Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
5
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Káosz
 
Deku   2017. 11. 20.

Bármennyire is vártam és örültem, hogy megnézhetem a filmet végül elkeseredetten álltam fel. Ezt a filmet én egyszerűen nem tudtam kedvelni. Nagyon rémes volt a film története, nem volt benne semmi értelmes.

 
Hakker   2018. 06. 28.

Ez a film, egy remek film. Kurosawa filmek rendkívüli ábrázolása jelenik meg ennél a filmnél is. Ez nagyon jó Lear király átdolgozás, azt lehet mondani, hogy az eredetinél is jobban tetszett.


 
varkonyiildi   2018. 08. 12.

Európai szemmel kissé elvont film, de érdemes néha egy hasonló stílusú filmet is megnézni. Van mondanivalója ami ha átvitt értelemben is, de mindannyiunkra igaz.

 
Durran   2016. 08. 10.

Nekem csak a jelenetek fotózásának módja nem világos. Nem tudom, hogy szándékos volt-e vagy sem, úgy tűnik, hogy egyes jelenetek a legapróbb részletességig vannak megörökítve, egyesek meg épp az ellenkező érzetet keltik bennem. Ez valahogy elég sokat levesz az élvezeti értékéből.

 
jazzy   2014. 10. 31.

Kurosawa nagyszerű alkotása egy csodálatos történetet dolgoz fel, a bölcsességről, hazaszeretetről, hatalomvágyról. Az első részben dráma, a második felében harc, mint azt a keleti filmekben megszoktuk, igényesen filmezve.

 
Megrázó erejű, méltán híressé vált alkotás. 9/10 több»
 

Bekerült egy Steven Jay Schneider által írt kritika gyűjteménybe, az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz-ra.

(Norbi)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 96%-os értékelést kapott 77 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.