Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

A helyőrség (2019)

The Outpost
Filmadatlap
 
29
Szereplők
7
Vélemények
25
Képek
4
Videók

Galéria (25)

Videók (4)

 
Norbert396196   2022. 07. 17.

legújabb vélemény

0
A 20 perces szabály

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Volt régen a Tűzparancs című film, amiben Steven Segal meghal az elején. Az volt talán az egyetlen film, amiben a beharangozott főszereplő halála után (első 20 perc) nem váltott át a film a teljes érdektelenségbe. Mivel itt a húzónév meghal az első 20 percben, utána már egy eléggé érdekes üresség lengi körül a filmet, egész jól kivitelezett akciójelenetekkel és iszonyatosan gagyi haditechnikai eszközöket megjelenítő CGI-vel (mondjuk úgy, hogy siralmas. Kb. ilyen robokrokoszaurusz vs óriásmegalodon kategória)! Nem egy Black Hawk, de egynek elment...Nem hinném hogy újra nézném.

 
Scriptor   2021. 11. 28.

4
Ütős filmélmény

A kamdeshi csata Kelet-Afganisztánban, 2009 októberében, megérdemel egy filmet, csakúgy, mint annak hőse, Clint Romesha törzsőrmester, akit utána Barack Obama, amerikai elnök Medal of Honorral tüntetett ki a Fehér Házban. Rod Lurie méltó filmet készített 2019-ben az akkori eseményekről, Scott Eastwood főszereplésével egy remek szereplőgárda közreműködésében. Nagyon jók a harci jelenetek, élvezetes a rendezés, és kitűnő egyéni alakításokat láthatunk például Mel Gibson fiától (Milo Gibsontól), Caleb Landry Jonestől és Orlando Bloomtól. Többször is megnézhető, színvonalas háborús dráma, életszerű és átélhető jelenetekkel. Értékelésem: 85%. Vagy tucatszor láttam.

 
HE7EDIK   2021. 10. 27.

0

Látványos és realisztikus háborús szösszenet, a csatajelenetekben mintha mi is ott lennénk, nagyon jól teremtették meg ehhez az alkotók az atmoszférát. Többször nézve is leköti az embert.

 
Tanovszky   2021. 04. 12.

0
A sokadik Outpost

A címének adhattak volna valami mást, mert már évente kijön egy Outpost. Ettől eltekintve a film teljesen rendben van. Olyan, amilyennek egy háborús akciónak lennie kell. Látványos, izgalmas, hangos. Az utóbbi évek legjobb háborús filmje.

 
zoltyah   2021. 03. 22.

0

A háborús jelenetek jól meglettek alkotva, és másodjára néztem meg a filmet. Nos, az igazat megvallva sosem értettem az afgán helyőrségeket, hiszen a terep sosem az amcsiknak kedvezett. A történelem is bizonyította már a 90-es években, hogy akármenny... több»

 
BÉLA   2021. 08. 14.

0
Hazahúztak a hősök

Bizony, bizony, a legújabb történések fejében hazahúztak a hősök. Vagyis győzött a talibán.

 
signeta   2021. 03. 18.

0

Nézzük, hát ez egy tök sima akciófilm, a maga szokásos sablonjaival. Nem igazán vártam emiatt sokat tőle, és e tekintetben egész jól teljesített is. A sztori kétségtelenül sablonos és kiszámítható, de szerintem nem is kell elvárni tőle, hogy más legyen. Egyszer meg lehet nézni.

 
A stáblista alatt megismerhetjük a csatában elveszett és a csatát túlélő katonák portréit, mint ahogy eszünkbe jut egy másik, hasonló dramaturgiával, de jóval korábban készült háborús filmeposz, a Mel Gibson főszereplésével leforgatott Katonák voltunk (2002). Ha az tetszett, ez a film sem fog csalódást okozni. több»