Így lehet Hollywoodban 100 millió forintot keresni egy hét alatt

Scott Frank, a neves hollywoodi forgatókönyvíró heti 300 000 dolláros tiszteletdíjjal rendelkezik - derül ki a The New Yorker részletes cikkéből.

Frank ún. script doctorként sikeres karriert épített fel ebben a szerepkörben, annak ellenére, hogy Steven Soderbergh, Barry Sonnenfeld és James Mangold rendezők filmjeinek elismert forgatókönyvírója, valamint a Netflix A vezércsel című Emmy-díjas írója és rendezője.

Forgatókönyvíróként közel 60 filmen dolgozott, script doctorként pedig az ő keze munkáját viseli magán a Ryan közlegény megmentése vagy épp a Gravitáció.

A script doctor feladata a meglévő forgatókönyvek javítása vagy átdolgozása, gyakran anélkül, hogy a nevét bárhol is feltüntetnék. Frank nevezetes munkái közé tartozik például Steven Spielberg Különvéleménye is.

A Ryan közlegény megmentésében mélységet adott a karaktereknek, a Gravitációban pedig azt a feladatot kapta, hogy Sandra Bullock karakterének az űrhajós szerepén túlmutató életet adjon. A majmok bolygója: Lázadás című filmben ő alkotta meg a John Lithgow által játszott karaktert.

Scott Frank továbbra sem pihen, következő munkája a Department Q című Netflix-sorozat lesz, amely Jussi Adler-Olsen bűnügyi regényein alapul.