Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
74

Katonák voltunk (2002)

We Were Soldiers
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 11. 20.

legújabb vélemény

Ez a film gyakorlatilag hemzsegett a hibáktól amit nem lehetett félvállról venni sajnos. Itt a legnagyobb baj az volt, hogy elképesztően gyenge volt a történet.

 
tilino   2017. 02. 19.

Tipikus háborús törtélemlmi dráma, a film azt hozta amit kategóriájában elvárhatunk. Nyers, szókimondó, érdekes, látványos, és érzelmileg megmozgatja a nézőt. Hiteles a színészek alakítása, ezért is fogott meg. Agyalós film.


 
vesztingerkitti   2017. 01. 08.

Mel Gibsontol láttam már jobb filmet is de ez is tetszett, csak néhány jelenete sikerült laposra és kicsit unalmasra. A színészi játék jó, a jelenetek jobban pöröghetnének,a befejezése is találó! :-)

 
Gwen_mot   2016. 02. 28.

Nem rossz film, alapvetően rendben van. A háború megjelenítése igényes és látványos, de ez egy ekkora költségvetésű filmtől már elvárható. A rendező mindazonáltal jól ragadja meg, hogy hogyan csapódnak le a háború viszontagságai és a nyomás a közkatonákon, akik a bevetésen csak egymásra, de leginkább csak magukra számíthatnak.

 
flash88   2015. 08. 21.

Randall Wallace arra vállalkozott ezzel a filmmel, hogy bemutatja a háború embertelenségét, és azt, hogy ezt az embertelen háborút valójában húsvér, érző emberek vívták. A katonák lelki vívódásai nagyszerűen kerülnek megjelenítésre. Mel Gibson alakítását külön kiemelném, példamutató tiszt, karakán ember. A karaktere jól ki van találva a színész pedig hitelesen játszotta szerepét. A háborús filmek kedvelőinek biztosan tetszeni fog ez az alkotás.

Mel Gibson

A film összbevétele 114 660 784 dollár volt (imdb.com).

 

A bevetésen részt vevő katonák közül hármat Becsület érdeméremmel jutalmaztak. Ők Joseph Marm Jr., Bruce P. Crandall és Ed Freeman.

(ps)
 

A filmben 305 ember hal meg.

(ps)
 

A forgatáson 150 órányi anyagot rögzítettek. A vágók csapatának 6 napjába és éjszakájába került mindezt végignézni.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.