Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Robotzsaru (1987)

RoboCop
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
37
Képek
4
Videók

Galéria (37)

Peter Weller

Videók (4)

 
rainman   2021. 12. 16.

legújabb vélemény

1
Disztópia a 80-as évekből

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy disztópikus világban Detroit a bűntől, korrupciótól mélyen átitatott város, ahol bűnözők uralják az utcákat, ahol naponta halnak meg rendőrök, az egész rendőri szervezet képtelen rendet tartani. A hasztalan küzdelembe belefásult rendőrök ráadásul... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 28.

1

Meglepő módon de ez a film szerethető volt nem is kicsit, viszont hiányzott belőle valami plusz extra és emiatt inkább hajlok a közepes felé. De még így is ez nagyon pozitív vélemény.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

0

Nem rossz kis akciómozi.Újszerűen ábrázolta a modern kori bűnüldözést. Paul Verhoeven-t nagyon kedvelem,és ebben a filmben is jól elkapta a lényeget.Persze,ma már nem üt akkorát,de klasszikus.

 
Thibo84   2016. 06. 18.

0

Az első és második rész az igazi. Peter Weller nagyon jó választás volt Robotzsaru szerepére. A 2014-es reboot a nyomába sem ér.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Tinikorom egyik meghatározó filmje, akkoriban jópárszor láttam videón. 25 év távlatából jó volt most megnézni. Örülök, hogy Balkay Géza volt Peter Weller hangja, és nem kapott új szinkront a film. Olvastam, hogy a szája miatt választották őt a szerep... több»

 
wooderman   2016. 05. 11.

0

Nagyszerű film volt egykoron,még az eredeti Robotzsaru. Sajnos már túl sok feldolgozás utánzatok ,és animációk vannak aki szereti az eredeti, de egyszerű akció filmeket annak ez is tetszeni fog.

 
szkodvig   2017. 06. 07.

0

Nagyon szeretem ezt a filmet. Sajnos nálunk rengeteg verziója és szinkronja létezik,semmikép se az újabbakkal nézzétek! Bárkinek ajánlom,aki egy jó kis akcióra vágyik.

A film összbevétele 53 424 681 dollár volt (imdb.com).

 

A film egészében 57 elhunyt van.

(Norbi)
 

Kurtwood Smith eredetileg Dick Jones szerepére jelentkezett, amikor megtudta, hogy benne van a stábban azt hitte megkapta azt. Aztán kiderült, hogy Clarence Boddicker szerepére szerződtették. Később megtudta az okát is: A rendező Paul Verhoeven holland és a holokauszt árnyékában nőtt fel. Amikor Smith szemüveget viselt, a rendezőt ez Heinrich Himmler-re emlékeztette. Smith egyetértett azzal, hogy a szemüveg okosabbá, így még fenyegetőbbé tette.

(magyaristvan)
 

Mivel a Robotzsaru kezei is habszivacsból készültek a felé repülő autókulcs (amit egy jelenetben el kellett volna kapnia) mindig lepattant róla. Ez a felvétel egy teljes napig tartott és az 50-nedik nekifutásra sikerült.

(magyaristvan)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Rendezői camoe: az a férfi, aki látványosan gesztikulál a diszkóban, miután Leon megpróbálja ágyékon rúgni a robotzsarut.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Tagadhatatlan, hogy egy igazi kultklasszikussal van dolgunk, Robotzsaru ma már a popkultúra szerves része, és az is marad. több»