Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Ryan közlegény megmentése (1998)

Saving Private Ryan
Filmadatlap
 
26
Szereplők
89
Vélemények
34
Képek
1
Videók

Galéria (34)

Tom Hanks
Tom Hanks
Matt Damon
Tom Hanks
Tom Hanks
Matt Damon
Edward Burns
Barry Pepper
Tom Hanks
Tom Sizemore
Edward Burns
Vin Diesel
Adam Goldberg
Giovanni Ribisi
Jeremy Davies
Tom Hanks
Matt Damon
Edward Burns
Tom Hanks
Tom Hanks
Jeremy Davies
Tom Hanks
Tom Sizemore
Tom Hanks
Jeremy Davies

Videók (1)

 
CruzRamos   2023. 02. 28.

legújabb vélemény

0

Elég régen láttam, de így is emlékszem az atmoszférájára. A színészek fantasztikus játékára és az eposzi jelenetekre. Az egyik legalapvetőbb háborús film. Tele érzelemmel és drámával.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

1

Hiába Spielberg, és hiába a színészóriások, valahogy nekem az egész olyan hamis, és mesterkélt, középszerű, és álhazafias. Logikai bukfencek, és már megint az amerikai nagy hősiesség... Brrrr….ez kissé sok.

1
 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

0

Abban az időben nagyon felkapták ezt a filmet, pedig számomra középszerű, sőt egyes ponton értelmetlen, plusz ferde tükörrel mutatja be a hazafiasságot.

 
Puncs   2019. 04. 05.

0

Számomra ez a film egy kissé túl van értékelve. Nem vitatatom, hogy bővelkedik erős jelentekben, és a színészi játékok is rendben vannak, Tom Hanks az egyik kedvenc színészem. Nekem az alapsztori mégis egy kissé együgyű. A háború közepén egyetlenegy ... több»

 
Yosihiro   2015. 04. 28.

0

Minden idők egyik legjobb háborús filmjei között tatom számon :9 Nemcsak Tom Hanks ragyogó alakítása miatt hanem a témát ahogy feldolgozták mindenképp egy mesteri alkotás. Ezért dicséret Steven Spilberg-nek is. Mindenkinek ajánlom :) Üdv Yosihiro

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Az egyik legjobb háborús film nem hiányzik belőle semmi, Tom Hanks kiválóan alakít, végig izgalmas tud maradni e mellett pedig a drámai hangulata nagyszerűen kiemelkedik.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

0

A kedvenc háborús filmem. Van benne minden ami egy ilyen filmben fontos. Akció, dráma komoly párbeszédek. Bemutatja az emberi életbenmaradási ösztön erősségét és azt is, hogy a kötelességtudat még ennél is fontosabb lehet.

A film összbevétele 481 840 909 dollár volt (imdb.com).

 

A film partjelenetei több veteránt is traumatizáltak, mivel annyira valóságosak voltak. Emiatt egy segélyvonalat is fentartottak a katonák számára, hogy tudjanak kihez fordulni.

(Képkockák)
 

Steven Spielberg azért választotta Matt Damont Ryan szerepére, mert egy ismeretlen, amerikai külsejű színészt akart. Azonban Damon Oscart nyert a Good Will Huntinggal, még a film megjelenése előtt.

(Képkockák)
 

Az Oscar-díj átadók egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy az elnyert Golden Globe után a film nem nyerte meg az Oscar-díjat. Helyette a Szerelmes Shakespeare lett a legjobb film 1999-ben.

(GedyPapa)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 92%-os értékelést kapott 130 kritika alapján.

(Bogi87)
 

1998-ban a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)