Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
87

Acéllövedék (1987)

Full Metal Jacket
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
30
Képek
1
Videók
Acéllövedék
 
sabnock666   2020. 03. 22.

legújabb vélemény

Nem volt rossz,de nagyon erősen hullámzott a milyensége,és ritmusa.A története teljesen átlagos, a színészi teljesítmények sincsenek topon.Majdnem tucatfilm,de egy leheletnyivel beelőz!

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 13.

Szerintem a háborús filmek kategóriájában egy kifejezetten jó film. Szép bemutatása annak, hogyan kell katonák helyett gyilkológépeket képezni. Hartman őrmester pedig egyszerre zseniális, de gyomorforgató is egyben. Béketűrő embernek tartom magam, de ettől a személytől valószínűleg én is totál megőrülnék.


 
Deku   2017. 07. 10.

Nagyon nem volt a toppon ez a film. A történet eléggé vontatott és ezáltal unalmas lett. Harmat gyengére sikeredett és így nem tetszett. Hiányzott belőle az a bizonyos szikra ami izgalmassá varázsolhatta volna. Nem kedveltem egyszerűen.

 
MKristijan   2016. 10. 27.

Akár szét is vághatnánk a filmet, egészen másképp hat az első és a második fele. A második kicsit vontatottabb de kellően mély az egész.

 
Milanman   2015. 02. 10.

A vietnami háború poklának tűhegyes pontosságú, ökölcsapással felérő portréja a kiképzéstől egészen a frontszolgálatig. Kubrick rendezői géniuszának egyik csodálatos darabja.

R. Lee Ermey
R. Lee Ermey
Vincent D'Onofrio
Adam Baldwin
Matthew Modine
R. Lee Ermey
R. Lee Ermey
Adam Baldwin
Matthew Modine
Matthew Modine
Vincent D'Onofrio
Arliss Howard
Matthew Modine
Matthew Modine
Adam Baldwin
Adam Baldwin
R. Lee Ermey
Vincent D'Onofrio
Matthew Modine
R. Lee Ermey
Adam Baldwin
 
Stanley Kubrick kamerája kegyetlen, gátlás nélkül megmutatja nekünk, milyen iszonyú élményeket kellett átélnie azoknak a katonáknak, akiket az ölésre tökéletesen kiképeztek, arra azonban nem, hogy ennél sokkal nehezebb megőrizni saját lelküket abban a földi pokolban, ahová rossz sorsuk sodorta őket. Hibátlan alkotás! több»

A film összbevétele 46 357 676 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 57-en haltak meg.

(Norbi)
 

Az Acéllövedékek című film részese az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz elnevezésű 2004-ben kiadott könyvnek.

(Norbi)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 95%-os értékelést kapott 74 kritika alapján.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.