Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
30
Szereplők
28
Vélemények
18
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 19.
Hosszú és részletes

Nehezen tudok mit mondani erről a filmről. Egy biztos: nagyon hosszú és megpróbál nagyon részletes lenni. Először az tűnt fel számomra, hogy nagyon egyenletes akart lenni: egy órában megismerjük a három főszereplő környezetét, ráhangolódunk az eseményekre, a következő órában bekerülünk Vietnamba (egy hirtelen, de jobban belegondolva igencsak bravúros vágással), megismerjük a háború embertelenségét, majd a következő egy órában arról kapunk képet, hogy a három szereplő három különböző módon dolgozza fel a háborúban átélteket. Szeretem a háborús filmeket, azokat is, amelyek nemcsak a csatajelenetek minél látványosabb kivitelezésére helyezik a hangsúlyt, hanem kicsit filozofálnak, megpróbálják g... több»

 
erare   2015. 02. 20.

Nem szeretem a háborús filmeket. De ez a film kegyetlenül jó! Erős és odavág; valóban taccsra teszi a napomat, annyira a hatása alá kerül az ember, de látni kell. Egyszer, kétszer biztosan.


 
Deku   2017. 07. 10.

Volt már ennél jobb film élményben is részem. Ez most kevéssé hozta azt a szintet amit elvártam tőle a tartalma alapján. Ennyire filmet elrontani, szörnyen rémes dolog.. Szinte szó szerint mondhatom, hogy nézhetetlen. Semmi eredetit nem véltem benne.

 
Bizsu82   2015. 02. 01.

Nagyon mélyreható, kemény film, csak érzelmileg erőseknek ajánlom. Nagy "élményt"nyújt, igazán megrendítő, erős film, mely a brutális valóságot mutatja.

 
Ghotik   2016. 10. 06.

Úgy gondolom hogy ez a film egy igazi időtálló klasszikus. Van egy nagyon is egyedi hangulata, kevés ilyen különleges filmet láttam. Lelkileg nagyon is mélyreható film, de a néző akkor érti és értékeli igazán a filmet, ha az események mögé néz és a mélyebb tartalomra koncentrál. Összetett és érzelmileg megfogja az embert. Ehhez az is hozzájárul, hogy a színészek alakítása profi, nagyon hitelesen alakítanak.

Robert De Niro
Robert De Niro
Christopher Walken
Christopher Walken
Robert De Niro
Robert De Niro

A film összbevétele 48 979 328 dollár volt (imdb.com).

 

Az esküvői jeleneteket Cleveland-ben vették fel egy orosz ortodox templomban. Állítólag 5 napig forgatták a táncos jeleneteket és a színészeknek nonstop ugrálnia kellett. Van egy jelenet, amikor John Cazale és Robert DeNiro elesnek a táncparketten, ez valójában így történt, ugyanis teljesen ki voltak merülve a színészek.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Egyes hírek szerint Michael Cimino hazudott a Vietnamban töltött katonai szolgálatával kapcsolatban, hogy jobb hírben és hitelesebbnek tüntesse fel a filmben ábrázolt jeleneteket. Később kiderült, hogy Cimino valóban csatlakozott a hadsereghez 1962-ben, ám mindössze 6 hónapot töltött szolgálatban és soha nem csatlakozott a Különleges Alakulathoz.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A 9. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1978-ban.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.