogy őt tulajdonképpen meggyilkolták, így itt az ideje a vendettának. Paul Verhoeven egy kegyetlenül naturalista és sötét filmet rendezett. Tökéletesen eltalálta azt a hangulatot, aminek ezt a világot jellemeznie kell. A brutalitás nem a film fő ereje, csupán eszközként ha... több»

 
Deku   2017. 08. 28.

Meglepő módon de ez a film szerethető volt nem is kicsit, viszont hiányzott belőle valami plusz extra és emiatt inkább hajlok a közepes felé. De még így is ez nagyon pozitív vélemény.


 
ZeroHero   2015. 05. 04.

Tinikorom egyik meghatározó filmje, akkoriban jópárszor láttam videón. 25 év távlatából jó volt most megnézni. Örülök, hogy Balkay Géza volt Peter Weller hangja, és nem kapott új szinkront a film. Olvastam, hogy a szája miatt választották őt a szerepre. Nem csodálom. :-) Most fut a tévében a filmből készült sorozat, belenéztem, abban a robotzsaru szája nagyon ellenszenves, állandóan lebiggyeszti. Az őrt álló szuperrobot, akit ráküldenek a robotzsarura, nagyon a Jedi Visszatér lépegetőjére hajazott. (Mi a családban csak robocsirkének hívtuk.) És amikor leesett a lépcsőn, úgy visongott, mint a B kategóriás filmekben az óriáspók, amikor életre-halálra verekszik valakivel. :-)

 
Thibo84   2016. 06. 18.

Az első és második rész az igazi. Peter Weller nagyon jó választás volt Robotzsaru szerepére. A 2014-es reboot a nyomába sem ér.

 
sabnock666   2019. 09. 07.

Nem rossz kis akciómozi.Újszerűen ábrázolta a modern kori bűnüldözést. Paul Verhoeven-t nagyon kedvelem,és ebben a filmben is jól elkapta a lényeget.Persze,ma már nem üt akkorát,de klasszikus.

 
Koncepció szintjén is eleve gyenge lábakon áll tehát a Robotzsaru, amely lábakat a röhejes és kifejezetten buta hatásvadászata rendre ki is rugdossa alóla. Ha nincs Verhoeven, még egy B-film mércéjét sem ütné meg, azonban neki hála legalább a kiskamaszok igényeit megüsse - olyannyira, hogy ők még láthatóan felnőttként is kiemelkedő filmként emlegetik.
5/10 több»

A film összbevétele 53 424 681 dollár volt (imdb.com).

 

A film egészében 57 elhunyt van.

(Norbi)
 

Kurtwood Smith eredetileg Dick Jones szerepére jelentkezett, amikor megtudta, hogy benne van a stábban azt hitte megkapta azt. Aztán kiderült, hogy Clarence Boddicker szerepére szerződtették. Később megtudta az okát is: A rendező Paul Verhoeven holland és a holokauszt árnyékában nőtt fel. Amikor Smith szemüveget viselt, a rendezőt ez Heinrich Himmler-re emlékeztette. Smith egyetértett azzal, hogy a szemüveg okosabbá, így még fenyegetőbbé tette.

(magyaristvan)
 

Mivel a Robotzsaru kezei is habszivacsból készültek a felé repülő autókulcs (amit egy jelenetben el kellett volna kapnia) mindig lepattant róla. Ez a felvétel egy teljes napig tartott és az 50-nedik nekifutásra sikerült.

(magyaristvan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.