80% 248 szavazat
Halálhágó

Halálhágó

Heartbreak Ridge
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
18
Szereplők (18)
21
Képek (21)
2
Videók (2)
3
Érdekességek (3)
2
Díjak (2)
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood

FILMINFÓ

Tom Highway őrmester egész életét a tengerészgyalogság kötelékében töltötte: megjárta Koreát és Vietnámot, kapott számos kitüntetést. Most visszatér ahhoz, amihez egész életében a legjobban értett: az újoncok kiképzéséhez. A kemény szolgálatban töltött évek után az új feladat is számos nehézséggel indul. Az őrmester nehezen boldogul a nem túl sok szakértelemmel rendelkező tisztikarral, és a kiképzendő szakasz tagjairól sem lehet sok jót mondani. Jones arról álmodozik, hogy egyszer még híres rocksztár lesz belőle, Aponte családi problémákkal küszködik, a bajkeverő Fragatti csak azért állt tengerészgyalogosnak, hogy megússza a börtönt, Quinones pedig egyszerűen képtelen betartani… Több

Forgatókönyvíró: Dennis Hackin, Joseph Stinson
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1986.12.05.
 
2021.04.08 Dorkateo

legújabb vélemény

Azok a forrónacik....

A háborús filmek nem a kedvenceim. Most mégis jól szórakoztam. Clintwood egész fiatal még, a rövidnadrágok isteniek, a poénok viccesek.

0
 
2019.04.26 indingo

Ficsúrokból hogyan lesz igazi katona, akik egy éles bevetésen is megállják a helyüket? Reméljük, azért a valóságban az amerikai tengerészgyalogosok parancsnokai nem harci játékként kezelik a kiképzést.

0
 

Eastwood zseni rendezőként, és színészként egyaránt. Készített egy teljesen laza, kötetlen, de mégis szórakoztató filmet. Megvan a varázsa és a bája, nyugodtan emészthető bármely napszakban. Mario Van Peebles is jól játszik. Ő is a nagy eltűnők között van, pedig eleinte sok filmben szerepelt.

0
 
2018.05.15 HE7EDIK

Eastwood egyik legjobb klasszikusa. Olyan duma van benne, az ember sírva röhög. A legviccesebb háborús film.

0
 
2015.05.04 ZeroHero

Kedvenc filmjeim közé tartozik! Most is meg fogom nézni. Ez a film a "többször is nézhető" kategóriába tartozik erőssen! Szórkoztató,izgalmas,ki tud kapcsolni.Nyugodtan dőljetek hátra,és élvezzétek a filmet! Minden "tudományos" értekezés nélkül. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

0

A film összbevétele 79 000 000 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Clint Eastwood 15. filmje a Warner Brothersnél.Szerző: magyaristvan

#2
 

A forgatás előtt Mario Van Peebles nem tudott gitározni, de vett néhány villámleckét, hogy meggyőzze Eastwoodot arról, hogy neki kell eljátszania Jonest, az önjelölt rocksztárt.Szerző: magyaristvan

#3