74% 360 szavazat
Katonák voltunk

Katonák voltunk

We Were Soldiers
Filmadatlap
7
Vélemények (7)
28
Szereplők (28)
75
Képek (75)
1
Videók (1)
7
Érdekességek (7)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
flash88  
Mel Gibson

FILMINFÓ

Egy újonnan alakult helikopteres alakulat az első bevetésére készül, amelyen 400 katonának kell megtisztítania a terepet. A katonák helikopteren érkeznek az Észak-Vietnámban található Halál völgyébe, ahol 2000 vietnámi katonával kell szembenézniük. Hal Moore (Mel Gibson) ezredes nem titkolja, hogy… Több


Rendező: Randall Wallace
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország
Premier (HU): 2002.07.25.
 
2023.05.17 Piczil Zsolt

legújabb vélemény

Ott voltam a Glória támaszpont ostrománál, mert katonák voltunk, ééééés megkésett kitüntetést is kaptunk 2. rész

Jelenleg a legismertebb film az említettek közül, viszont ez is nagyon kétoldalasra sikerült. Egyrészt a völgyben rekedt katonák történetét elég jegyzőkönyvi részletességgel mutatja be, hitelesen. Másrészt az az elviselhetetlen propaganda, ami a filmben van, nekem az ötvenes évekbeli amerikai háborús filmeket idézi meg. Nem, rosszul írom, a régi propaganda filmekben több önkritika volt, mint ebben a modern filmben. Mi az, hogy a vesén lőtt katona a saját vérébe fetrengve azt mondja, „nem baj, boldogan halok meg a hazámért”!? Mi az, hogy az Amerikában lévő, hátországi, északról jött családanya NEM ISMERI A SZEGREGÁCIÓT, és meglepődik a külön feketéknek kialakított mosodákon!? Fúúú! Egyébként az akciójelenet ott vannak a szeren, a film zenéje bombajóra sikerült.

2
 

Több száz ilyen témájú film létezik, és még fognak is csinálni a filmtörténet során. Ez egy unalmas és kiszámítható, sablonos és kissé hiteltelen film. Mel Gibson sem tündököl, és nem is menti meg ezt a gyenge produkciót.

2
1
 
2017.11.20 Deku

Ez a film gyakorlatilag hemzsegett a hibáktól amit nem lehetett félvállról venni sajnos. Itt a legnagyobb baj az volt, hogy elképesztően gyenge volt a történet.

0
 
2017.02.19 tilino

Tipikus háborús törtélemlmi dráma, a film azt hozta amit kategóriájában elvárhatunk. Nyers, szókimondó, érdekes, látványos, és érzelmileg megmozgatja a nézőt. Hiteles a színészek alakítása, ezért is fogott meg. Agyalós film.

0
 
2017.01.08 vesztingerkitti

Mel Gibsontol láttam már jobb filmet is de ez is tetszett, csak néhány jelenete sikerült laposra és kicsit unalmasra. A színészi játék jó, a jelenetek jobban pöröghetnének,a befejezése is találó! :-)

0

A film összbevétele 114 660 784 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A bevetésen részt vevő katonák közül hármat Becsület érdeméremmel jutalmaztak. Ők Joseph Marm Jr., Bruce P. Crandall és Ed Freeman.Szerző: ps

#2
 

A filmben 305 ember hal meg.Szerző: ps

#3
 

A forgatáson 150 órányi anyagot rögzítettek. A vágók csapatának 6 napjába és éjszakájába került mindezt végignézni.Szerző: ps

#4
 

A francia kürtöst, akit a film elején lelőnek, Randall Wallace fia alakítja.Szerző: ps

#5