Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
30
Szereplők
29
Vélemények
18
Képek
2
Videók

Érdekességek: A szarvasvadász (1978)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 48 979 328 dollár volt (imdb.com).

 

Az esküvői jeleneteket Cleveland-ben vették fel egy orosz ortodox templomban. Állítólag 5 napig forgatták a táncos jeleneteket és a színészeknek nonstop ugrálnia kellett. Van egy jelenet, amikor John Cazale és Robert DeNiro elesnek a táncparketten, ez valójában így történt, ugyanis teljesen ki voltak merülve a színészek.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Egyes hírek szerint Michael Cimino hazudott a Vietnamban töltött katonai szolgálatával kapcsolatban, hogy jobb hírben és hitelesebbnek tüntesse fel a filmben ábrázolt jeleneteket. Később kiderült, hogy Cimino valóban csatlakozott a hadsereghez 1962-ben, ám mindössze 6 hónapot töltött szolgálatban és soha nem csatlakozott a Különleges Alakulathoz.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A 9. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1978-ban.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Meryl Streep majdnem teljes egészében improvizàlta a szövegét.

(Bogi87)
 

Spike Lee egyszer azt nyilatkozta, hogy ennek a filmnek a hatàsàra lett rendező.

(Bogi87)
 

Meryl Streep és John Cazale jegyesek voltak. Mikor Cazale kórhàzba került, (ahol később meg is halt), Streep akkor is kitartott mellette.

(Bogi87)
 

Valamennyi szocialista orszàgban tiltott volt ez a film.

(Bogi87)
 

Christopher Walken kizàrólag banànon és rizsen élt a forgatàsi munkàlatok teljes ideje alatt. Ez segítette őt a karakterével való azonosulàsban.

(Bogi87)
 

Michael szerepére Roy Scheider is esélyes volt.

(Bogi87)
 

Egy koràbbi forgatókönyvben még Mike és Nick szerepe fel volt cserélve. Tehàt ebben a vàltozatban Nick volt az, aki Amerikàba haza ment, míg vele ellentétben Mike Vietnàmban maradt.

(Bogi87)
 

De Niro egyszer azt nyilatkozta, hogy pszichikai és fizikai értelemben ez a film volt szàmàra a legnagyobb kihívàs.

(Bogi87)
 

Michael Cimino rendező àltal készített film sok màs orszàgban erőteljes ellenzést generàlt. A nyugat-berlini filmfesztivàlon 1979-ben versenyen kívül bemutattàk, ezért Romàniàt leszàmítva valamennyi szocialista orszàg visszalépett, nem vettek részt a versenyben.

(Bogi87)
 

A film alapjàul szolgàló történetet 1938-ban, egy alkalommal màr megfilmesítették.

(Bogi87)
 

A film a Három bajtárs című regényen alapszik, melyet Erich Maria Remarque írt.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film az 53. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

Ebben a filmben nyújtott alakításáért jelölték először Oscar-díjra Meryl Streep színésznőt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmet Zsigmond Vilmos fényképezte.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Michael Cimino győzte meg Christopher Walkent, hogy a jelenet forgatása alatt köpje arcon Robert De Nirot, aki, mint az a reakcióiból is látszik, teljesen ledöbbent. Később annyira felhúzta magát, hogy majdnem otthagyta a forgatást. Cimino később azt nyilatkozta Walkenről, hogy "bátor ember".

(SódóGA)
 

Julient alakító valóban elvesztette egy barátját, aki orosz rulettet játszott.

(SódóGA)
 

Robert De Niro többször is elmondta, hogy ez volt karrierje legmegterhelőbb szerepe.

(SódóGA)
 

Spike Lee-t ez a film inspirálta, hogy maga is rendező legyen.

(SódóGA)
 

John Cazale-nél már a film forgatása előtt rákot diagnosztizáltak. A producerek ezért mást akartak keresni a szerepére, de Meryl Streep azzal fenyegetőzött, hogy ha Cazale nem szerepel a filmben, akkor ő is visszalép.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.