Robotzsaru

RoboCop

2026.03.21 SaSa

Erősen korosztályfüggő...

Szóval a megítélése tuti korosztályhoz kötött. Azt gondolom, hogy a 75-85 között születettek azok, akik jobb értékelést adnak. Miért? Nosztalgia. Gyerekként a moziban megnézve óriási film volt. Még eleve nem volt sok film. Moziba ritkán jutottunk el. VHS lejátszónk nekünk például nem volt. És amikor másnál néztünk százszor másolt, német szinkronos, magyar narrátoros filmeket, azok sem adtak akkora élményt, mint egy szinkronos Robotzsaru a béna kis helyi moziban. Régi, retek mozivászon, egyetlen recsegős hangfal... stb. De akkor is élmény volt. Vélelmezem, hogy talán ezért is mondom a filmre, hogy jó. Deresedő fejjel megnézve is jó élmény volt. Én látom azt benne, hogy akkoriban ez mennyire menő megoldás volt, ötletes, jól kivitelezett. A sztori persze sablonos, de kit érdekelt ez akkor? Szóval ne várj többet, mint egy sablonos '80-as, '90-es évekbeli akciósztorit, amibe pakoltak egy kis sci-fi-t. De szerintem az akkori lehetőségekhez mérten kifejezetten igényes a kivitelezés technikailag. Nekem most is tetszett. És ajánlom a remake-jét is. Általában az újragondolások vagy folytatások gyengébbek, mint az eredeti. De itt az is egész jó lett!

Nem rossz kis akciómozi.Újszerűen ábrázolta a modern kori bűnüldözést. Paul Verhoeven-t nagyon kedvelem,és ebben a filmben is jól elkapta a lényeget.Persze,ma már nem üt akkorát,de klasszikus.

2017.08.28 Deku

Meglepő módon de ez a film szerethető volt nem is kicsit, viszont hiányzott belőle valami plusz extra és emiatt inkább hajlok a közepes felé. De még így is ez nagyon pozitív vélemény.

2025.08.04 Leslie77

Paul Verhoeven rendezésében egy különösen sötét hangulatú, szatirikus sci-fi akciófilm, amely a disztópikus Detroitban játszódva az erőszakos bűnözés, a vállalati kapzsiság és az ember-gép határvonalán vergődő személyiség témáit járja körbe. A stílus... Több

2016.06.18 Thibo84

Az első és második rész az igazi. Peter Weller nagyon jó választás volt Robotzsaru szerepére. A 2014-es reboot a nyomába sem ér.

2015.05.04 ZeroHero

Tinikorom egyik meghatározó filmje, akkoriban jópárszor láttam videón. 25 év távlatából jó volt most megnézni. Örülök, hogy Balkay Géza volt Peter Weller hangja, és nem kapott új szinkront a film. Olvastam, hogy a szája miatt választották őt a szerep... Több

2021.12.16 rainman

Disztópia a 80-as évekből

Egy disztópikus világban Detroit a bűntől, korrupciótól mélyen átitatott város, ahol bűnözők uralják az utcákat, ahol naponta halnak meg rendőrök, az egész rendőri szervezet képtelen rendet tartani. A hasztalan küzdelembe belefásult rendőrök ráadásul... Teljes kritika

2025.09.14 Gamehun638

Az első 25 percét mintha egy másik filmhez készítették volna. Hihetetlen erős hangulata van. A további időt meg kitöltötték a tipikus amcsi 80-as évekbeli akcióklisékkel.

2024.06.02 neki

Naaaa ez az a film

Anno emlékszem, azt hittem, egy kicsit se fogjuk látni a robotot. Azután hamar az arcomba robbantott, lőtt kb. mindent is.

2016.05.11 wooderman

Nagyszerű film volt egykoron,még az eredeti Robotzsaru. Sajnos már túl sok feldolgozás utánzatok ,és animációk vannak aki szereti az eredeti, de egyszerű akció filmeket annak ez is tetszeni fog.

2017.06.07 szkodvig

Nagyon szeretem ezt a filmet. Sajnos nálunk rengeteg verziója és szinkronja létezik,semmikép se az újabbakkal nézzétek! Bárkinek ajánlom,aki egy jó kis akcióra vágyik.

2015.06.11 superxaba

A maga nemében egyedi akciófilm, amelyik már a nyolcvanas évek végén azt fontolgatta, hogyan állnák meg a helyüket az androidok az emberi világban, hogyan élhet szimbiózisban ember és gép.

2016.05.21 Gecko

Régi Sci-Fi egy hősies rendőrről akiből kiborgot csinálnak hogy tovább élhessen és folytathassa munkáját. Nagyon jó a sztori, tetszik a robotzsaru világa, kár volt újra feldolgozni mert nyomába sem érhet ennek az eredetinek.

2015.08.12 Corazon.Donq

Ennél rosszabbat már el se tudnék képzelni. Ezt senki se gondolhatja komolyan. Lehet velem van a baj de nekem ez sajnos nagyon nem tetszett. Időpazarlás volt ezt bátran mondhatom.