Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
21
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
Nathan03   2016. 02. 11.

Hihetetlenül jó háborús film. Minden a helyén van a történet a látvány a színészi alakítások kellő képen érezhető a dráma. Tényleg nagyon jó csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti a háborús filmeket.

 
irongozu   2015. 11. 21.

Amikor először láttam, beleuntam a sok lövöldözésbe. De nem adtam fel, újra megnéztem és újra és rájöttem, hogy ez egyáltalán nem rossz. Nagyon is valósághű képet mutat a háborúról.


 
Laci000   2015. 01. 28.

A film rendben van, ha az embert nem zavarja hogy ez nem egy önmarcangolós vagy semleges háborús dráma, hanem egy amerikai katonák szemszögéből bemutatott akciófilm.

 
Biktop   2015. 04. 26.

A film annyira jó, hogy állítólag Irak-ban a háború előtt oktatófilmként szerepelt, hogyan is kell harcolni az USArmy ellen. Úgy látszik, eléggé bevált... Azért bármennyire jó film is, van keserű szájíz benne. Az USA-ban csak úgy kap egy háborús film engedélyt Hollywood-ban, ha a Pentagon engedélyezi, egyébként csak független lehet (hallottam, nem biztos, bár én elhiszem). Szóval PR-film, de ez meg is látszik rajta. Erős képsorok, de nagyon ferde képet ad. Én nem hiszem, hogy ott Szomáliában annyi gonosz ember lenne, akiket aprítani kellene... De az biztos, hogy megmutatja, mennyire profi az U.S.A. hadserege (RPG jobbról, helikopter enyhén megbillentve utánakacag a lövedéknek...), viszont nagyon kitűnik a gyengesége is (halottakat, sebesülteket nem hagyunk hátra). Igazi ínyencfalat, de mint ilyen, mint mondtam, főként az ellenségeknek jött be.

 
rhamus   2015. 07. 18.

Való igaz, hogy láttam már sokkal jobb filmet is. Az is igaz, hogy erősen csak meg akar venni minket a látvánnyal. Fel van turbózva mindennel, de a történet nem üt akkorát-amekkorát kéne. Azonban egynek bőven szórakoztató volt.

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A könyvben szereplő 100 kulcsfigurából csak 39 jelenik meg a filmben (máskülönben a film túl hosszú lett volna).

(Menyét Ibolya)
 

George W. Bush egyik kedvenc filmje.

(Menyét Ibolya)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.