Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
91%

Ryan közlegény megmentése (1998)

Saving Private Ryan
Filmadatlap
 
26
Szereplők
87
Vélemények
34
Képek
1
Videók
 
PadmeAmidala   2021. 06. 18.

legújabb vélemény

0

Nem értem, miért sztárolják ezt a filmet olyan sokan, szerintem egy átlagos háborús film. A zenéje legalább jó, de a története nem igazán tudott lekötni, a vége felé eluntam magamat. Egyáltalán nem méltó a TOP 20-ba sem itt, sem IMDb-n. Eléggé amerik... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

0

Abban az időben nagyon felkapták ezt a filmet, pedig számomra középszerű, sőt egyes ponton értelmetlen, plusz ferde tükörrel mutatja be a hazafiasságot.


 
Puncs   2019. 04. 05.

0

Számomra ez a film egy kissé túl van értékelve. Nem vitatatom, hogy bővelkedik erős jelentekben, és a színészi játékok is rendben vannak, Tom Hanks az egyik kedvenc színészem. Nekem az alapsztori mégis egy kissé együgyű. A háború közepén egyetlenegy ... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Az egyik legjobb háborús film nem hiányzik belőle semmi, Tom Hanks kiválóan alakít, végig izgalmas tud maradni e mellett pedig a drámai hangulata nagyszerűen kiemelkedik.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

0

A kedvenc háborús filmem. Van benne minden ami egy ilyen filmben fontos. Akció, dráma komoly párbeszédek. Bemutatja az emberi életbenmaradási ösztön erősségét és azt is, hogy a kötelességtudat még ennél is fontosabb lehet.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 14.

0

Tom Hanks az az ember aki ha háborús filmről van szó majdhogynem elengedhetetlen kellék. Már csak a rutin szakértővé teszi és profivá. Ez a film egy kultikus kötelező film! Rémhosszú de hát a háború is hosszabbra sikeredett mint remélték. De amellett... több»

 
7ETEDIK   2019. 01. 27.

0

A film nyitójelenete minden idők legjobb háborús nyitójelenete, aki ezt vitatja az egyszerűen nem ért a filmezéshez. Olyan brutálisan és realistán van visszaadva az egész, mint ha mi magunk is ott lennénk a D napon, valami eszméletlenül nyomasztó és ... több»

Galéria (34)

Tom Hanks
Tom Hanks
Matt Damon
Tom Hanks
Tom Hanks
Matt Damon
Edward Burns
Barry Pepper
Tom Hanks
Tom Sizemore
Edward Burns
Vin Diesel
Adam Goldberg
Giovanni Ribisi
Jeremy Davies
Tom Hanks
Matt Damon
Edward Burns
Tom Hanks
Tom Hanks
Jeremy Davies
Tom Hanks
Tom Sizemore
Tom Hanks
Jeremy Davies

Videók (1)

A film összbevétele 481 840 909 dollár volt (imdb.com).

 

Az Oscar-díj átadók egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy az elnyert Golden Globe után a film nem nyerte meg az Oscar-díjat. Helyette a Szerelmes Shakespeare lett a legjobb film 1999-ben.

(GedyPapa)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 92%-os értékelést kapott 130 kritika alapján.

(Bogi87)
 

1998-ban a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Tom Hanks a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Omaha Beachen történő partraszállást egy írországi partszakaszon vette fel a stáb, mivel az eredeti helyszínen nem kaptak forgatási engedélyt.

(Tomi)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 71. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

A film alapja valójában egy emlekmű, amit a forgatókönyvíró látott New Hampshire-ben, amit nyolc testvérnek állítottak, akik az amerikai polgárháborúban estek el.

(mrarizona)
 

Tom Sizemore drogproblémákkal küzdött a forgatás során. Végül Steven Spielberg ultimátumot adott neki.

(kázsé)
 

A két német katona, akiket az amerikaiak lelőnek, bár megadták magukat, csehül beszélnek, és az úgynevezett Ost (Kelet) hadtest tagjai voltak, akiket Csehországban és Lengyelországban ejtettek foglyul és vezényeltek a frontra.

(kázsé)