Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
86

A szarvasvadász

(The Deer Hunter)
 
Ghotik  2016. 10. 06.

Úgy gondolom hogy ez a film egy igazi időtálló klasszikus. Van egy nagyon is egyedi hangulata, kevés ilyen különleges filmet láttam. Lelkileg nagyon is mélyreható film, de a néző akkor érti és értékeli igazán a filmet, ha az események mögé néz és a mélyebb tartalomra koncentrál. Összetett és érzelmileg megfogja az embert. Ehhez az is hozzájárul, hogy a színészek alakítása profi, nagyon hitelesen alakítanak.

 
erare  2015. 02. 20.

Nem szeretem a háborús filmeket. De ez a film kegyetlenül jó! Erős és odavág; valóban taccsra teszi a napomat, annyira a hatása alá kerül az ember, de látni kell. Egyszer, kétszer biztosan.

 
MrBlond  2014. 10. 05.

Órákig csak néztem magam elé a film után, és csak sokkal később tudtam elkezdeni zokogni. Nagyon kikészültem a filmtől. Soha többet nem nézem meg, ezek a mély drámák, zord valóságok nem nekem valóak. A kevésbé nyomasztó filmeket szeretem csak. Szerintem a film inkább gyönyörködtessen, eléggé borzalmas a valóság maga.

 
ArpiHajdu és Réci  2016. 11. 19.

Nehezen tudok mit mondani erről a filmről. Egy biztos: nagyon hosszú és megpróbál nagyon részletes lenni. Először az tűnt fel számomra, hogy nagyon egyenletes akart lenni: egy órában megismerjük a három főszereplő környezetét, ráhangolódunk az eseményekre, a következő órában bekerülünk Vietnamba (egy hirtelen, de jobban belegondolva igencsak bravúros vágással), megismerjük a háború embertelenségét, majd a következő egy órában arról kapunk képet, hogy a három szereplő három különböző módon dolgozza fel a háborúban átélteket.
Szeretem a háborús filmeket, azokat is, amelyek nemcsak a csatajelenetek minél látványosabb kivitelezésére helyezik a hangsúlyt, hanem kicsit filozofálnak, megpróbálják gondolkodásra serkenteni a nézőt. A problémám A szarvasvadásszal viszont az, hogy nagyjából a film közepétől iszonyatosan vontatottá válik, s időnként már-már az elalvás ellen kellett küzdenem (tipp annak, aki nem látta: ne este 8-9 óra magasságában kezd el nézni, vagy akkor igyál sok kávét, esetleg teát.) A színészi alakítások közül én Christopher Walken helyett inkább De Niróét és Meryl Streepét emelném ki, s bár Walken utolsó jelenete tényleg szuper, összességében én nem nevezném a filmbeli játékát élete alakításának. A fényképezés tényleg bravúros, és a vágás is helyenként nagyon profi, emellett remek a zene is (hiába, John Williams az egyik legnagyobb zeneszerző, ehhez kétség sem férhet), de ez a történet a maga lassúságával és vontatottságával sokat ront az élvezeti értékén. Legalábbis nálam. Lehet jönni azzal, hogy milyen szépen mutatja azt, hogyan változtatja meg az ember viselkedését a háború, de meglátásom szerint erről számos, s ezt a témát jobban körüljáró alkotás született. Így összességében én nem tudok jobb pontszámot adni, mint 3/5

 
Deku  2017. 07. 10.

Volt már ennél jobb film élményben is részem. Ez most kevéssé hozta azt a szintet amit elvártam tőle a tartalma alapján. Ennyire filmet elrontani, szörnyen rémes dolog.. Szinte szó szerint mondhatom, hogy nézhetetlen. Semmi eredetit nem véltem benne.

Robert De Niro
Robert De Niro
Christopher Walken
Christopher Walken
Robert De Niro
Robert De Niro
 

Az esküvői jeleneteket Cleveland-ben vették fel egy orosz ortodox templomban. Állítólag 5 napig forgatták a táncos jeleneteket és a színészeknek nonstop ugrálnia kellett. Van egy jelenet, amikor John Cazale és Robert DeNiro elesnek a táncparketten, ez valójában így történt, ugyanis teljesen ki voltak merülve a színészek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes hírek szerint Michael Cimino hazudott a Vietnamban töltött katonai szolgálatával kapcsolatban, hogy jobb hírben és hitelesebbnek tüntesse fel a filmben ábrázolt jeleneteket. Később kiderült, hogy Cimino valóban csatlakozott a hadsereghez 1962-ben, ám mindössze 6 hónapot töltött szolgálatban és soha nem csatlakozott a Különleges Alakulathoz.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A TimeOut Magazin által megkérdezett színészek szerint minden idők legjobb 100 filmje közül a 84.

(wintermat)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.