Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

A szarvasvadász (1978)

The Deer Hunter
Filmadatlap
 
29
Szereplők
31
Vélemények
18
Képek
2
Videók

Galéria (18)

Robert De Niro
Robert De Niro
Christopher Walken
Christopher Walken
Robert De Niro
Robert De Niro

Videók (2)

 
Reitman   2022. 07. 25.

legújabb vélemény

0

Nekem ez a film valahol a nagy klasszikusok és a középszerű propaganda filmek között van. Nincs messze attól, hogy a világ legjobb filmje legyen, de nekem valahogy nem elég. Nem is tudom miért, pedig jó a kamera, a játszás, a hangulat meg minden, valahogy mégsem annyira jó.

 
Deku   2017. 07. 10.

1

Volt már ennél jobb film élményben is részem. Ez most kevéssé hozta azt a szintet amit elvártam tőle a tartalma alapján. Ennyire filmet elrontani, szörnyen rémes dolog.. Szinte szó szerint mondhatom, hogy nézhetetlen. Semmi eredetit nem véltem benne.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 19.

1
Hosszú és részletes

Nehezen tudok mit mondani erről a filmről. Egy biztos: nagyon hosszú és megpróbál nagyon részletes lenni. Először az tűnt fel számomra, hogy nagyon egyenletes akart lenni: egy órában megismerjük a három főszereplő környezetét, ráhangolódunk az esemén... teljes kritika»

 
erare   2015. 02. 20.

0

Nem szeretem a háborús filmeket. De ez a film kegyetlenül jó! Erős és odavág; valóban taccsra teszi a napomat, annyira a hatása alá kerül az ember, de látni kell. Egyszer, kétszer biztosan.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.

0

A film maga nehezen bontakozik ki. A 3 órás játékidő fele egy esküvő ami mutat is a nézőnek valamit de sok mindent azért nem. A központban a háború okozta testi, lelki sérülések állnak, egyértelműen az övék a főszerep, egy hatalmas kontraszttal ami k... több»

 
harnas1207   2022. 03. 28.

0

A 2000-es évek elején kaptam ajándékba DVD formában. Nagyon jó ajánlásai voltak, de borzalmas élmény lett. Már akkor, huszonvalahány éves filmként is brutálisan elavult, vontatott és unalmas volt. Tisztelem az ilyen klasszikus filmeket, de nem tudom úgy értékelni őket, mintha 30 évvel idősebb lennék.

 
Bizsu82   2015. 02. 01.

1

Nagyon mélyreható, kemény film, csak érzelmileg erőseknek ajánlom. Nagy "élményt"nyújt, igazán megrendítő, erős film, mely a brutális valóságot mutatja.

A film összbevétele 48 979 328 dollár volt (imdb.com).

 

Az esküvői jeleneteket Cleveland-ben vették fel egy orosz ortodox templomban. Állítólag 5 napig forgatták a táncos jeleneteket és a színészeknek nonstop ugrálnia kellett. Van egy jelenet, amikor John Cazale és Robert DeNiro elesnek a táncparketten, ez valójában így történt, ugyanis teljesen ki voltak merülve a színészek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes hírek szerint Michael Cimino hazudott a Vietnamban töltött katonai szolgálatával kapcsolatban, hogy jobb hírben és hitelesebbnek tüntesse fel a filmben ábrázolt jeleneteket. Később kiderült, hogy Cimino valóban csatlakozott a hadsereghez 1962-ben, ám mindössze 6 hónapot töltött szolgálatban és soha nem csatlakozott a Különleges Alakulathoz.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 9. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1978-ban.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Meryl Streep majdnem teljes egészében improvizàlta a szövegét.

(Bogi87)