Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Harag (2014)

Fury
Filmadatlap
 
28
Szereplők
99
Vélemények
21
Képek
1
Videók
Harag

Galéria (21)

Brad Pitt
Brad Pitt
Shia LaBeouf
Logan Lerman
Brad Pitt
Michael Peña
Jon Bernthal
Brad Pitt
Shia LaBeouf
Michael Peña
Brad Pitt
Logan Lerman
Michael Peña
Shia LaBeouf
Brad Pitt
Brad Pitt
Jon Bernthal
Shia LaBeouf
Shia LaBeouf
Jon Bernthal
Michael Peña
Logan Lerman
Shia LaBeouf
Michael Peña
Logan Lerman
Logan Lerman
Logan Lerman
Brad Pitt
Shia LaBeouf
Brad Pitt
Shia LaBeouf

Videók (1)

 
lajoska88   2022. 11. 01.

legújabb vélemény

0
Aki szereti a 2. VH-s dolgokat meg ne nézze

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sajnos, aki egy kicsit is képbe van a 2. vh-s háborús technikákkal, taktikákkal, az ennek a filmnek a harci eseményeitől öngyilkos lesz. 1. Egy német páncéltörős alakulat a földre szegez egy század katonát és ég pár járművük, de a megjelenő Shermanekre az ebéd elfogyasztása után kezdenek csak tüzelni az ágyúk, de csak egyesével. A 2. megvárja mikor már kilőtték az elsőt, utána lép be csak a harcba. 2. A Shermanről minden lepattan, mert az olyan volt. A városban 20 m-ről nem tudja kilőni a pak az oldalát mutató tankot. 3. A német lány egyből szétdobja a lábát a jóképű amerikai gyereknek. 4. 100 német sem tud megsemmisíteni egy lerobbant amerikai tankot, miközben van náluk pár panzerfaust (10 perc csata után jut eszükbe). 5. Brad Pitt golyóálló. 6. A német katona, miután megnézte 100 bajtársának a holtestét a tank körül, nem szól, hogy a tank alatt bujkál egy ellenséges katona. Stb. stb. stb.

 
indingo   2017. 05. 02.

1

Olyan női nézőbarát háborús film. Bátor és jóképű hazafiak harcolna és áldozzák fel életüket a hazáért, mindez megfűszerezve egy kis romantikával.

 
Deku   2017. 07. 23.

1

Nekem nagyon tetszett a film. Sokáig tartott mire rászántam magam, de nagyon megérte. Egész jól ábrázolja a háborút és könnyedebben nézhető mint az ilyen féle filmek általában.

2
 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 03.

0
Remek kis háborús film egy tank nézőszögéből

Soha nem gondoltam volna, hogy Brad Pittet egy háborús filmben fogom látni, de ez is eljött. Túl azon, hogy daliás fiatalemberekről szól a film, sokszor éreztem, hogy a hölgyeknek címezték Brad Pitt, Logan Lerman vagy Jon Bernthal végett, roppant jól ábrázolta az akkori helyzetet, amit az emberekből kihozott, és a látványa is magával ragadó volt. Sokszor tudtam azonosulni Norman Ellison karakterével, hiszen az ő szemszögéből láttunk rengeteget a filmben. Ahogy ő sem értett sok mindent a háborúban, és irtózott a gondolatától, úgy, mi is csak tátott szájjal néztük, mi is volt akkoriban. Szerintem a film felénél tartott romantika kellett bele, ugyan érdekes volt, hogy erre helyezték a hangsúlyt, mégis átjött a mondanivalója a szerelmi viszonynak a katona és a civil nő között. A vége pedig iszonyat izgalmas és lélegzetelállító volt. Jó volt, hogy a tankok voltak a főszerepben, ebből a nézőpontból még nem igen csináltak ehhez hasonló háborús filmet. Nekem tetszett, és mindezek mellett jól belevitték a katonáktól átadott üzenetet, mégpedig: nincs helye az érzelgősségnek, keménynek kell lenni.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 22.

0

Egy hiteltelen amerikai,kissé nyálas,csöpögős marhaság.És hogy Brad Pitt erre kapható volt,pedig egy intelligens színész!Döbbenetes a történelem farba rugdosása.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

0

Nem volt rossz, bár voltak benne túlzások. Néhány nagyobb klisé is előfordul szerintem, bár voltak számomra meglepő fordulatok is. Összességében teljesen rendben van. Nem tartozik a legjobbak közé, de aki szereti a háborús filmeket, annak nyugodt szívvel ajánlom.

 
dailyfilmsan   2019. 07. 28.

0

Ha háborús filmről van szó akkor nincs olyan nagy neves színész aki ne akarnak legalább egyben játszani. Ez a film is hatalmas neveket sorakoztat. Nem csoda hogy a film bitang. Érzelmes, véres, lelkes és borzasztó. Ahogyan az a való életben lehetett.... több»

A film összbevétele 211 817 906 dollár volt (imdb.com).

 

David Ayer így instruálta a színészeit: "Úgy játsszatok, mintha ez lenne az utolsó film, amit készítetek".

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás 2013. szeptember 30-án kezdődött és 62 napig tartott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film szereplői a forgatás megkezdése előtt egy hetes kiképzőtáborban vettek részt, amely alatt végig a tankban aludtak és le kellett adniuk a mobiltelefonjaikat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

David Ayer semmiképpen nem akart a filmjéhez fekete-fehér effektusokat használni, bár sokan a múlthoz ezeket a színeket párosítják. A rendező a film elkészítése előtt több veteránt is meginterjúvolt és ők azt mondták, hogy a háború évei alatt a színek szinte harsányabbak lettek számukra,ahogy az érzékszerveik kiélesedtek, a leszerelés utáni időt érezték inkább fekete-fehérnek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

David Ayer rendező maga is volt katona a '80-as években, nagyapja pedig a második világháború idején szolgált.

(ArpiHajdu és Réci)
 
A Becstelen brigantyk után Brad Pitt ismét nácikra vadászik, vagyis egyre inkább kijelenthető, hogy igencsak szívesen teszi ezt, és ezért végül is nem nagyon lehet őt hibáztatni. több»