Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
92%

Volt egyszer egy Amerika (1984)

Once Upon a Time in America
Filmadatlap
 
34
Szereplők
27
Vélemények
16
Képek
1
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 27.

legújabb vélemény

1

Üdítően felépített, sablonoktól mentes maffiahistória Sergio Leonetól, a film zenéje is megállja a helyét, de Morricone ezzel nem okoz különösebb meglepetést, zseniális, mint mindig. Parádés szereposztás, bár őszintén engem nem ez fogott meg, hanem a... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

A legjobb dolog Robert De Niro játéka volt számomra. Bár azért Joe Pesci is nagyon tudta mi kell a népnek. Kellemes hangulatot teremtett és ez a legnagyobb erőssége ennek a filmnek. Igazán rosszat nem is tudnék említeni mert jól szórakoztatott.


 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

De Niro, és Conelly viszi a pálmát ebben az alkotásban. Remek film, és görbe tükröt mutat a kor amerikájának. Kissé hosszú, de mindenképpen érdemes megnézni, mert a nyolcvanas évek egyik kimagasló alkotása. Ajánlott kategória.

 
MP170506   2018. 12. 10.

0

Véleményem szerint ezt a filmet a hosszúsága egy kicsit túlzó, de ettől függetlenül jó film. A színészek, szereposztás kiváló lett. Nagyon jók a gyerekszínészek is és tetszett, hogy még hasonlítanak is a felnőttekre. A film hangulata magával tudja ra... több»

 
Yosihiro   2015. 04. 25.

0

Robert de Niro miatt néztem meg a filmet. nagyon jól sikerült szerintem a legjobb filmek közé sorolható! Nagyon jól visszaadja az amerikaki életet. Ezt látni kell minden filmrajongónak. Üdv Yosihiro

 
MidoD7   2019. 04. 05.

0

Mivel ez az egyik legkedvencebb filmem, semmi rosszat nem írhatok róla. Csúcs film, odavagyok érte. Magával ragadó alkotás, ha az ember egyszer látja, nem tud vele betelni.

 
Queenakasha   2018. 03. 21.

0

Nekem lehet akármilyen jó egy film ez már túl hosszú. Ettől függetlenül nagyon tetszett, erdekes volt a különböző korokat végignezni és a színeszek nagyon jók voktak, külön meglepődtem Jennifer Conellin.:)

Galéria (16)

Adrian Curran
Brian Bloom
Rusty Jacobs
Scott Schutzman Tiler
Elizabeth McGovern
Robert De Niro
Scott Schutzman Tiler
Tuesday Weld
William Forsythe
James Hayden
James Woods
Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro

Videók (1)

A film összbevétele 5 321 508 dollár volt (imdb.com).

 

Amerikában a filmnek egy 139 percesre vágott változatát mutatták be, ráadásul kronológiai sorrendbe rendezve a jeleneteket; mindezt a rendező, Sergio Leone beleegyezése nélkül. Emiatt akkoriban nem volt sikeres, a 229 perces verzió későbbi elterjedésével vált a tengerentúlon is elismertté.

(elekm90 )
 

Szerepel a Steven Jay Schneider által 2004-ben összeállított, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című listán.

(Norbi)
 

A film valamivel több mint 5M $-t keresett az amerikai mozikban.

(dulkap)
 

A gyártási költségek nagyjából 30M $-t tettek ki.

(dulkap)
 

Állítólag több év győzködés után engedélyezte az eredeti regény írója, Harry Grey, hogy megfilmesítsék a könyvét.

(dulkap)
 

Robert De Niro, Joe Pesci és James Woods később újra együtt játszott Martin Scorsese Casino (1995) című gengszter opuszában.

(dulkap)
 

James Heyden utolsó filmje.

(dulkap)
 

Sergio Leonet is beleértve összesen hat író dolgozott azon, hogy filmre adaptálják Harry Grey regényét.

(dulkap)
 

Max szerepére több mint 200 színészt hallgattak meg.

(dulkap)
 

Az eredeti forgatókönyv 1982 októberében készült el, és összesen 317 oldalból állt.

(dulkap)
 
A Volt egyszer egy Amerika méltó párja a Volt egyszer egy Vadnyugatnak, mindkettő abba a kategóriába tartozik, ami miatt feltalálták a mozgóképet, máig életre szóló élményt tudnak nyújtani a nézőjüknek. Örök darab! több»