Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A sólyom végveszélyben (2001)

Black Hawk Down
Filmadatlap
 
29
Szereplők
22
Vélemények
89
Képek
2
Videók

Galéria (89)

Videók (2)

 
Lóri Ádámcsik   2022. 09. 16.

legújabb vélemény

0
Nem rossz, de van jobb

Gigászi költségvetés és jelenetek, jó színészek, jó alaptörténet, de nekem az volt az érzésem, hogy folyamatos "hentelés"-t látok. Biztos vagyok benne, hogy egy igazi háború is ilyen a való világban, de ez a történet rovására ment nálam. Egy percre sem álltak le, hogy kicsit jobban megismerhessük a szereplőket, a helyzetüket, a gondolataikat. Alig volt értelmes párbeszéd benne. Egy kicsit jobb történetvezetéssel jobb is lehetett volna.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

0

Az etalon nekem még mindíg a Szakasz.Ez a film sem volt rossz,de valahogy a lényege nekem nem igazán jött át.Persze akció van benne bőven,tehát aki ezt szereti,hajrá...

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Sokkal jobb, izgalmasabb és fordulatosabb háborús filmet is láttam már. Természetesen nem rossz, csak nekem ez nem ütött akkorát. Egyszer nézhető kategóriája van.

 
harnas1207   2018. 11. 21.

0
Klasszikus

Alap mű, csak ajánlani tudom mindenkinek.

 
MidoD7   2019. 04. 06.

0

Húztak egy merészet, és lássuk be, nem lett olyan, amilyet várhatóan kaphattunk is volna. De el kell ismerni, egyszeri szórakozásnak megtette, max. nem lesz maradandó élmény.

 
Nathan03   2016. 02. 11.

0

Hihetetlenül jó háborús film. Minden a helyén van a történet a látvány a színészi alakítások kellő képen érezhető a dráma. Tényleg nagyon jó csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti a háborús filmeket.

 
irongozu   2015. 11. 21.

0

Amikor először láttam, beleuntam a sok lövöldözésbe. De nem adtam fel, újra megnéztem és újra és rájöttem, hogy ez egyáltalán nem rossz. Nagyon is valósághű képet mutat a háborúról.

A film összbevétele 172 989 651 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A könyvben szereplő 100 kulcsfigurából csak 39 jelenik meg a filmben (máskülönben a film túl hosszú lett volna).

(Menyét Ibolya)
 

George W. Bush egyik kedvenc filmje.

(Menyét Ibolya)
 

A filmben van egy jelenet, amikor Ewan McGregor karaktere feje felett elmegy egy RPG és a mögötte lévő házban robban fel. A jelenetet egy katona játszotta el, aki 1993-ban részt vett az akció során. Az alkotók többszöri figyelmeztetése ellenére - hogy akár súlyosan meg is sérülhet - vállalta a jelenet eljátszását.

(Nathan03)
 

A film több jelenete ami túl hollywoodiasnak tűnik, a valós életben is megtörtént. Ilyen pl. amikor egy Ranger berohan egy iskolába ahol gyerekekkel találkozik és egymásnak integetnek, vagy a film végén lévő részek ahol a katonák futva teszik meg a bázisra haza menő utat védelem nélkül, de az is valós ahol a Pakisztániak tálcán kínálják a vizet az amerikai katonáknak.

(Nathan03)