Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
92%

Ponyvaregény (1994)

Pulp Fiction
Filmadatlap
 
29
Szereplők
181
Vélemények
27
Képek
2
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 10.

legújabb vélemény

1
Bestseller ponyva

Kétféle ember van: aki utálja Quentin Tarantino filmjeit, és aki nem. Kétségbevonhatatlanul tud valamit ez az ember, hiszen gyakorlatilag minden, amihez hozzáér, arannyá válik. Bár saját bevallása szerint is előszeretettel "lopkod" a filmművészet nagyjaitól, tény, hogy mindezt olyan furfangos módon teszi, és annyira szívvel-lélekkel lát neki mindegyik projekthez, hogy nem sajnálja az energiát arra, hogy akár hetekig vadássza a megfelelő zenéket a soundtrackhez, vagy ugyanennyi ideig keressen helyszínt. Érzéke van ahhoz, hogy olyan szerepeket kreáljon, amelyek annyira testhezállók a színészei számára, hogy nem egyszer volt már rá példa: az ő keze alatt született újjá valamelyik filmes ikon. Összetett gondolkodásának példájaként olyan briliáns párbeszédeket és monológokat ad szereplői szájába, amelyeket bármelyik klasszikus irodalmi mű is méltán érezhetne a magáénak, ha nem lenne tele káromkodással. Ez a másik védjegye, és az erőszak brutális, nyers ábrázolása. Tarantino filmjei olyanok, mint az élet: néha úgy bonyolódnak a szálak, hogy az embernek önkéntelenül is az "Isten útjai kifürkészhetetlenek" mondás jut az eszébe. Mintha csak az élet írta volna őket, talán, mert pontosan onnan merít. A Ponyvaregény sem más, mint egymás után fűzött történetek sora, amelyek egy bizonyos ponton találkoznak, mégis egyedivé válnak azáltal, ahogy a színészeket irányítja. Ez a "hétköznapiság", a mindennapok szentsége, amely átüt a filmjein, játszódjanak azok bármely korban.

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

2

Alapfilm. Zseniális karakterek szokatlanul kiszámíthatatlan bonyodalom téboly. Minden idők egyik legfurcsább és talán legemlékezetesebb filmje. Aki egy könnyed akciót vagy vígjátékot akar, annak nem ajánlom. Önálló stílust alkotott.


 
Deku   2017. 07. 10.

4

Az egyedüli értékelhető dolog ebben a filmben John Travolta alakítása volt semmi egyéb. Először is, ez az film borzalmasan unalmas. Szerintem lett volna benne fantázia.

 
Shelby07   2018. 01. 15.

0

Fantasztikus film, igazi Quentin Tarantino film. Nagyon jó alkotás és a színészek is fantasztikusat alakítanak. Igazán élvezhető és igazi klasszikus.

2
 
erare   2015. 02. 10.

0

Már a film zenéje megér egy misét, aztán jönnek a remek színészek, s egy kiváló rendező. És a történet sem híg és sótlan. Szeretem nagyon: Travolta mozdulatai és a grimaszai... :-), az akciójelenetek, a film humora is egyedi. Filmtárunk alapeleme.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 15.

1

Fantasztikus film, ezt szeretném leszögezni. Nem egyszerű megemészteni, mert Tarantino sajátságosan csinálta meg. Fantasztikus színészek, szuper párbeszédek és pörgős jelenetek váltják egymást. A film nem lankad egy pillanatra sem. Uma Thurman, Tim R... több»

 
MP170506   2018. 12. 10.

1

Véleményem szerint ez a film vagy nagyon elnyeri a tetszését a nézőnek vagy kifejezetten nem fog tetszeni... Sajnos én a második csoportba tartozok. A filmnek végül is annyi a története, hogy bemutatja a bűnözői élet jellegzetes karaktereit. Számomra... több»

Galéria (27)

John Travolta
Samuel L. Jackson
Bruce Willis
John Travolta
Uma Thurman
Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson
John Travolta
Samuel L. Jackson
John Travolta
Uma Thurman
Bruce Willis
John Travolta
Samuel L. Jackson
John Travolta
Samuel L. Jackson
John Travolta
Amanda Plummer
Tim Roth
John Travolta
Samuel L. Jackson
John Travolta
Uma Thurman
Bruce Willis
Uma Thurman
Uma Thurman
Ving Rhames
Quentin Tarantino
Harvey Keitel
Bruce Willis
Uma Thurman
John Travolta
Quentin Tarantino
Tim Roth
Amanda Plummer
Uma Thurman
Samuel L. Jackson

Videók (2)

A film összbevétele 213 928 762 dollár volt (imdb.com).

 

Bár a stáblistán nem tüntették fel, de azokat a jeleneteket, amelyekben Quentin Tarantino szerepel Jimmie-ként, Robert Rodriguez rendezte.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyesek szerint Christopher Walken karaktere valójában Butch apja, de így könnyebb volt átadnia neki az órát.

(Scramananga)
 

A filmben megjelenik a Red Apple cigaretta, mely valójában nem létezik, Tarantino találta ki, mert utálja a produce placementet (márkaelhelyezés).

(Scramananga)
 

A forgatás alatt ellopták Quentin Tarantino autóját, mely a filmben Vincenté volt. Az autó csak 2013-ban került elő.

(Scramananga)
 

Vincent Vega A Reservoir Dogsban szereplő Vick Vega testvére.

(Scramananga)
 

A véres steaket és az 5 dolláros turmixot kihozó pincért Steve Buscemi játszotta el.

(Pirospingu)
 

Quentin Tarantino híres arról, hogy a saját rendezéseibe szereti beleírni önmagát. A Ponyvaregény esetében az az érdekes, hogy két karakter között hezitált: nem tudott választani Jimmie és Lance között. Végül azért döntött az előbbi mellett, mert Mia újraélesztéses jeleneténél a kamera mögött akart lenni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

John Travolta a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Uma Thurmant a filmben nyújtott alakításáért jelölték az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeállított egy listát, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotását. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgálták a gyűjteményt, ismét megválasztották a legjobbakat. Jelen film a 94. helyen áll ezen a listán.

(Bogi87)
 
A Ponyvaregény tényleg olyan, mint a jó bor, az idő múlásával csak nemesedik. Ha meg kellene neveznem a tökéletes filmet, egy pillanatig nem gondolkodnék a válaszon. több»
 
Kultfilm: megérdemli, hogy felturbózva ismét vetítsék – ma is olyan talányos sztorit kapsz, hogy kapkodhatod a fejed, miközben mosolyogsz a bajszod alá. több»
 
Korunk abszolút kultuszfilmje. Megérdemelten: a kultfilm valamennyi ismérve szinte ordít a Ponyvaregény szövetéből. több»