Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

A hazafi (2000)

The Patriot
Filmadatlap
 
28
Szereplők
22
Vélemények
53
Képek
1
Videók
 
drg0602   2020. 02. 22.

legújabb vélemény

0

Roland Emmerich rendezése alatt készült film nagyon jó sikerült. Mel Gibson szereplése nagyon meggyőző, profi alakítás. Nagyon jó háborús dráma, jó szereplőkkel! Talán azért nem adnék rá 5 csillagot mert egy kicsit nekem hosszúnak tűnik. Azért jó film, érdemes megnézni!

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 02.

0

Heath Ledger és Mel gibson miatt értékeltem inkább felfelé ezt a mozit!Jól meg vannak komponálva a harci jelenetek. Érzelmes,szívbemarkoló,és megható történet.


 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

0

Rettentően megrendítő film, az biztos. A történelmi vonatozása, a gyerek halála és a puskagolyó, amit önt végül az apa... szerintem igazán szívhez szóló és szívbemarkoló. Remek film.

 
Attila G.   2019. 06. 21.

0

A bemutató idején, a Corvin moziban láttam a filmet. Tulajdonképpen nézhető volt. Számomra egyszer nézhető. Túl hosszú ahhoz, hogy bármikor is megnézzem újra. Nem tartozik a kedvenc történelmi filmjeim közé. Szóval ha már egy Mel Gibson főszereplésév... több»

 
tvmérnök   2016. 08. 13.

0

Az egyik kedvenc folmem. Mindig megnézem amikor leadják tv-ben is. Pedig már vagy ezerszer láttam . Kiválló színészek , valós történetek , akció , dráma és küzdelem a szabadságért, egy jobb világ reményében.

 
Vitya   2015. 05. 02.

0

Az egyik legjobb haborus drama, klasszikus film. Erzelmes, dramai. Mel Gibson es Heath Ledger alakitasa is paratlan benne. Nagyon szep tortenelmi filmdrama. Megkonnyeztem. Es nem utolsosorban latvanyos film.

 
Bibabac   2017. 10. 01.

0

Egyszerűen imádom. A színészek játéka zseniális, a történet megható, életszerű és végig izgultam. Alapvetően nem szeretem a történelmi filmeket, semmi élet nem szokott bennük lenni, csak minél látványosabban akarják bemutatni a szörnyűségeket. Na ez ... több»

Galéria (53)

Mel Gibson

Videók (1)

A film összbevétele 215 294 342 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben szereplő ház a Forrest Gump-ban is benne volt.

(7ETEDIK )
 

Ledger kaszkadőr nélkül dolgozott.

(7ETEDIK )
 

Kevin Spacey is esélyes volt Tavington szerepére.

(7ETEDIK )
 

Gibson 25 millió dollárt kapott a szerepért.

(7ETEDIK )
 

Jake Gyllenhaal is esélyes volt Ledger szerepére.

(7ETEDIK )
 

Mel Gibson gyermekei is szerepelnek a filmben.

(7ETEDIK )
 

A mocsári jelenetet Dél-Karolinában, Cypress Gardens-ben vették fel.

(magyaristvan)
 

Mel Gibson és Jason Isaacs a bonyolult harci jelenetüket a forgatás 100 napja alatt majdnem minden nap elpróbálták.

(magyaristvan)
 

A jelmezek és beállítások történelmi hűségére a Smithsonian Intézet figyelt. Ez volt az első alkalom, hogy az Intézet egy filmben segédkezett.

(magyaristvan)
 

Jake Gyllenhaal-t többször meghallgatták Gabriel Martin szerepére, de végül Heath Ledger lett a befutó. Később együtt játszottak a "Túl a barátságon" (Brokeback Montain)(2005) című filmben.

(magyaristvan)