Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

Acéllövedék (1987)

Full Metal Jacket
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
30
Képek
3
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 22.

legújabb vélemény

0

Nem volt rossz,de nagyon erősen hullámzott a milyensége,és ritmusa.A története teljesen átlagos, a színészi teljesítmények sincsenek topon.Majdnem tucatfilm,de egy leheletnyivel beelőz!

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 13.

1

Szerintem a háborús filmek kategóriájában egy kifejezetten jó film. Szép bemutatása annak, hogyan kell katonák helyett gyilkológépeket képezni. Hartman őrmester pedig egyszerre zseniális, de gyomorforgató is egyben. Béketűrő embernek tartom magam, de ettől a személytől valószínűleg én is totál megőrülnék.


 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nagyon nem volt a toppon ez a film. A történet eléggé vontatott és ezáltal unalmas lett. Harmat gyengére sikeredett és így nem tetszett. Hiányzott belőle az a bizonyos szikra ami izgalmassá varázsolhatta volna. Nem kedveltem egyszerűen.

 
Milanman   2015. 02. 10.

1

A vietnami háború poklának tűhegyes pontosságú, ökölcsapással felérő portréja a kiképzéstől egészen a frontszolgálatig. Kubrick rendezői géniuszának egyik csodálatos darabja.

 
MKristijan   2016. 10. 27.

0

Akár szét is vághatnánk a filmet, egészen másképp hat az első és a második fele. A második kicsit vontatottabb de kellően mély az egész.

 
MidoD7   2019. 04. 17.

0

Fenomenális filmet kreáltak. Ez a film egyszerűen csodálatos. A sztorija úgy ahogy van felemelő és elképesztő világot tár a néző elé, amivel könnyedén eléri, hogy egyenesen imádja azt. Nekem simán benne van a top 10-ben. Imádtam

 
norbi0102   2016. 02. 10.

1

Igaz események reális bemutatása ami nem beszél mellé, kemény és erős film. Meglehetősen brutális ezért csak erős idegzetűeknek ajánlanám. Durva es szokimondo.

Galéria (30)

R. Lee Ermey
R. Lee Ermey
Vincent D'Onofrio
Adam Baldwin
Matthew Modine
R. Lee Ermey
R. Lee Ermey
Adam Baldwin
Matthew Modine
Matthew Modine
Vincent D'Onofrio
Arliss Howard
Matthew Modine
Matthew Modine
Adam Baldwin
Adam Baldwin
R. Lee Ermey
Vincent D'Onofrio
Matthew Modine
R. Lee Ermey
Adam Baldwin

Videók (3)

A film összbevétele 46 357 676 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 57-en haltak meg.

(Norbi)
 

Az Acéllövedékek című film részese az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz elnevezésű 2004-ben kiadott könyvnek.

(Norbi)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 95%-os értékelést kapott 74 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A látványtervező, Anton Furst megállapította, hogy ahhoz, hogy az épületek leomoljanak, mely pilléreket kell elvágni. Stanley a dinamitra szavazott, ám ebbe nem mentek bele.

(Bogi87)
 

R. Lee Ermey az eredeti tervek szerint katonai szakértőt alakított volna a filmben. Miután Kubrick végignézte azt a 15 perces videófelvételt, melyen R. Lee Ermey egész idő alatt felbőszülten káromkodott és ordibált, megváltoztatta az elképzelését és neki adta Hartman karakterét.

(Bogi87)
 

R. Lee Ermey, aki Hartman kiképzőtisztet játsza a filmben, tényleg részt vett a vietnámi háborúban.

(Bogi87)
 

Vincent D'Onofrio filmes karrierje kezdetének tekinthető ez a film, ekkor fedezték fel.

(Bogi87)
 

R. Lee Ermey elsősorban azért kapta meg a szerepet, mert szerinte azok a színészek, akiket beválogattak, nem voltak elég dörzsöltek. A színész odament a rendezőhöz, és maga kérte a szerepet, aki visszautasította. Ekkor R. Lee Ermey arra utasította, hogy álljon fel, ha hozzá beszélnek, és ő így is tett. Ennél jobb demonstráció nem is kellett arra, hogy alkalmas lesz a szerepre.

(SódóGA)
 

Stanley Kubrick nagyon elégedett volt R. Lee Ermey alakításaival. A színésznek ő maga írt volna szöveget, de olyan ütősnek találta a színész improvizációit, hogy hagyta, hadd kísérletezzen. Ez az eljárás nagyon ritka a rendező esetében, aki híres arról, hogy filmjeiben minden precízen megtervez. Az improvizált részeket elég volt kétszer, háromszor felvenni, és már jók is voltak. A hitelességet az is fokozta, hogy a színész láthatóan távolságot tartott kollégáitól, s ezért külön kérésre nem beszélt a többi színésszel a felvétel előtt, hogy hatásosabb legyen a karakter.

(SódóGA)