Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Acéllövedék (1987)

Full Metal Jacket
Filmadatlap
 
29
Szereplők
20
Vélemények
30
Képek
2
Videók

Galéria (30)

R. Lee Ermey
R. Lee Ermey
Vincent D'Onofrio
Adam Baldwin
Matthew Modine
R. Lee Ermey
R. Lee Ermey
Adam Baldwin
Matthew Modine
Matthew Modine
Vincent D'Onofrio
Arliss Howard
Matthew Modine
Matthew Modine
Adam Baldwin
Adam Baldwin
R. Lee Ermey
Vincent D'Onofrio
Matthew Modine
R. Lee Ermey
Adam Baldwin

Videók (2)

 
Filmelemző   2023. 04. 01.

legújabb vélemény

1
Elemzés

Nem sok olyan film van, amely ennyire erősen és valóságosan mutatja be a vietnami háborút. A kiképzéseken pedig a katonákból (emberi mivoltukat semmibe véve) gyilkológépeket faragnak. A kiképzésvezető Hartman őrmesternek pedig olyan nyelvhasználata van, amelyhez foghatót még egy filmben sem hallottunk. A maga nemében a film egyedi és megrázó darab is egyben.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 13.

1

Szerintem a háborús filmek kategóriájában egy kifejezetten jó film. Szép bemutatása annak, hogyan kell katonák helyett gyilkológépeket képezni. Hartman őrmester pedig egyszerre zseniális, de gyomorforgató is egyben. Béketűrő embernek tartom magam, de ettől a személytől valószínűleg én is totál megőrülnék.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 22.

0

Nem volt rossz,de nagyon erősen hullámzott a milyensége,és ritmusa.A története teljesen átlagos, a színészi teljesítmények sincsenek topon.Majdnem tucatfilm,de egy leheletnyivel beelőz!

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nagyon nem volt a toppon ez a film. A történet eléggé vontatott és ezáltal unalmas lett. Harmat gyengére sikeredett és így nem tetszett. Hiányzott belőle az a bizonyos szikra ami izgalmassá varázsolhatta volna. Nem kedveltem egyszerűen.

 
Milanman   2015. 02. 10.

1

A vietnami háború poklának tűhegyes pontosságú, ökölcsapással felérő portréja a kiképzéstől egészen a frontszolgálatig. Kubrick rendezői géniuszának egyik csodálatos darabja.

 
MKristijan   2016. 10. 27.

0

Akár szét is vághatnánk a filmet, egészen másképp hat az első és a második fele. A második kicsit vontatottabb de kellően mély az egész.

 
MidoD7   2019. 04. 17.

0

Fenomenális filmet kreáltak. Ez a film egyszerűen csodálatos. A sztorija úgy ahogy van felemelő és elképesztő világot tár a néző elé, amivel könnyedén eléri, hogy egyenesen imádja azt. Nekem simán benne van a top 10-ben. Imádtam

A film összbevétele 46 357 676 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 57-en haltak meg.

(Norbi)
 

Az Acéllövedékek című film részese az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz elnevezésű 2004-ben kiadott könyvnek.

(Norbi)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 95%-os értékelést kapott 74 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A látványtervező, Anton Furst megállapította, hogy ahhoz, hogy az épületek leomoljanak, mely pilléreket kell elvágni. Stanley a dinamitra szavazott, ám ebbe nem mentek bele.

(Bogi87)