Rendkívül monumentális háborús film, Richard Attenborough által remekül megrendezve. A színészi gárda is remek, nekem személy szerint Anthony Hopkins és Gene Hackman volt a kedvencem. Ami nem tetszett, hogy egy kicsit belesett a "sokat markol kevese... több»
A háborús filmek kedvelőinek, és azoknak, akik meg akarnak tudni valamit a második világháborúról, vagy a Market Garden-operációról, annak kötelező darab. Kissé túlnyújtott, és paradox módon az ismert színészek nem voltak a film előnyére, de mindezek ellenére az egyik legjobb háborús film, nagyon autentikus.
A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)
(dulkap)Audrey Hepburnnek is felajánlották a női főszerepet, ám végül Liv Ullmann kapta (aki korábban a 40 Carats-ban is elvállalta Hepburn helyett a főszerepet). Úgy tűnik a színésznő azokból a filmekből csinál karriert, amelyeket Audrey Hepburn visszautasít. Az eset még egyszer, a Richard ügyei című brit tv-filmmel kapcsolatban is megtörtént.
(ArpiHajdu és Réci)Alf Joint kaszkadőr súlyosan megsérült abban a jelenetben, amikor leesik a tetőről, ugyanis elvétette a matracot.
(rbernadett)A kaszkadőrökért felelős Vic Armstrong szerint több, mint 100 kaszkadőrt használtak a filmben.
(rbernadett)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »