Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
93%

Ponyvaregény (1994)

Pulp Fiction
Filmadatlap
 
29
Szereplők
184
Vélemények
27
Képek
2
Videók

Galéria (27)

John Travolta
Samuel L. Jackson
Bruce Willis
John Travolta
Uma Thurman
Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson
John Travolta
Samuel L. Jackson
John Travolta
Uma Thurman
Bruce Willis
John Travolta
Samuel L. Jackson
John Travolta
Samuel L. Jackson
John Travolta
Amanda Plummer
Tim Roth
John Travolta
Samuel L. Jackson
John Travolta
Uma Thurman
Bruce Willis
Uma Thurman
Uma Thurman
Ving Rhames
Quentin Tarantino
Harvey Keitel
Bruce Willis
Uma Thurman
John Travolta
Quentin Tarantino
Tim Roth
Amanda Plummer
Uma Thurman
Samuel L. Jackson

Videók (2)

 
PadmeAmidala   2021. 07. 10.

legújabb vélemény

1
Életem egyik legrosszabb "filmélménye", normális embereknek nem ajánlom

Ez úgy meg mi a fos volt? Biztos még túl fiatal vagyok a filmhez (18 alatt vagyok), de nekem ez nem több, mint egymás után pakolt jelenetek, a végén csak néztem ki a fejemből, hogy csak ennyi lenne a befejezése? Sok helyen unalmas és vontatott. Nekem nem tetszett ez az időbeli összevisszaság. A színészek John Travoltán kívül nem voltak olyan jók, Uma Thurman egész jó csaj, de ennyi. Komolyan csak azért kell szeretni ezt a filmet, mert "kultuszfilm" és mert menő, hogy végig káromkodva beszélnek benne? Tarantinótól más filmet még nem láttam, nem tudom, ezek után érdemes-e belevágnom egy másikba. Talán életem egyik legrosszabb filmélménye. Legalább rájöttem, hogy miért 18-as karikás, nem a durvasága miatt, hanem mert 18 alatt aki értelmezni tudja, az már okosnak számít szerintem. Ez a film szerintem nem azért kultikus, mert jó, hanem mert sokaknak menő, és ők azzá tették. És ez áll az IMDb-n a 8. helyen? Ettől még a Mátrix nevű, szintén túlértékelt zagyvaság is jobb.

5
 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

3

Alapfilm. Zseniális karakterek szokatlanul kiszámíthatatlan bonyodalom téboly. Minden idők egyik legfurcsább és talán legemlékezetesebb filmje. Aki egy könnyed akciót vagy vígjátékot akar, annak nem ajánlom. Önálló stílust alkotott.

 
Deku   2017. 07. 10.

5

Az egyedüli értékelhető dolog ebben a filmben John Travolta alakítása volt semmi egyéb. Először is, ez az film borzalmasan unalmas. Szerintem lett volna benne fantázia.

1
 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 15.

2

Fantasztikus film, ezt szeretném leszögezni. Nem egyszerű megemészteni, mert Tarantino sajátságosan csinálta meg. Fantasztikus színészek, szuper párbeszédek és pörgős jelenetek váltják egymást. A film nem lankad egy pillanatra sem. Uma Thurman, Tim R... több»

 
Shelby07   2018. 01. 15.

0

Fantasztikus film, igazi Quentin Tarantino film. Nagyon jó alkotás és a színészek is fantasztikusat alakítanak. Igazán élvezhető és igazi klasszikus.

2
 
erare   2015. 02. 10.

0

Már a film zenéje megér egy misét, aztán jönnek a remek színészek, s egy kiváló rendező. És a történet sem híg és sótlan. Szeretem nagyon: Travolta mozdulatai és a grimaszai... :-), az akciójelenetek, a film humora is egyedi. Filmtárunk alapeleme.

 
MP170506   2018. 12. 10.

1

Véleményem szerint ez a film vagy nagyon elnyeri a tetszését a nézőnek vagy kifejezetten nem fog tetszeni... Sajnos én a második csoportba tartozok. A filmnek végül is annyi a története, hogy bemutatja a bűnözői élet jellegzetes karaktereit. Számomra... több»

A film összbevétele 213 928 762 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben mindössze 8 ember hal meg, hatan a vásznon, kettőről hallomásból tudni.

(Képkockák)
 

Bár a stáblistán nem tüntették fel, de azokat a jeleneteket, amelyekben Quentin Tarantino szerepel Jimmie-ként, Robert Rodriguez rendezte.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyesek szerint Christopher Walken karaktere valójában Butch apja, de így könnyebb volt átadnia neki az órát.

(Scramananga)
 

A filmben megjelenik a Red Apple cigaretta, mely valójában nem létezik, Tarantino találta ki, mert utálja a produce placementet (márkaelhelyezés).

(Scramananga)
 

A forgatás alatt ellopták Quentin Tarantino autóját, mely a filmben Vincenté volt. Az autó csak 2013-ban került elő.

(Scramananga)
 
Kultfilm: megérdemli, hogy felturbózva ismét vetítsék – ma is olyan talányos sztorit kapsz, hogy kapkodhatod a fejed, miközben mosolyogsz a bajszod alá. több»
 
Korunk abszolút kultuszfilmje. Megérdemelten: a kultfilm valamennyi ismérve szinte ordít a Ponyvaregény szövetéből. több»