Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
23
Vélemények
14
Képek
1
Videók
A szakasz
 
Kiss László   2019. 09. 25.

legújabb vélemény

Alapfilm!

 
Deku   2017. 07. 08.

Általában kedvelem a háborús filmeket de ez valahogy nem tudta hozni azt a szintet amitől kedvelhető lett volna számomra. Inkább untatott a dolog és ez volt az ami miatt ilyen rossz értékelést kap tőlem.

1

 
dailyfilmsan   2019. 03. 02.

A háborús filmek sokasága közt a szakasz szerintem méltó helyet taposott ki magának. Igazából hozza azt amit a társai, viszont az emberi érzelmeket jobban megragadja. Nagy bonyodalmakat nem vonultat fel csak folyik a saját medrében és ez így van jól.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

Oliver Stone egy korszakos zseni (JFK, Tőzsdecápák, Született július 4.-én, Halálkanyar,Nixon,stb...)egy igazán megdöbbentően lélekbemarkoló alkotása. Sokan csináltak filmet Vietnamról, de ez lett a legjobb! Sheen és Berenger csúcsra jártak, de minden szereplőt csak dicsérni lehet! Ajánlott kategória!

 
MidoD7   2019. 04. 05.

A színészek és a látvány egész pofás volt, de a sztori nem. Leginkább a történet volt az, ami nagyon nem tetszett, a többi még talán rendben is lett volna, ez azonban elrontotta a szórakozásom.

 
Milanman   2015. 02. 10.

Az egyik legjobb film, amit valaha a vietnami háborúról, a háború természetéről és az emberre gyakorolt hatásáról, a szemben álló felek különböző nézőpontjáról készítettek.

 
ZozArt89   2019. 07. 15.

Nem vagyok nagy rajongója a háborús témának filmek terén de ez bizony tökös film lett. Ha mindegyik hasonló színvonalat lenne képes hozni még talán én is megkedvelném ezt a zsánert.

Galéria (14)

Tom Berenger
Charlie Sheen
Charlie Sheen
Willem Dafoe
Charlie Sheen
Tom Berenger

Videók (1)

A film összbevétele 138 530 565 dollár volt (imdb.com).

 

1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider listaban ott van.

(Norbi)
 

A filmet 17 rangosabb díjra jelölték, ezek közül meg is nyert 4 Oscar- és 3 Golden Globe díjat.

(LionelMessi10)
 

1986-ban a 3. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 86. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

Tom Berenger és Charlie Sheen 3 ével ezután a film után újra együtt dolgoztak egy teljesen más kategóriájú filmben, "A nagy csapat"-ban.

(Adepto)
 

A szakasz egyik tagja a Living Colour (amerikai funk/hard rock csapat) énekese, Corey Glover.

(Menyét Ibolya)
 

Willem Dafoe a forgatás egy napján, hogy csillapítsa szomját ivott a helyi folyó vizéből, de nem tudta, hogy pár méterrel feljebb egy döglött disznót találtak a vízben. Szerencsére nem kapta el a maláriát, és az esetet megúszta egy kellemetlen gyomorrontással.

(SódóGA)
 

Oliver Stone a forgatókönyv első változatát 1971-ben készítette el, és rögtön elküldte Jim Morrisonnak abban a reményben, hogy a népszerű énekes elvállalja Chris Taylor szerepét. Morrison lakására csak a férfi tragikus halála után érkezett meg a forgatókönyv.

(SódóGA)
 

A szakaszt mindössze 54 nap alatt forgatták le.

(SódóGA)