Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

A szakasz (1986)

Platoon
Filmadatlap
 
26
Szereplők
25
Vélemények
35
Képek
1
Videók
 
Gyorvik   2020. 12. 02.

legújabb vélemény

1
A háború lélektana

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Négy jelentős film is készült a második indokínai háború – vagy közismertebb nevén a hírhedt vietnami háború – kvázi feldolgozására lelki-szellemi és morális értelemben az egyén és az egész amerikai társadalom részéről. A kiemelkedőbbek ezek közül a ... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Általában kedvelem a háborús filmeket de ez valahogy nem tudta hozni azt a szintet amitől kedvelhető lett volna számomra. Inkább untatott a dolog és ez volt az ami miatt ilyen rossz értékelést kap tőlem.

1

 
dailyfilmsan   2019. 03. 02.

0

A háborús filmek sokasága közt a szakasz szerintem méltó helyet taposott ki magának. Igazából hozza azt amit a társai, viszont az emberi érzelmeket jobban megragadja. Nagy bonyodalmakat nem vonultat fel csak folyik a saját medrében és ez így van jól.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Oliver Stone egy korszakos zseni (JFK, Tőzsdecápák, Született július 4.-én, Halálkanyar,Nixon,stb...)egy igazán megdöbbentően lélekbemarkoló alkotása. Sokan csináltak filmet Vietnamról, de ez lett a legjobb! Sheen és Berenger csúcsra jártak, de minden szereplőt csak dicsérni lehet! Ajánlott kategória!

 
MidoD7   2019. 04. 05.

0

A színészek és a látvány egész pofás volt, de a sztori nem. Leginkább a történet volt az, ami nagyon nem tetszett, a többi még talán rendben is lett volna, ez azonban elrontotta a szórakozásom.

 
Milanman   2015. 02. 10.

0

Az egyik legjobb film, amit valaha a vietnami háborúról, a háború természetéről és az emberre gyakorolt hatásáról, a szemben álló felek különböző nézőpontjáról készítettek.

 
ZozArt89   2019. 07. 15.

0

Nem vagyok nagy rajongója a háborús témának filmek terén de ez bizony tökös film lett. Ha mindegyik hasonló színvonalat lenne képes hozni még talán én is megkedvelném ezt a zsánert.

Galéria (35)

Tom Berenger
Charlie Sheen
Mark Moses
Tom Berenger
Charlie Sheen
Willem Dafoe
Charlie Sheen
Tom Berenger

Videók (1)

A film összbevétele 138 530 565 dollár volt (imdb.com).

 

Rajta van az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által szerkesztett listán.

(Norbi)
 

1986-ban a 3. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeállított egy listát, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotását. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgálták a gyűjteményt, ismét megválasztották a legjobbakat. Jelen film a 86. helyen áll ezen a listán.

(Bogi87)
 

Tom Berenger és Charlie Sheen 3 évvel ezután a film után újra együtt dolgoztak egy teljesen más kategóriájú filmben, A nagy csapatban.

(Adepto)
 

A szakasz egyik tagja a Living Colour (amerikai funk/hard rock csapat) énekese, Corey Glover.

(Menyét Ibolya)
 

Willem Dafoe a forgatás egy napján, hogy csillapítsa szomját, ivott a helyi folyó vizéből, de nem tudta, hogy pár méterrel feljebb egy döglött disznót találtak a vízben. Szerencsére nem kapta el a maláriát, és az esetet megúszta egy kellemetlen gyomorrontással.

(SódóGA)
 

Oliver Stone a forgatókönyv első változatát 1971-ben készítette el, és rögtön elküldte Jim Morrisonnak abban a reményben, hogy a népszerű énekes elvállalja Chris Taylor szerepét. Morrison lakására csak a férfi tragikus halála után érkezett meg a forgatókönyv.

(SódóGA)
 

A szakaszt mindössze 54 nap alatt forgatták le.

(SódóGA)
 

A színészek a forgatás megkezdése előtt a Fülöp-szigeteken egy 14 napos kemény kiképző táborban vettek részt, hogy jobban tudjanak azonosulni a szerepeikkel. Éjszakai őrségben voltak, ugyanazt az ételt ették, mint a katonák, és néha a dzsungelben kellett aludniuk.

(SódóGA)
 

Vietnamban betiltották a filmet a vietnamiak ábrázolása miatt.

(SódóGA)