Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A híd túl messze van (1977)

A Bridge Too Far
Filmadatlap
 
16
Szereplők
7
Vélemények
52
Képek
2
Videók

Galéria (52)

Gene Hackman
Laurence Olivier

Videók (2)

 
Drtudor   2021. 07. 25.

legújabb vélemény

0

Monthy kudarca, amit győzelemként állított be. Egy csomó katona veszett oda feleslegesen. A néhol vontatott film kiválóan mutatja ezt be. Remek színészi munka egyes karakterek bemutatása.

 
elekm90   2020. 09. 14.

1

Rendkívül monumentális háborús film, Richard Attenborough által remekül megrendezve. A színészi gárda is remek, nekem személy szerint Anthony Hopkins és Gene Hackman volt a kedvencem. Ami nem tetszett, hogy egy kicsit belesett a "sokat markol kevese... több»

 
harnas1207   2018. 12. 08.

0

Híres színészek, nagyszabású film. Nem szeretem az egyoldalú amerikai háborús filmeket, de ez kivétel. Nagyon szerettem gyerekként is és most is.

 
penzesisti   2017. 08. 25.

0

Hiteles és megindító háborús film. Nehezen indul, bontakozik ki a cselekmény, de összeségében teljesen rendben van. Jó szereplőválogatás, kitűnő dramaturgia.

 
Attila   2018. 04. 25.

0

Csak a színészlistát kell átböngészni és garantált a siker. Az ilyen kaliberű színészek nem akármilyen filmekhez adják adták a nevüket így elkerülhetetlen az 5 csillag :)

 
sonolokojjo   2015. 09. 04.

0

A háborús filmek kedvelőinek, és azoknak, akik meg akarnak tudni valamit a második világháborúról, vagy a Market Garden-operációról, annak kötelező darab. Kissé túlnyújtott, és paradox módon az ismert színészek nem voltak a film előnyére, de mindezek ellenére az egyik legjobb háborús film, nagyon autentikus.

 
WaldyxMan   2016. 02. 22.

0

Nagyszabású háborús eseményhez nagyszabású film dukál. Nagyon hosszú, de nem rossz narratívájú film, igazán remek színészekkel.

 

A 7. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1977-ben.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Audrey Hepburnnek is felajánlották a női főszerepet, ám végül Liv Ullmann kapta (aki korábban a 40 Carats-ban is elvállalta Hepburn helyett a főszerepet). Úgy tűnik a színésznő azokból a filmekből csinál karriert, amelyeket Audrey Hepburn visszautasít. Az eset még egyszer, a Richard ügyei című brit tv-filmmel kapcsolatban is megtörtént.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Alf Joint kaszkadőr súlyosan megsérült abban a jelenetben, amikor leesik a tetőről, ugyanis elvétette a matracot.

(rbernadett)
 

A kaszkadőrökért felelős Vic Armstrong szerint több, mint 100 kaszkadőrt használtak a filmben.

(rbernadett)