Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

A szarvasvadász (1978)

The Deer Hunter
Filmadatlap
 
29
Szereplők
29
Vélemények
18
Képek
2
Videók

Galéria (18)

Robert De Niro
Robert De Niro
Christopher Walken
Christopher Walken
Robert De Niro
Robert De Niro

Videók (2)

 
Robert384040   2020. 12. 05.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az egyik legnagyobb film a világon! Igen sok évvel ezelőtt láttam.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 19.

1
Hosszú és részletes

Nehezen tudok mit mondani erről a filmről. Egy biztos: nagyon hosszú és megpróbál nagyon részletes lenni. Először az tűnt fel számomra, hogy nagyon egyenletes akart lenni: egy órában megismerjük a három főszereplő környezetét, ráhangolódunk az esemén... teljes kritika»

 
erare   2015. 02. 20.

0

Nem szeretem a háborús filmeket. De ez a film kegyetlenül jó! Erős és odavág; valóban taccsra teszi a napomat, annyira a hatása alá kerül az ember, de látni kell. Egyszer, kétszer biztosan.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Volt már ennél jobb film élményben is részem. Ez most kevéssé hozta azt a szintet amit elvártam tőle a tartalma alapján. Ennyire filmet elrontani, szörnyen rémes dolog.. Szinte szó szerint mondhatom, hogy nézhetetlen. Semmi eredetit nem véltem benne.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.

0

A film maga nehezen bontakozik ki. A 3 órás játékidő fele egy esküvő ami mutat is a nézőnek valamit de sok mindent azért nem. A központban a háború okozta testi, lelki sérülések állnak, egyértelműen az övék a főszerep, egy hatalmas kontraszttal ami k... több»

 
Bizsu82   2015. 02. 01.

1

Nagyon mélyreható, kemény film, csak érzelmileg erőseknek ajánlom. Nagy "élményt"nyújt, igazán megrendítő, erős film, mely a brutális valóságot mutatja.

 
Ghotik   2016. 10. 06.

1

Úgy gondolom hogy ez a film egy igazi időtálló klasszikus. Van egy nagyon is egyedi hangulata, kevés ilyen különleges filmet láttam. Lelkileg nagyon is mélyreható film, de a néző akkor érti és értékeli igazán a filmet, ha az események mögé néz és a m... több»

A film összbevétele 48 979 328 dollár volt (imdb.com).

 

Az esküvői jeleneteket Cleveland-ben vették fel egy orosz ortodox templomban. Állítólag 5 napig forgatták a táncos jeleneteket és a színészeknek nonstop ugrálnia kellett. Van egy jelenet, amikor John Cazale és Robert DeNiro elesnek a táncparketten, ez valójában így történt, ugyanis teljesen ki voltak merülve a színészek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes hírek szerint Michael Cimino hazudott a Vietnamban töltött katonai szolgálatával kapcsolatban, hogy jobb hírben és hitelesebbnek tüntesse fel a filmben ábrázolt jeleneteket. Később kiderült, hogy Cimino valóban csatlakozott a hadsereghez 1962-ben, ám mindössze 6 hónapot töltött szolgálatban és soha nem csatlakozott a Különleges Alakulathoz.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 9. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1978-ban.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Meryl Streep majdnem teljes egészében improvizàlta a szövegét.

(Bogi87)