Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
36
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
fcbnandi   2015. 10. 30.

régebben TV-ről vettem fel VHS-re mert nagyon tetszett, amikor először láttam. Annyira régi ez a film, hogy a régisége ad egy alaphangulatot az egész filmnek. A zenéje is nagyon jó lett. Háborús filmeket kedvelőknek kötelező.

 
Rajkó   2017. 04. 20.

Több szempontból is remek film, bár a történelmiségét fenntartásokkal fogadnám. Nem igazán kísérli meg "helyretenni" a történelmet, ami persze nem is elvárás. Aki kedveli a műfajt, annak biztosan tetszeni fog. Mivel nem csak nyers történelmi téma, hanem élménygazdag is.


 
kasztni   2016. 08. 13.

Te jó ég, mennyire jó ez a film. Ma már nem készülnek ilyenek, az biztos. Egyszerűen monumentális, a legapróbb részletekig kidolgozott. Henry Fonda alakítása megismételhetetlen, a díszlet lélegzetállító. Soroljam még? Egyszerűen ezt a filmet látni kell!

 
Williamgek   2015. 08. 30.

John Wayne sosem tartozott igazán a kedvenceim közét, de ebben a filmben remekül alakít. Bár a történet kiszámítható és talán egy kicsit patritotikus is. Ennek ellenére nagyon élvezetes.

Henry Fonda
John Wayne
John Wayne
Henry Fonda
Richard Burton
Henry Fonda
Henry Fonda
Sean Connery
Irina Demick
Peter Lawford
Richard Todd
Frank Finlay
John Wayne
Robert Ryan
Steve Forrest
John Wayne
Robert Mitchum
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap )
 

A 3. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1962-ben.

(dulkap )
 

A Schindler listája megjelenéséig ez a film volt a legnagyobb költségvetésű fekete-fehér film.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.